Det våras på bloggen!

Äntligen är det min tur att blogga igen, fantastiskt!

Veckorna går och i takt med det har även våren gjort sitt intåg. Det är en riktigt go tid vi har kring oss och framför oss för tillfället och snart nog är det gråa glömt då allt grönt står i blom, underbart!

Ett personligt tips är att ta Dag Hammarskjölds väg genom Pålsjö Skog  just nu, det gör jag själv varje morgon innan arbetsdagens början och det är en riktigt vacker syn för tillfället då stora mattor av vitsippor breder ut sig överallt!

För oss i branschen kan man också säga att det våras. Våren brukar nämligen vara en av årets mest hektiska perioder, en tid då marknaden verkligen sätter fart. Många kunder sätter sina planer om att byta bostad i verket inför sommaren vilket innebär en intensiv period med nya försäljningsobjekt och affärer som görs. Det finns helt enkelt vissa toppar i marknaden sett över året och just nu är vi inne i en av dessa, kul!

Många kunder frågade under ganska lång tid oss om vad vi trodde om de nya amorteringskraven som som skulle träda i kraft den 31/3. Hur skulle de påverka bostadsmarknaden generellt? Hur skulle de påverka möjligheterna att få lån till att köpa bostad? Det var helt enkelt många frågor och ett stort allmänt intresse för de nya reglerna, fullt förståeligt givetvis. Fram till för några veckor sedan så var våra svar enbart spekulationer men nu när de nya reglerna faktiskt tagits i bruk tycker vi att vi kan se att de än så länge faktiskt inte verkar ha påverkat marknaden nämnvärt utan intresset från spekulanter/köpare i vår region är fortsatt starkt. Det blir spännande att se hur fortsättningen av året kommer gestalta sig.

Utanför marknaden tuggar renoveringen av vår nya lokal på hyfsat enligt plan och det ska bli ett sant nöje att få visa er alla mer av detta i form av bilder när vi väl kommit lite längre på vägen! Kan bara tänka mig hur exempelvis skillnaden kommer vara när fönstren snart skall sättas på plats för att få mer ljusinsläpp, kommer bli grymt.

Den gångna veckan har ägnats åt dels ett två lägenhetsförsäljningar och dels en viss kontemplation och eftertanke i samband med ett gemensamt kontorsmöte (dock för tillfället inte helt kompletta då vår fotograf Derek just nu är på resande fot) och lunch som hölls i onsdags. Det är alltid bra och viktigt att fundera över och prata kring vad vi egentligen gör nu, vad vi har gjort bra tidigare och vad vi kan göra bra i framtiden! Det är även riktigt nyttigt att höra alla duktiga kollegors tankar och spaningar kring marknaden, man kan alltid lära varandra något utifrån sina egna erfarenheter. Denna insyn tar vi med oss fram över resten av våren och in i sommaren.

Tack för ordet och ha en fortsatt fin vecka!

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.