Ingen blogg idag?

Ska jag släppa läggningen för att skriva om föräldraskap och uppfostran medan mina egna ungar röjer fritt i huset? Nej så kan man väl ändå inte göra. Så jag försöker för femte gången. Läser en ny bok för min son medan min dotter sjunger, reser sig upp, går ner och leker med bilar, kommer tillbaka, hänger sig över mig med bilen en centimeter från ögat och säger ”kolla!” som att jag ska bli imponerad. Till slut tappar även sonen tålamodet och börjar ägna sig mer åt att hoppa i sängen och kasta ner kuddar.

Jag tittar på klockan igen. 21:00. Jag har prövat i över en timme nu men barnen tycks bara bli piggare och hemmet tycks bli mer ostädat. Så jag ger upp. Frågar: ”Vem vill titta på TV?”, får ett unisont ”JAAAG!!!” tillbaka, bäddar ner dem i soffan och sätter på Den gode dinosaurien.

Det tar inte tio minuter innan de sover i varsin ände. Vad fan är det om!? Och varför känns det mer fel än att läsa bok och agera konfliktlösare i timmar? Lite av en paradox det med kan jag tycka. Och så blev det en blogg idag i alla fall!

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.