KHK vs KRIF, säsongskorten och vem överraskar i år…

Att KHK och KRIF möts i första träningsmatchen för året innebär att det kan gå lite hur som helst eftersom det är första matchen för säsongen. Självklart skall KHK vinna men samtidigt så kommer KRIF va på tårna och de skulle ju bara älska att få ställa till det lite i ett Blekingederby.

Jag tror på vinst för KHK med 5-2 och att Paulsson visar storform. När man lyssnade på Ove Molin igår på 1:a träningen så ville han först och främst vinna matchen sedan fick spelet så här i början bli lite vad det blir. Jag gillar det, att vinna är allt…

Säsongskorten

Säsongskortsförsäljningen går sådär i år kan man tycka. 908 stycken är sålda och har man inte en bunta kort där företagen har beställt men ännu inte köpt så ser det tufft ut. Själv trodde jag på över 2000 sålda men dit verkar man inte nå som det ser ut nu. 

Kanske är det oklarheten kring hur KHK kommer spela och om laget är bra eller inte som ställer till det men på fredag kan man ju faktiskt få lite klarhet i var KHK står…

Vilka överraskar i år…

Med överraska menar jag de som kommer gå från att inte presterat på seniornivå något märkbart eller som gör en riktig kanonsäsong.

Jag har tre yngre spelare som jag tror kommer ta stora kliv och bli ledande i Allsvenskan och det är August Nilsson, Kalle Miketinac och Linus Carlsson. 

Axel Sundberg har ett av det vassaste handledskottet som jag har sett på bra länge och det skall bli skoj o se om han kan använda det i matchsituationer också.

Sedan är det så att jag tror att Marcus Paulsson kommer bli topp fem i HA:s poängliga och visst vore det en toppinsats av Paulsson…

Ha det

Mikael Johansson

KHK avvaktar isträningen, FK Karlskrona och de återkommande U16 diskussionerna…

KHK har lite känna på grejerna-träning under denna veckan medan många av konkurrenterna kört igång för fullt och även är igång med träningsmatcher. Vita Hästen slog bland annat Linköping vilket ändå känns lite spännande.

De matcherna som går idag är BIK Karlskoga –vs Örebro och Almtuna vs Djurgården och på fredag är det Oskarshamn vs Kalmar, Södertälje vs Vita Hästen och Huddinge vs Djurgården. Hyfsat med derbyn alltså.

KHK fansen får vänta till den 17 augusti då KHK tar emot KRIF och det kan nog bli en riktigt rolig tillställning.

Om det är vettigt att vänta lite med att köra på för fullt eller inte står nog skrivet i stjärnorna eller rättare sagt facit vet man först när serien är igång.

FK Karlskrona

FKK gick igår ut och flaggade för att man har problem med ekonomin och att man kommer hålla på augustilönerna. Resultatet och publiken har uteblivit men förhoppningsvis så kommer man lösa detta på ett bra sätt.

Bra att man går ut med det och sedan är det bara att hålla igång dialogen. Förhoppningsvis så visar nu spelarna vad skåpet skall stå och klättrar i tabellen vilket även kommer innebära en större publiktillströmning för vinster det vill vi alla se.

U16 diskussionerna…

Ute i hockeysverige så rullar nu många diskussioner igång angående att man satsar hårt på U16 Elit där många egna spelare tvingas sluta med hockey innan de ens börjat 9:an för att de inte håller måttet utan man tar in spelare utifrån  trots att man är så olika i sin fysiska utveckling.

Kikar man på de spelare som tagit steget upp i J18 Div 1 i KHK i år enligt Eliteprospect från föregående års U16 Elitlag så blev det 9 av 25 som fortsatte i KHK. 

Utav de 9 är det 2 födda 2002 som har KHK som moderförening och i åldersgruppen 2001-2002 (J18) har KHK 5 egna med.

Skulle tippa att de åldersgrupperna tillsammans var 60-80 stycken när de var i U10 så utslagningen är stor.

Att säga detta till de 40 st eller vad dom är i dagens U10 som drömmer om A-lag eller liknande funkar ju inte för vem vill krossa drömmar men verkligheten är tuff för ungdomarna.

Varje år så kommer denna diskussionen upp och känslan är att man står och stampar utan att hitta en bra väg framåt för visst tusan går detta att lösa på något vis kan man tycka.

Det skall sägas att antal egna spelare i KHK:s A-trupp i år är 0 st . Detta är inget unikt för KHK utan mer så som det ser ut i en hockeyklubb på elitnivå och det tål att tänkas på både en och flera gånger…

Ha det

Mikael Johansson

KRIF Hockeys klubbchef brinner för uppgiften…

Att prata med Jompa är alltid skoj, vi fick några minuter tillsammans och jag ville höra hur han ser på utmaningen med att vara klubbchef i KRIF… här kan du läsa lite kring vår diskussion.

När man träffar Jonas Melen så slås man av hans engagemang inte bara för KRIF utan för hockeyn i stort.

Hans bakgrund jobbmässigt är att ha jobbat med Coca Cola och han säger att det amerikanska företagets värdegrunder när det gäller service, försäljning och att leverera resultat präglar hur han vill jobba.

Att få en gemensam målbild och struktur i föreningen är avgörande för hur vi kommer lyckas i  vår framtid. Att vi sedan varje dag behöver slå personbästa är en förutsättning för att vi skall klara av de utmaningar vi har framför oss.

Vi i KRIF behöver vara unika och göra allt lite bättre än vi gjort det innan. Lyckas vi med detta så kommer KRIF vara en välmående förening.

Vi är ett fantastiskt gäng i föreningen allt från volontärer, anställda, ledare, spelare, White Angels och nu har vi även en ungdomsverksamhet som har full fart så det är mycket som är positivt.

Vi gör offensiva satsningar för att upplevelsen att gå på hockey skall bli så bra som möjligt. Bland annat kommer man hyra in en storbildsskärm från Böda på 21 m2 där man skall kunna visa intervjuer, repriser och ge företagen möjlighet att visa reklam.

Det som gäller i klubben är att få ut så mycket som möjligt av varje aktivitet som vi gör och leverera en produkt som lockar sponsorer och publik att vara med på vår resa och jag måste säga att känslan är positiv…

Skoj och ta ett snack med Melen måste jag säga och det är bara att önska lycka till i hans nya roll som klubbchef i KRIF. #släppucken

Ha det

Mikael Johansson

KRIF är sköna, jag har alltid önskat att få sluta på topp och hur ser KHK:s trupp ut i jämförelse med…

Om man har följt KRIF i sommar på sociala medier så känns det som att de har en tanke och något som skall få igång föreningen. Slut på kontot-filmen som man gjort är en skön klassiker som de gör med självironi och det funkar.

Att skapa en skön stämning kring en förening är inte lätt men känslan är att KRIF har hittat något att bygga vidare på…

Tom Linder f.d KHK:are

Tom Linder lägger ner hockeykarriären med orden jag har alltid önskat att få sluta på topp. Jag släpper det därifrån och önskar lycka till och kanske ser vi Linder i en annan hockeyroll framöver….

Hur ser KHK:s trupp ut jämfört med Leksand

Leksands IF är ju laget som alltid satsar, alltid är storfavoriten som skall ta steget upp och gör återtåg efter återtåg så varför inte se på de ”gamla” meriterna i Leksand  och hur de ser ut om man jämför dem med  KHK:s trupp (2018/2019).

NHL MATCHER

KARLSKRONA HK 0          LEKSANDS IF 43

SHL MATCHER

KARLSKRONA HK 503       LEKSANDS IF 1909

AHL MATCHER

KARLSKRONA HK 227       LEKSANDS IF 303

HOCKEYALLSVENSKAN MATCHER

KARLSKRONA HK 1019       LEKSANDS IF 2962

A-LANDSKAMPER

KARLSKRONA HK 38          LEKSANDS IF 143

J-LANDSKAMPER

KARLSKRONA HK 163         LEKSANDS IF 684

Nu vet vi ju alla det att gamla meriter inte är något facit på hur det skall gå men man kan ju säga att det finns jäkligt många bra hockeyspelare i Hockey Allsvenskan och skall man lyckas gäller det att få ihop truppen på ett magiskt sätt där alla är beredda att göra det som krävs oavsett vad det är och först då finns förutsättningarna att vinna stora segrar…

Ha det

Mikael Johansson

Lilla-KHK, FKK och HIF Karlskrona…

Kikar man på Björklövens laguppställning kan man tro att det är en äldre variant på KHK eller Lilla-KHK om man så vill. Det är Cruseman, Söder, Lundberg, Granlund och Viklund som är f.d KHK:are.

De har väl alla spelarprofilen ”brunkare” men på Allsvensk nivå skall det i alla fall bli spännande att se om Söder, Lundberg och Cruseman kan producera lite.

Att se Söder glida in i en annan tröja än KHK:s i NKT Arena kommer bli annorlunda och jag kan tänka mig att KHK-fansen och klubben kommer ge honom ett riktigt bra välkomnande när han kommer ”hem”… #söderärkung

FKK…

Det är tur att man inte är spelare i FKK för om jag har riktigt svårt att släppa förlusten med 8-1 senast så kan jag tänka mig hur dom har det. Skall man summera FKK:s vårsäsong så är den självklart underkänd men samtidigt så har man 7 oavgjorda så marginalerna är små. Men med enbart 4 vunna matcher av 17 så kan det inte bli godkänt.

Skall bli spännande att se om FKK återigen kan göra en grym höstsäsong…

HIF Karlskrona…

Var och såg HIF Karlskrona igår och det var för att få se om de fått tag i en bra målvakt och självklart för att se Daniel Steen i motståndarlaget.

HIF Karlskrona målvaktsnyförvärv har efter sin första match i HIF tröjan inte släppt in ett enda mål. Mycket beroende på att han blev utvisad efter 4 minuter men det skall sägas att han gjorde tre bra räddningar innan dess. Många säger att han är ett fynd och att HIF Karlskrona äntligen träffat rätt i en målvaktsvärvning. 

Kring spelet kan man väl inte säga så mycket mer än att det var en helt OK start på säsongen. Måste säga att det även var imponerande många i publiken som såg matchen… 

Ha det

Mikael Johansson

Dispens, Kristianstad IK och Camp KHK…

Ibland läser jag att många tycker att det är orättvist att Mora IK får dispens för sin hall medan KHK  inte fick det. Själv tycker jag att det är helt sjukt fantastiskt att Karlskrona Kommun löste uppgiften med en uppgradering av NKT Arena ”modell de lux” för vi kan ju lugnt konstatera att hade vi fått dispens så hade vi inte haft den arenan vi har idag med de möjligheter som den ger med restaurang, barer och loger som kommer genera intäkter till klubben.

Så visst kan man säga orättvist men skulle jag vara riktigt krass så är det orättvist mot alla andra att Karlskrona Kommun fixade uppgraderingen och satsade kommunpengar på utveckling medan andra kommuner inte skulle vara så positiva till SHL spel…

Kristianstad IK

Kristianstad värvar på i div 1 och senaste tillskottet är f.d KHK spelaren Victor Löfstedt. Man gör en riktig satsning, igen, och trots att man har den där lite negativa inställningen till Kristianstad efter alla bataljer mot KHK så gillar jag det man gör.

Ett lag som är tydligt i att man vill gå upp och agerar efter det gillar jag. Jag säger inte att de kommer lyckas för det är tufft men jag gillar det. Här har KRIF en klar utmanare 🙂

Camp KHK

Fick idag en länk från youtube skickad till mig om Camp KHK uppe i Tingsryd som Sydöstran gjort då de var lite på hugget och försökte i alla fall att vara i framkant.  🙂 https://www.youtube.com/watch?v=HuV5vWVS6t0 

Det där var i KHK:s början men nu är det alltså dags igen. Jag är helt övertygad om att Camp KHK kommer bli magiskt i år och nya stories kommer skapas. 

En liten anekdot från förra Camp KHK är att vi hade en yngling från Leksand som vi intervjuade och han var där med sin pappa. Nu skrev han kontrakt på 560 miljoner och pappan är sportchef i KHK. Tiden går 🙂 #OEL

Ha det

Mikael Johansson

Är Molin, Miettinen och Leinonen rätt för Karlskrona HK…

Ja, ja, ja…  jag vet att det där är en frågeställning som sticker ut men varför inte ha en kort tanke kring detta. Efter att ha pratat med folk som följt Oves år i föreningen så har man förstått att Molin är en stor taktiker och hängiven tränare som har potential att ta hem stora segrar men vi har inte sett dom i KHK än utan det är i år det skall smälla till.

Miettinen och Leinonen är legender i KHK och det ställer till det. De har visat att de kan utveckla spelare och har satt KHK på kartan då deras adepter blir draftade till NHL i parti och minut men man gillar de där herrarna lite för mycket som personer och därför blir de allt lite svårare att bedöma. 

Det får alltså enbart handla om resultat om man skall säga om den här trojkan är bra eller inte  för KHK men o andra sidan är det ju att visa resultat det handlar om.

Ett stort tapp kommer det va att Miro inte kommer vara med laget på riktigt samma sätt som innan efter novembers utgång om jag har förstått det rätt. Jag vet att han alltid har haft en grym kontakt med spelarna på daglig basis och det där kommer märkas av. Det är den tuffa verkligheten med ekonomin som gör att det blivit på det viset och man kan bara hoppas att det skapas utrymme för Miro framåt för han är en nyckelperson.

Målsättning

Jag kan tycka att det är rimligt att KHK kommer topp 8, skulle man göra det så tycker jag att man har gjort det helt OK. Topp 4 är riktigt bra levererat och Topp 2 över förväntan och MVG men Hockeyallsvenskan är bra och får inte underskattas det är bara att fråga MODO…

Informationen säger att man har fått ihop laget på ett mycket bra sätt och att det är en helt annan stämning i truppen än föregående år och det finns med all rätt stora förhoppningar på Paulsson kommande säsong. Han har absolut förutsättningarna att bli en topp 5 spelare i HA.

Publik och sponsorer vill se segrar och många resonerar nog som så att det är roligare att vara i toppen i HA än botten i SHL så vi får se om det är rätt eller fel tanke när det är dags att se vilka publiksiffror det kommer handla om kommande säsong…

Oavsett så är känslan positiv och det skall bli riktigt skoj att se KHK  säsongen 2018/2019 …

Ha det

Mikael Johansson

VM är över, bra vecka på Mallis och snart dags för hockeyn att dra igång…

Frankrike vinner rättvist mot Kroatien och det är bara att gratulera. Att VM nu är slut är nästan overkligt då det är ett maratonlopp modell större med alla dessa matcher. Den lilla reflektionen en annan kan göra är att Sverige gjorde riktigt bra ifrån sig och att VM i fotboll är det största som finns där nog ingen missat att det pågår.

Plumpen är väl storstjärnorna som med sitt filmande på planen förstör hela grejen. Vilken klubb eller företag vill förknippas med den inställningen som de har till sin sport?

Det bästa – Kroatien, vilka spelare och vilken prestation och som sagt Frankrike rättvisa segrare.

Bra vecka på Mallis …

Kan bara säga att Port De Soller är ett oerhört bra ställe och det 5 Bävergaddar av 5 på allt. I morgon bär det hemåt igen till ett somrigt och soligt Sverige… blir bra det med.

Snart dags för hockey igen…

Några dagar återstår innan hockeyspelarna drar på is och är det något man skulle vilja se lite mer bland de svenska klubbarna är lite Camper under sommaren där spelare kan visa upp sig för klubbarna och köra lite matcher och träningar.

Alla Development Camper som NHL klubbarna kör är första steget för många att känna på proffslivet och visst skulle det vara gott o få se duktiga div 1 spelare visa upp sig i SHL sammanhang. Tror det skulle föra hockeyn framåt och ge scoutingen en dimension till.

Ha det

Mikael Johansson

Frågorna kring KHK, flest oavgjorda i hela serien och veteranerna…

Man kan ju tycka att det är ganska så lugnt och att KHK har fått ordning på maskineriet och till viss del har man ju det. Pengarna från SHL rullar in när spelare går dit, 6 miljoner kommer i omställningsbidrag, NHL pengar kommer till KHK så visst finns det pengar av engångskaraktär som kan hjälpa klubben till att återställa sig efter SHL sejouren men det finns en del att ta tag i.

Största frågan är styrelsen – För första gången så lyckades inte valberedningen få ihop en ny styrelse utan den sittande fick fortsätta tills rätt personer finns att tillsätta. Kan tänka mig att visar man upp stabilitet i föreningen så kan detta säkert åtgärdas men en styrelse innehållande rätt personer är avgörande.

Ekonomin – Jag hoppas verkligen att man har ett så rent bokslut som möjligt så att man ännu en gång skjutit problemen framför sig. Det är cash in som gäller och marknadssidan behöver överträffa sig själva. Att dra in lika mycket sponsring på den lokala marknaden som i SHL skulle vara avgörande och visa att man har bra kundrelationer.

Att hela tiden jobba med kostnaderna och då i första hand personalkostnaderna är även det avgörande men det arbetet är i full gång.

Laget – Det är nu första gången sedan 2011/2012 som vi har en Sportchef som får ta ansvar över den trupp som är satt inför kommande säsong. Visst Bengtzen som tog över efter Höök byggde ett lag men det fanns en del att ta över.

När man pratar med Patric Larsson så är han nöjd med lagbygget men visst var det ett bakslag att Luleå nöp Farley men det är bara att jobba in en ny spelare på den nivån. Han säger att vi har några riktigt spännande spelare och är övertygad om att flera av dem kommer spela i SHL inom kort. 

805 säsongskort – Vet inte om det är OK eller inte vid denna tidpunkt men det känns som lite. Folk vet att det kommer finnas bra biljetter att få tag i oavsett så det kan vara så att många avvaktar och vill se hur laget spelar.

Visst finns det en hel del frågetecken och man kan bara hoppas att klubben ger oss information kontinuerligt.

Flest oavgjorda i hela serien…

FK Karlskrona har 7 oavgjorda vilket är två mer än det lag som ligger 2:a i denna rakning. Att spela oavgjort kostar otroligt med poäng och skillnaden mellan 7 p och 21 p är enorm. I FKK:s fall handlar det om en 4:e plats eller en 11:e placering.

Frågan är vad FKK behöver göra för att vinna fler matcher.

Veteranerna…

Just nu håller KHK:s veteraner att sätta ihop lagen som skall mötas kommande säsong. Det bjuds, mutas och hålls på men det gäller bara att komma på Fimpens lag så är det klart. #såärdet

Ha det

Mikael Johansson

Kan bli en klassiker på Fisktorget, Zlatan in och Franzen klar som KRIF:s nya tränare…

På lördag så kör Paraply på ordentligt på Fisktorget i Karlskrona och sätter upp en storbildsskärm till Sveriges match mot England och jag är övertygad om att man kommer skapa en magisk tillställning.

SMHI lovar molnfritt och 26 grader varmt så förutsättningarna kan inte vara bättre.

Man kommer öppna vid lunchtid och inga bokningar utan först till kvarn som gäller. Som sagt antingen kommer det bli värsta festen eller så kommer det bli Grästorpskänsla. Oavsett bra fixat…

Zlatan in…

Visst har Sverige som lag blivit bättre utan Zlatan det visade ju inte minst kvalspelet till VM och den insats man gjort såhär långt i VM. Vore vi bättre eller sämre med Zlatan i en kvartsfinal är det många som frågar och jag är ganska så övertygad om att så varit fallet.

I hockey brukar det komma in lite NHL proffs och avgöra i slutspelet för de som kommer har den där extra spetskompetensen som behövs för att vinna titlar.

’Jag skall inte säga att det är så jag skulle vilja ha det i fotbollen då de bästa är med från start men visst hade det varit kittlande att ta in Zlatan i kvarten… #ickefråga #måstebergfåsättaennu

Franzen klar som KRIF:s nya tränare…

Det har spekulerats länge men nu skall det vara klart att KRIF:s nya tränare blir Charles Franzen, han kommer senast från Tranås och Australien??? Det känns väl som att han kan göra en bra insats för KRIF som har en hel del spelare kvar att värva till truppen.

Nu ser vi framemot derbyträningsmatchen mellan KRIF vs KHK….

Ha det

Mikael Johansson