Bajskorv

Kvällen fortsätter i bajsets tecken. Inte så mycket rent fysiskt men rent verbalt. Bajskorv används förutom som skällsord, även som slutkläm på 99 % av alla skämt och ibland utgörs rena låttexter av bara ordet bajskorv i olika toner. Ni med lite äldre barn. Hur länge pågår den här fasen? När tröttnar ungarna? Jag hoppas innerligen att detta är en storm man bara rider ut. I annat fall ligger jag några hundra bajskorvsreprimander efter.

Överlag det där med att ”säga till” är inte helt lätt alltså. Som med många andra saker hade jag en klar föreställning innan jag blev förälder om hur jag tyckte att man borde agera i olika lägen. I grunden handlade det väl om att jag tyckte att ett felaktigt handlande måste få en konsekvens. Säger barnet något de inte får eller handlar på ett sätt som inte är ok måste man säga till. Verkligheten har jag märkt innehåller något fler nyanser. Trötta och hungriga barn som är inne i den ålder där man testar gränser reagerar inte alltid önskvärt på en tillsägning. Ofta triggar det snarare igång fler beteenden där fler gränser bryts. Och sker detta dessutom på en offentlig plats, ja då är det ibland bara bättre att bita ihop.

Lite som med bajskorven – bara att bita ihop!

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.