Hannah lämnar sina 5 bästa tips inför en försäljning!

Efter åtta starka och innehållsrika inlägg föll turen nu på mig. Så nu är det min tur att dela med mig av mina erfarenheter, berätta lite mer om vem jag är och ge er mina fem bästa tips inför en försäljning.

Hannah är mitt namn och jag fyller snart 28 år. Jag är en riktigt inbiten Helsingborgare om jag får säga det själv, hemmakär och rörande bestämd över att vi bor i Sveriges vackraste stad. Själv är jag uppvuxen i den norra delen av Helsingborg (Laröd/Hittarp) och fick där en fantastisk uppväxt med kärleksfulla föräldrar.

Jag har en bror som är raka motsatsen mot mig själv som lever sin dröm varje dag som surfinstruktör 11 av 12 månader om året. När tålamodet tryter är det honom jag ringer, han vet hur man lyfter sin storasyster de dagar då även min energi är slut. Jag är mamma till en underbar 3,5 åring och lever tillsammans med min sambo Christopher i ett hus i Viken. Vi köpte huset för tre år sedan, gjorde en totalförvandling på bara 3 månader med allt var det innebar. Huset behövde verkligen en total makeover och vi är supernöjda med resultatet. Men för en som ser nya bostäder och trender varje dag har det redan börjat klia i fingrarna. Kanske är det dags för ett nytt projekt ?

Jag tror aldrig jag visste att det var fastighetsmäklare jag skulle bli. Utan jag var mer övertygad om att jag ville hålla på med fastigheter på något sätt. Jag vet att jag främst var inne på att bli arkitekt men så satt jag en dag och diskuterade med min dåvarande mentor Kjell-Åke Fyrgård om vad min kommande plan var efter gymnasiet. Jag minns att jag nämnde att ”jag tror jag ska söka in till arkitekturlinjen”. Kjell-Åke skakade på huvudet och sa ”det ska du inte alls, du ska jobba med människor och sälj. Du kommer dö bakom det där skrivbordet om inte du får möta människor dagligen och prata av dig”. Så rätt han hade, klok gubbe ?

Gymnastiken! Med en bakgrund som elitgymnast utvecklades min vinnarskalle, jag avskyr att förlora. Jag tävlade i truppgymnastik och lärde mig tidigt att utan disciplin når du inte prispallen. Vilken härlig känsla det var att vinna, tävling efter tävling. Och att göra det tillsammans med andra. Jag lärde mig mycket om värdet av samarbete och att ha respekt för andra under mina år som gymnast på en hög nivå. Men framförallt, att hårt arbete lönar sig och att aldrig ge upp. Jag har stor nytta av dessa lärdomar i mitt yrke som mäklare. Att jag dessutom är envis som få gjorde mig bara till en ännu bättre gymnast ?

Jag har varit mäklare i snart 5 år och började på en större byrå i Malmö där jag arbetade ett år. Under denna period var min dåvarande arbetsgivare i ett växande skede, så när jag och min dåvarande chef kläckte idéen om ett kontor i Helsingborg tog det inte många månader innan vi öppnade upp portarna. Det var ju inte precis någon hemlighet att det var i Helsingborg jag ville jobba, så att etablera ett kontor i hemstaden kickade igång alla mina drivkrafter.

Det dröjde inte speciellt länge förrän herr Persson träffade mig på en visning. Där och då bestämde han tydligen sig för att värva mig. Han var en ettrig jävel som aldrig gav sig. Lunch efter lunch, fika efter fika, det tog liksom aldrig slut. Såhär i efterhand är jag otroligt tacksam och glad över att jag faktiskt lyssnade på hans förslag och vad 3etage kunde erbjuda mig. Det är svårt att förklara i ord vilket sammansvetsat team vi är. Vi är precis som resten av gänget beskriver – som en familj! Vi finns där ständigt för varandra och vi är fantastiskt duktiga på att hjälpa varandra i varje affär. Ungefär som det bästa gymnastiklaget, vi kompletterar och stöttar varandra och ser till att alltid vara det vinnande laget!

Nog om mig! Här kommer mina fem bästa tips inför en kommande försäljning;

  1. Visa ett stort engagemang som säljare. Med det menar jag: städa och plocka undan så att bostaden ser presentabel ut och så som du själv hade velat möta den. Möblera om och flytta på möbler om vi anser att detta innebär en större fördel inför försäljningen. Lägg ner lite extra energi när det gäller allt egentligen. Jag lovar att det ger utdelning!
  2. Växter och blommor pratas det ofta om. Faktum är att utan gröna och färgglada växter saknar bostaden känsla och personlighet. Ta hellre i här! En bukett på matsalsbordet, soffbordet och gärna en snittblomma på toaletten. Självklart övriga blommor i fönster och dylikt. Jobbigt? Inte alls, men jag utlovar ett fantastiskt fint hem en period om inget annat ?
  3. När det kommer till möbler. Tänk – less is more. Känner du redan själv att rummet känns övermöblerat, ja då är det mest troligt det. Ta då hellre bort!
  4. Städa upp i garderober – det ger dels ett luftigare intryck men det speglar även dig som säljare och att du gillar att hålla i ordning ?
  5. Försök undvik att ha allt för personliga saker framme som fotografier, badrumsartiklar, m m.

Martin kommenterade i förra veckans blogginlägg att jag ”skriver de mest fantastiska beskrivningarna”, i de har jag ofta väldigt svårt att sätta punkt, ungefär som nu. Med det sagt tackar jag för mig och åker upp till fjällen en vecka. På återseende!

/ Hannah Kjell

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.