Min mardröm

Sista timmen var tuff. Efter en dåligt genomförd kisspaus och lite bråk i baksätet insåg vi att vi hade taskiga framtidsutsikter; det fanns ingen mat hemma. Hemresan fick därför innefatta ett pizza to go-stopp. Snacka om att doften lockade våra semestertrötta kroppar. Pizza och sedan dö i sängen bestämde vi. Packa upp kunde vi faktiskt göra i morgon.

Väl inne i huset möter en bekant men odefinierbar lukt våra näsor. Luktar det instängt? Nej, det luktar…nej, det får inte vara sant… FUKT!!!

Min sambo rusar ner i källaren. Mycket riktigt. Hela källargolvet är täckt av 4 centimeter högt vatten. Matsssons väg hade blivit Mattsons bad.

Men för barnen som inte bara fick stanna uppe sent utan även leka vattenlekar blev det fest! För det dröjde inte lång tid innan OCAB var på plats och den pump med vilken de tömde vår brunn ut på gräsmattan med var nog det roligaste mina barn lekt med. Jag kunde inte låta bli att skratta. Båda barnen sprang från sida till sida framför slangen i underkläderna och gjorde den ena vurpan efter den andra. De skrattade så att de kiknande och fick aldrig nog. Min värsta mardröm blev kanske ett minne för livet för barnen.

Och de räddade även mig. För från att ha gått med katastroftankar om vilket hårt slag för ekonomin detta skulle bli och vilket enormt jobb det skulle bli att få allt torrt och i ordning, fick barnen mig att släppa taget och acceptera. De fick ner mig på jorden. Igen.

De är verkligen det bästa som har hänt mig. Vilket fantastiskt liv jag har. Så tacksam jag är! De tankarna fyller upp mitt huvud medan vattnet fyller upp min källare.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.