Succe för KRIF, Kalmar HC gör en KHK och på torsdag är det AIK för KHK…

Den där matchen som skulle bli utan publik vändes till att skapa ett event som så här långt in på säsongen blev en succe med 1.559 i publiken. Matchen vann KRIF mot Visby med 4-2 i en match som kanske inte va den bästa men det var viktigt för KRIF att studsa tillbaka efter förlusten mot Troja.

Nu har man en match kvar i serien hemma mot Mariestad innan Play Off 3 kör igång den 12 mars. Kommer bli riktigt spännande.

Kalmar HC gör en KHK…

Kalmar tar sig till Play Off 1 första säsongen man lirar i division 1 och resan man är inne på ärmycket lik den som KHK gjort och även för den delen Växjö Lakers. Kalmar är en tillräckligt stor stad för att kunna bära ett lag i Hockey Allsvenskan och med en ny Arena så kan det sluta var som helst.

Hypen finns där och det börjar att finnas ett riksintresse kring klubben där media alltid vill hitta utmanaren och den klara utmanaren till HA är Kalmar HC. Visst man har inte en spelartrupp som är i närheten av t ex KRIF men grundförutsättningarna att på sikt vara minst ett HA lag det har man. KHC är roliga att följa…

KHK vs AIK…

På torsdag är det dags för KHK att utmana serieettan AIK. Det kommer självklart bli en utmaning modell större men AIK brukar passa KHK ganska så bra. Om man kan göra en liknande insats som mot Almtuna och inte gå bort sig så har man absolut en bra chans att slå AIK på hemmais.

Jag tror på en stenhård match och vinst till KHK med 3-2.

Måste ändå bara skriva det, i NHL så satte Kronwall en perfekt tackling och alla hyllar han. Skulle samma tackling skett i SHL/HA hade det varit ett jäkla hallå. Se till att man kan tacklas även i Sverige och självklart så skall man visa respekt mot motståndarna men tacklingar är faktiskt en del av sporten…

#seuppimittzon #tittainteiisen #hakollpåmotståndarna

Ha det

Mikael Johansson

Vi är Örlogsstaden AB, kvalitetsmäklaren för dig som söker eller säljer objekt i Karlskrona med omnejd.

Titta här: http://www.orlogsstaden.se/till-salu/beskrivning/CMVILLA4QMJD8SL9SU772A4

created by dji camera

 

 

Troligtvis inget val men cred till Sportchef Larsson…

KHK säljer Crandall till AIK vilket ju innebär att en annan kommer följa  honom även i det laget men skall man göra sig av med någon spelare som man kan få lite betalt för så är det just Crandall.

I mitt tycke  så gör inte Crandall någon annan bättre utan spelar han med bra spelare som Johansson och Paulsson ja då är han vass då han är en klassisk måltjuv med mycket” one touch” men det är inte oersättligt på något vis.

Hade man gjort sig av med Johansson eller Paulsson då hade känslan varit något helt annan. Nu kan man säkert sätta dit typ Hannes Johansson och vi kommer inte märka av någon större skillnad.

Självklart så gör klubben detta för att man inte har något val och det är som det är men som sagt man tappar inte så mycket i slagstyrka enligt mitt sätt att se på det och förhoppningsvis har man gjort en bra affär.

Cred till Larsson…

Först tog Luleå Austin Farley, sedan sålde man Matt Carey till Rögle och så nu Crandall till AIK.  Först kan man konstatera att hade dessa tre  spelare varit med KHK hela säsongen så hade man varit med och utmanat på riktigt.

Sedan kan man även konstatera att där många sportchefer går vilse (värvningar av transatlanter) där har KHK:s sportchef Patric Larsson varit galant. Trots att man nu behöver sälja av spelare så kan man inte annat än ge riktigt med beröm för hans sätt att värva ihop ett lag och kanske är det detta som räddar KHK på ett annorlunda sätt… #imponerandelarsson

Ha det

Mikael Johansson

KHK la matchen i PP och Bävergaddar…

KHK förlorade dagens match mot Leksand med klara 5-2 och det var givetvis rättvist men KHK fick chansen i tredje perioden då det gått 4.48 och det stod 1-1 i ett powerplay och vad gör man? Man låter Leksand göra två mål  i boxplay och sedan var det godnatt.

Det som var lite jobbigt var faktiskt att Leksand kunde gjort både 1 och 2 mål i boxplay tidigare i matchen så man kan lugnt påstå att KHK var sönderlästa och LIF hade gjort sin hemläxa mycket bättre än KHK.

Det tightar på  serien och man har nu 7 poäng ner till jagande Björklöven vilket visar hur viktig den vinsten var i matchen innan.

Foto: Magnus Arwidson

Bävergaddar

Dagens Bävergaddar går till följande spelare…

3 Bävergaddar    Viktor Liljegren

Han gör återigen en bra match och är årets fynd i Hockey Allsvenskan.

2 Bävergaddar    Marcus Paulsson

Han är ett offensivt hot varje gång han är inne på banan.

1 Bävergadd     Josef Ingman

Han åker och försöker hela tiden och fick sätta en idag också.

Att ta tag i: KHK måste ha en plan B när man är så sönderlästa som man var idag för man blev nästan paralyserade.  Men men det är bara att ta nya tag.

Ha det

Mikael Johansson

Foto: Magnus Arwidson

Riktigt dåligt agerat av hockeyförbundet mot KRIF…

Det finns egentligen bara en bov i detta dramat och det är SAS men när det blir så att hockeyförbundet säger att man skall spela en match kl 15.00 en vardag för att andra laget skall hinna med färjan då blir det så löjligt låg nivå på grejerna så att det blir skämskudde på och även Hockeyförbundet blir en bov som motarbetar hockeyn.

Tänk om alla lag som möter Visby skulle anpassa matchtiden efter färjan då hade ju självklart Visby inte kunnat bedriva någon hockeyverksamhet på div 1 nivå utan fått lira i en Gotlandsserier i stället.

Frölunda omsätter ca 25 ggr mer än KRIF vilket innebär om detta är en smäll på 150.000 kr så skulle det inneburit 3.750.000 kr för en klubb som Frölunda. Tror någon att de någonsin skulle bli tvingade att spela en match kl 15.00 en vardag? Nej, tror inte det….

Gör om, gör rätt eller se åtminstonde till att KRIF får någon slags ekonomisk kompensation för i slutändan kan detta kosta mer än det smakar…

Ha det

Mikael Johansson

 

Tung förlust mot Pantern och VM-Final mot Björklöven…

KHK förlorar med 2-0 mot Pantern som tyvärr var bättre laget idag i alla fall när det gällde att skapa vassa målchanser.  Inte så mycket att säga om matchen mer än att alla matcher i HA är tuffa och KHK har haft lite medstuds i de andra matcherna mot Pantern så kanske var det deras  tur idag.

Det skall ju sägas att Lars Voden i Panternmålet gjorde en fantastisk insats men KHK:s stora problem just nu är att man bara gjort 20 mål senaste 11 matcherna. Vart tog offensiven vägen?

Detta innebär att Björklöven som möter Leksand på onsdag säkert fått lite energi och fortsätter sin jakt på plats nr 8 i serien.

Matchen på lördag i NKT Arena kommer lätt vara årets viktigaste match så här långt då Björklöven med ett gäng gamla KHK:are kommer till staun och det är upplagt för en sjukt spännande tillställning.

Man kan knappt vänta…

Ha det

Mikael Johansson

Kan det bli en drömvecka för KHK och KRIF fick ställa in…

OK, nu ska jag spekulera och troligtvis jinxa hela KHK veckan men det är faktiskt så att man har en jättechans att göra ett ryck i tabellen och nästan i princip säkra en play-off plats.

KHK ligger ju i dagsläget sju poäng före Björklöven som jagar från en nionde plats. KHK spelar nu  i veckan mot Pantern borta och just mot laget som man tampas med Björklöven på lördag i NKT Arena. Björklöven möter Leksand och KHK i veckan. Detta innebär att Björklöven har två  riktigt tuffa måste-matcher och jag tror/hoppas att de förlorar bägge.

Det skulle innebära att KHK har 13 p tillgodo med åtta matcher kvar och spela och det skall man inte tappa. Visst det är bara spekulationer men nu när  man ser slutet på serien så får man sina scenarion i huvudet 🙂  #baraatthållatummarna

Vi får hoppas på folkfest när Björklöven kommer…

KRIF vs Visby

Matchen ikväll blev inställd beroende på  flygkaos och det där kan bli  en riktigt dyr historia för Visby. En extra resa med  flyg och grejer tär självklart på ekonomin och det är synd  när man får ställa in matcher.

Men oavsett inställd match så är KRIF i serieledning vilket måste va gott att ha den marginalen….

Ha det

Mikael Johansson

KHK tog bonuspoäng, Bävergaddar och Mjällby…

Måste säga att gårdagens match mot IK Oskarshamn var en av de bättre som vi sett i arenan på länge. Det var bra fart, det var en hel del bra grejer som gjordes därute på planen, man visade hjärta och Hannes fick hänga första målet.

Skall man ändå som en sann Karlskronit klaga på något som man ju måste göra 🙂  så är det väl så ifall att det var liiite för snällt därute på banan.

Det viktiga var att KHK fick med sig 1 poäng efter att förlorat med 2-1 i förlängningen men jag tror att denna bonuspoäng kan vara guld värd när serien skall summeras.

Bävergaddar…

Bävergaddar denna gång blir lite annorlunda…

6 Bävergaddar

Alla gaddarna delas ut till hela laget. Jag tycker att man nu i två matcher visat att man är ett lag som klarar av att spela under press (som mot SSK) och att man kan hota ett topplag (IKO). Vi har spetsen i Crandall,  Paulsson och Johansson men nu de senaste matcherna har gänget med Karterud, Liljegren,  Miketinac, Hannes med flera stigit fram och då blir det bra.

Robin var grym mot SSK och Arvid var grym igår. Modigt att byta målvakt efter Robins insats senast men det visade sig bli ett vinnande drag och att man faktiskt har alternativ som kan förändra matchbilder.

Att ta tag i: I nästa match väntar Pantern som absolut inte är någon lätt match men här är det viktigt att nu efter två riktigt bra insatser inte falla igenom utan spela som det vore en VM final.

Man skall ju i och för sig inte bry sig så mycket om hur de andra går utan ha fokus på sitt eget men visst vore det grymt gott om AIK slog Björklöven idag av två anledningar i min värld #hejagnaget

Mjällby…

Mjällby blev välförtjänt årets lag i Blekinge  och nu skall det bli riktigt spännande och se hur man tar sig an Superettan. Du vet väl att Nordic Frames sänder träningsmatcherna som går hemma så missa inte att se årets lag.

Ha det

Mikael Johansson

Gameday: KHK vs IKO och nya Padelhallen igång…

Då var det dags för hemmamatch igen men fokuset på KHK ligger som det brukar vara vid denna tiden lika mycket på isen som det som händer runt omkring klubben.

Nu gäller det diskussionerna kring tillbygget med restaurang  med mera där KHK vill förhandla om villkoren.

Alternativet till att inte hitta en fungerande lösning på längre sikt är alldeles för dålig för alla parter och det tror jag alla inser.

Matchen

Det är alltså serietvåan IK Oskarshamn som kommer till arenan vilket självklart är  stentufft.  KHK har ju haft svårt mot IKO och det kommer krävas något riktigt extra för att man skall lyckas vinna denna match.

Det som talar för KHK är  att man vann sist, man har Robin Johansson i storform  och att man lyckades hålla i defensiven i 60 minuter senast men SSK har en giftig kedja medan IKO har flera kedjor som kan avgöra så riktigt så defensivt kan man nog inte spela om man skall vinna.

Bra fart på skridskorna och en insats som är aggressiv med en ”äcklig disciplin” modell Timo Lahtinen så kan  det gå.

IK Oskarshamn förlorade ju sist mot Leksand och ett topplag vill aldrig förlora två matcher i rad så förutsättningarna är heta. 4-2 till KHK får bli mitt tips.

KHK spelar ju samtidigt en match i matchen mot Björklöven som  jagar på nerifrån och de möter AIK på lördagen så visst vore det gott att kunna  sätta press på dom.

PDL Center Karlskrona…

Nu öppnar ju även PDL Center Karlskrona som  är en härlig satsning på Padeltennis som Camilla Bäckström ansvarar för. Det är riktigt skoj och känslan är att det kommer bli en succe.

Här har du länken till hemsidan:  https://pdlcenter.se/pdl-center/pdl-center-karlskrona/

Ha det

Mikael Johansson

Robin hjälte när KHK vann och Bävergaddar…

Det var mycket som var bra ikväll, KHK bröt bortatrenden, KHK tog 3 poäng i en oerhört viktig match, man vann med 1-0 och man visade att man kan spela ett defensivt spel som håller i 60 min. Molin sa innan att man skulle spela tight och det var det man gjorde…

Första perioden

KHK började matchen virrigt och släppte till en hel del chanser till Södertälje men Ove Molin agerade och tog en Time Out efter 5.45 och då samlade man ihop sig. Nick Pageau gjorde 1-0 till KHK efter skott från blå där Kalle Miketinac gjorde ett kanonjobb framför kassen.

En helt klart godkänd period om vi bortser från första 5.45 min i matchen.

Andra perioden

Andra perioden slutade 0-0 men det fanns chanser. KHK tappade bort Dyk och Meyer en gång och genast fick dom ett friläge men Robin i mål gör en jätteräddning och spelade stabilt. KHK har en del chanser men lyckas inte sätta dit pucken.

Tredje perioden

Det som imponerar i tredje perioden är att KHK bara stänger ner matchen. Visst SSK får några chanser men då stod Robin Johansson i vägen. 

Foto Magus Arwidson

Bävergaddar…

Dagens Bävergaddar går till följande spelare.

3 Bävergaddar    Robin Johansson

Håller nollan och såg till att KHK fick med sig 3 poäng från Södertälje. Han var i zoooonen idag.

2 Bävergaddar    Paulsson, Pageau, Miketinac

De gör en riktigt bra match idag och sticker ut. Härligt att se.

1 Bävergadd    Resten av laget

Det defensiva jobb man gör idag är värt en eloge. Det var ändå HA:s två poängkungar man nollade. En riktig laginsats.

Att ta tag i: Nu vet man hur tight man skall vara på bortaplan och det är en bra känsla att ha med sig till kommande matcher.

Ha det

Mikael Johansson

GAMEDAY: SSK vs KHK och Linus Strelert Blekinges talang inom Padeltennis…

I Kväll är det dags för KHK att möta Södertälje på bortaplan och det är en jämn match att vänta. Jag tycker att KHK sett starka ut i mötena innan och har 2-1 i matcher och i senaste mötet så tappade man en ledning i sista perioden så visst finns chansen där idag också.

Att Paulsson, Crandall och Johansson behöver leverera är ju ingen hemlighet och det är ju självklart oerhört viktigt att inte få en sjunde raka förlust på bortaplan utan idag är det dags att bryta den negativa bortatrenden.

Att vara starka framför eget och motståndarnas mål, ha en målvakt i zonen tillsammans med att göra riktiga uppoffringar i hemjobbet kommer vara avgörande idag. 

Tror vi kommer få se en riktigt bra match som KHK vinner med 3-1.

Blekinges talang inom Padeltennis

Enligt Blekingetalangen Linus Strelert agent satsar han nu fullt ut på en kändisturné i Sverige och först ut är Björkman/zelmerlöv i invigningen av det nya PDL Center i Karlskrona nu till helgen och därefter är det ”the sky is the limit” som gäller. 

(Linus till höger efter en seger i gruppspelet i Bastasjö Open)

Strelert spås en lysande karriär och är regerande mästare i bland annat stortävlingen Bastasjö Open men då i mini-tennis. Linus har valt att gå under radarn i de lite mer udda racketsporterna men enligt hans agent så finns det funderingar att även att testa på ”riktig” tennis….

Ha det

Mikael Johansson