Sylvia berättar om 3etagefamiljen!

Då var det min tur att ta över stafettpinnen efter alla mina fina kollegor. Sist men inte minst som man brukar säga ?.

Ni har under de senaste 8 veckorna fått läsa inlägg från 3etages sju eminenta mäklare samt från vår duktige amerikanske fotograf. Det har varit riktigt kul att läsa allas inlägg, hoppas ni också har tyckt det!

Jag är då varken mäklare eller fotograf utan koordinator, administratör, spindeln i nätet eller navet i firman (som Martin skrev), kärt barn har många namn. Sylvia Olsson heter jag och går under smeknamnet Syllan här på kontoret! Jag är med mina 44 år äldst av kollegorna och har varit hos 3etage sedan 2010. Därmed har jag nästan varit med från början och fått se företaget växa och utvecklas till det 3etage är idag. En fantastisk resa och än är denna resan långt ifrån slut. Här finns ambitioner och visioner som kan förflytta berg och jag är väldigt stolt över att få vara en del av gänget. Vi är mer som en familj och vi värnar om varandra på ett sätt som jag tror är ovanligt för att vara ett mäklarkontor. Mäklare är människor med mycket driv, de är ofta organiserade i ett för mig oorganiserat kaos, sociala, gillar prata högt och mycket i sina mobiler samtidigt som de spatserar runt, runt på kontoret. Det är sällan lugnt och tyst här hos oss?. Här diskuteras det alltifrån jobbrelaterade frågor till sport (oändligt mycket) till dagissjukor och resor. Helt plötsligt kan någon dra igång musik på högsta volym och sjunga högt. Det är med andra ord en härlig och familjär stämning på kontoret.

Min roll som koordinator innebär att jag har en rad med olika administrativa sysslor. När det gäller bostadsaffärerna är det jag som har koll på att handpenningar kommer in och betalas ut, jag bokar tider med banker inför tillträden och skickar kallelser till berörda säljare och köpare, jag gör likvidavräkningar och förbereder tillträdeshandlingar. Eftersom kollegorna säljer bra är det en hel del att rodda runt med bara detta. Men det finns alltså mycket mer att pyssla med. Ni kanske har sett de fina lapparna som skickas ut i era lådor inför en visning och efter att en bostad blivit såld…det är jag som sitter och gör dem, precis som de fina objektbeskrivningarna som ni får när ni går på en visning med oss. Det är till mig ni kommer när ni ringer in till vår växel på kontoret och har ni varit inne på vår hemsida så finns det ett litet chattfönster där man kan ställa frågor till oss direkt och när ni gör det är det på min datorskärm er fråga dyker upp! Jag är med lite överallt och drar. Det finns så klart mycket mer på min lista men jag tänker inte tråka ut er med det.

Istället tänkte jag berätta lite kort om mig. Vem är jag utanför 3etages väggar?

Jag bor ensam i en bostadsrätt i Rydebäck sedan 2016 med mina två högt älskade fotbollskillar Oliver och Melvin. Mina killar spelar i Fortuna FF och när de är hos mig varannan vecka handlar livet väldigt mycket om fotboll. Jag är i grunden utbildad Speditör med inriktning på internationella transporter och spedition men jobbade inte länge inom den branschen. Vackra smycken med gnistrande diamanter lockade oändligt mycket mer än svettiga lastbilschaufförer och det är från den branschen jag kom när jag började på 3etage. En del av er kanske känner igen mig från Juvel & Design på Mariagatan där jag tillbringade många spännande år både bakom smyckesdisken och en trappa upp på kontoret.

Jag tycker om att träffa nya människor, är oftast glad och positiv och gillar att ha ordning och reda runt omkring mig OCH ja…det händer att jag vill slita mitt hår både på jobb och hemma när mitt ordningssinne utmanas för det händer ju lite då och då ?.

Till sist vill jag också tillägga att det finns en risk att ni blir utskällda när ni kliver innanför dörrarna på 3etage. Jag ber redan nu om ursäkt för det!

Vår (min) kontorshund Chilla, en nätt liten lurvig blandrastik på 5 år som gärna ger skenet av att hon är mycket större och farligare än hon är. Chilla är egentligen väldigt snäll och kelsjuk och slår du dig ner i soffan hos oss på kontoret så hoppar hon gärna upp bredvid och önskar bli klappad!

Hur som helst är ni alltid varmt välkomna in till oss på 3etage!

 

//Sylvia

Chilla;)

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.