AP om våren och premiär på Olympia!

Veckans blogg föll på mig. Smeknamnet AP (Alexander Persson) har förföljt mig och för de som ej visste så är det ett arv från min far som kallas GP, då ej efter Gyllene Prag (en klassisk institution som dessvärre ej finnes kvar) utan från min far Gert Persson. Måste passa på att hylla denna ständiga mäklare som trots sina 68 år fortfarande sätter klorna i konkurrenterna och krigar på för att behålla sin plats som nr 1 i familjen 😉

Nog om detta. Idag kom våren tillbaka till Sundets Pärla. En ganska efterlängtad sådan efter en fruktansvärd vinter som bitit sig fast i både kropp och själ. På ett så livades även folks sinnen upp och det ska bli fantastiskt att än en gång få träffa kunder därute som klagar på annat än vind, snö och rusk. Med våren kom även en av oss Helsingborgares varmaste vårtecken, premiär på Olympia. För er som missat så är vi på 3etage ”guldsponsorer” som det så fint heter och för er som inte heller visste så har alla tre delägare sprungit på Olympia sedan våra bara ben bar oss framåt på stadens gator. Att få ha varit med om denna resa (sedan tidigt 90-tal) har varit en salig blandning av både euforiska stunder och mindre skojiga upplevelser. Det har varit berg av besvikelser kantat av känslan att vilket berg som än må stå framför oss så tar vi oss över. Helt enkelt en kärlek som aldrig rostat oavsett vilka utmaningar den fått utstå.

I år är egentligen inget annat sig olikt. Vi står där, förväntansfulla och i våra sinnen helt övertygade att det bara finns en vinnare av serien. Men någonstans i detta förväntansfulla raseri så har vi som följt Skånes Stolthet i många år sett något ske. Man har blivit av med småländska sportchefer som skott sig på givmild styrelse. Samma styrelse har fått lämna in handduken och från oss alla till er alla så är det genomgående IG som utfärdas. Istället har vi sett en nystart. Förutom att riktigt gedigna folk tagit över rodret så har vi sett att var man, sponsor, supporter eller spelare har knutit näven och gett sig fan på något. Vi ser 4000 man på södra stå som vägrar att ge sig oavsett vem som står på andra sidan. Vi ser att hela bygden än en gång ställer sig upp och är beredda på att kasta in allt det engagemang som flera gånger tagit oss till toppen av berget som vi vill bestiga. Att tillsammans med över 8000 Helsingborgare få uppleva denna nystart i Superettan får bli min behållning för denna vecka. Att ständigt få slå från underläge passar oss som firma och vi är övertygade om att HIF kan göra detsamma i Sverige som vi gör i Helsingborg. Önskar från mitt hjärta att alla Helsingborgare ser hur viktigt det är för staden att ha en förening som HIF. Det är inte bara på planen de avgör matcher utan ett engagemang i hela regionen är ett signum som får alla fotbollsmatcher att blekna i betydelse.

Därav vill veckans bloggare tacka för sig och välkomna er in i både en ny vår och sommar som en fantastisk fotbolls säsong. Förutom HIF så är vi även sponsorer till HIK i Hittarp och HBK i Höganäs. Dessa två föreningar är även de en del av en vision som vi står bakom och vill föra framåt.

Så för klubben, för staden, för Skåne / AP

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.