3 miljoner, FK Karlskrona rullar vidare och golfen…

KHK visar för föregående säsong ett + på nära 3 miljoner kronor och alla plusresultat innebär att alla involverade har gjort ett bra jobb. Man hade högre målsättning i och med omställningsbidraget från SHL men som sagt det känns ändå bra.

Nu skall den där speciella KHK-känslan infinna sig där alla snackar hockey och där finns en utmaning att ta sig an. Att fylla Arenan kommer bli den viktigaste uppgiften man har framför sig för det är där allting börjar…

Har du problem med Artros?

FK Karlskrona rullar vidare…

FKK vann igår hemma mot Österlen och man har nu 5 p ner till tvåan som är Husqvarna. I publiken var det 288 st vilket i och för sig är OK när det gäller div 2 fotboll men man spelar en rolig fotboll och det skall bli spännande att se om man lyckas att locka dit mer folk.

Oavsett roligt att se laget just nu och igår gjorde även Melker Johansson debut vilket innebär att ytterligare en ”youngguns” har fått känna på krutröken.

Golfen…

Ok, jag vet, jag jinxar troligtvis hela grejen nu men det går åt rätt håll i golfen just nu. Eller skall man vara riktigt ärlig så är det ända hållet det kan gå… 100 slag brutto blev senast 84 slag och vad jag gjorde annorlunda? Inte en aning…

Det är golf det, snart dags att komma tillbaks och skjuta under 80 som på det glada 80-90-talet….

#golf

Ha det

Mikael Johansson

Hur klarar KHK att ersätta de som lämnat, FK Karlskrona har det där serieledarflytet och bra pengar in från Kellman…

Vi vet alla att KHK har begränsat med pengar när det gäller att sätta spelartruppen och det ställer så klart stora krav på att sportchefen tillsammans med de som jobbar med lagbygget har extrem koll på unga billiga spelare som tar chansen att utvecklas och göra sin bästa säsong någonsin för att sedan ta nästa steg i karriären.

Spelare som skall ersättas är bland annat Paulsson, Pageau, Karterud, Osterberg, Carey, Crandall och Ingman som utvecklades till en storback under säsongen.

Många drar parallellen med Finland som vann VM Guld och säger att det kan gå oavsett om truppen inte är rutinerad eller stjärnfylld och så är det ju. Det gäller som vanligt då att få ihop en grymt tight grupp som köpt sina roller till 100% och känslan är att Horsky är en som kan göra det möjligt.

Just nu skaffar man sig förutsättningarna genom att se till att fysen är på topp och visst är det så att snart drar det ihop sig igen och det kommer bli lika spännande som vanligt…

FKK:s serieledarflyt…

Var på plats igår och såg Älmeboda/Linneryd vs FK Karlskrona där FKK avgjorde matchen i 86:e minuten. Det kunde gått lite hur som helst faktiskt även om FKK var bättre i starten men det var frilägen och ribbskott åt bägge håll så det svängde en del.

På slutet pratade jag med en Älmeboda/Linneryd-supporter och han sa i 84:e minuten att jag har en dålig känsla, vi har chanser men gör ju inte mål… I 86:e sa han, va vad det jag sa #serieledarflyt 😊

Kellman…

Läste att Kellmans underskrift till San Jose var värd ca 2,5 mkr vilket måste var grymt välkomna pengar till KHK. Rykterna säger att KHK gör en vinst på över 1 mkr kronor för årets säsong och med beaktande av att man hade en del engångsintäkter från SHL med sig in under säsongen så hittade man inte riktigt rätt kostym i organisationen men man är säkert där nu.

Det ekonomiska racet är är lika tufft som det på isen så just de där 2,5 mkr från Joel kan bli avgörande för klubben…

Ha det

Mikael Johansson

Diskussionen kring Select verksamhet, Svenska mästarna i Turkiet och det går bra för Mjällby och FK Karlskrona…

Vid den här tiden då det är sommarträningsperiod för hockeyn så drar många igång Select verksamhet vilket innebär att man samlar ihop unga utvalda spelare som betalar stora pengar för att få vara med i ett ”utvalt lag”. Det kan vara så att föräldrar lägger upp till 100.000 kr på en säsong vilket såklart är vansinnigt.

Det är självklart duktiga ledare och cuper med enormt bra motstånd som spelas men Svenska Ishockeyförbundet och en hel del föreningar gillar inte denna verksamhet.

Det jag skulle vilja är istället att förbundet tillsammans med klubbarna tog  tag i denna verksamhet för behovet finns där onekligen och jag tror det skulle vara en bra grej som föreningar tillsammans med förbundet skulle kunna samarbeta kring.

Off-season är en perfekt tid att utveckla de individuella skillsen på is tillsammans med fysiken off-ice. Jag tror snart att hockeyn är en tillgänglig sport med verksamhet på is 12 månader om året och varför skulle den inte vara det?

Den stora frågan är väl bara ifrån vilken ålder….

Svenska mästarna i Turkiet…

Frölunda är i Turkiet på träningsläger och man har kört på för fullt ett bra tag nu. De nya spelarna var på plats och körde igång träningen redan innan SM-Guldet var bärgat så det är full fart hela tiden.

Nu är det alltså Turkiet och ett fysläger som gäller och det tränas stenhårt för att kunna vara med och utmana om ytterligare ett SM-Guld. 2014 försvarade Skellefteå sitt guld annars så får vi gå tillbaks till 2001 då DIF gjorde samma sak så det är en tuff säsong som väntar för Frölunda…

FK Karlskrona och Mjällby…

FK Karlskrona har visat att man är det förväntade topplag som man skall vara i division 2 medan Mjällby levererar högt över de förväntningarna som i alla fall jag hade på MAIF.

Jag var på plats och följde Mjällbys träningsmatcher och det var både bra prestationer och mindre bra som man visade upp. Men t ex en spelare som Jacob Bergström har haft en fantastisk utveckling och är en stor anledning till Mjällbys framfart.

Det är en spännande fotbollstid just nu…

Ha det

Mikael Johansson

Idrotten är fantastisk och kan man hitta samordning mellan föreningarna….

Att se Finland ta VM-Guld med 18 stycken debutanter är helt fantastiskt och jag tror vi är väldigt många som älskar att se på när en underdog lyckas med det omöjliga och man gör det för att man är beredd att göra allt för att lyckas.

När alla köpt sin roll, man har en målvakt som är något utöver det vanliga och man har några unga talanger som inte har några begränsningar i sig ja då kan precis vad som helst hända…

Att Finland vann tycker jag är helt rättvist för de var bäst när det gällde som mest och växte ju fler matcher som spelades men visst skall jag erkänna att det tar emot liiite att ge dem all den cred de skall ha… 🙂

Samordningen inom föreningslivet…

Vi vet alla att idrottsklubbarna i de stora sporterna har det tufft att få ekonomi och resurser att gå ihop men hur jobbar man för att få till samordning och utnyttja alla resurser till max. Det är många duktiga människor som engagerar sig i olika idrottsföreningar men ändå känns det som att det skulle kunna ske så mycket mer mellan klubbarna som skulle innebära att man blir mer effektiva och som skulle innebära att man kan satsa mer på själva sporten.

Det är inom tre olika områden som jag vill lyfta upp samordningsfördelar men det finns säkert inom fler områden men det känns som att ingen direkt driver frågan.

Ekonomi – idag har de stora föreningarna anställda som jobbar med ekonomin och visst är det så att det finns toppar och dalar inom den verksamheten. Här tror jag att fotbollsklubbar, hockeyklubbar och handbollsklubbar har en stor potential att samarbeta så att man kan hålla en hög kompetens och kunskap om verksamheterna och varför inte dela på dessa kostnader. Jag tror absolut att det finns fördelar genom att arbeta med gemensam ekonomiadministration.

Inköp – Att köpa rätt saker, till rätt pris vid rätt tillfälle förstår ju alla att man skall göra men det kräver också att man har en bra inköpsavdelning som kan förhandla, har koll på lager samt kan koppla ihop inköpen utifrån gällande förutsättningar.

Vissa saker är samma oavsett sport och visst kan man köpa in klubbor och skridskor likväl som skor, golfklubbor och träningsoveraller. Har man en professionell inköpare så är jag övertygad om att klubbarna skulle kunna spara stora summor om de här hade en gemensam inköpare som hela tiden jobbar tillsammans med de olika leverantörerna. Blandar man sedan även in ungdomsverksamheterna i detta så blir det stora volymer.

Fysbiten – vi vet idag att alla som håller på med en idrott på hyfsad nivå måste ha rätt kompetens runt sig när det gäller fysträning och lokaliteter som ger förutsättningar att utvecklas. De som är duktiga på att träna folk har inga problem med att t ex träna fotbollsspelare, handbollsspelare, golfspelare eller hockeyspelare det är bara olika fysprofiler som skall  fram och här finns även här stora samordningsmöjligheter.

Visst finns det en konkurrenssituation och en tävlingssituation mellan olika sporter/föreningar när det gäller sponsorer, publik och i de unga åren även om utövare men jag tror att de fighter som skall utspelas mellan sporterna/klubbarna när det gäller sådana saker är om vem som vinner publiken eller vem som är bäst kring att hantera sponsorer och ge mest tillbaks.

Annars finns det så mycket att samarbeta kring för föreningarna som ekonomi, administration, inköp med mera och varför inte börja tänka i nya banor för gör vi som idag, ja då kommer det med största sannolikhet se likadant ut även i morgon…

Ha det

Mikael Johansson

Hockey VM, KHK-truppen och FK Karlskrona i serieledning…

Hur hett är Hockey-VM? Jag är självklart helt fel person att fråga det men jag kan inte säga annat än när spelare som Lundqvist, Klingberg, Landeskog och  Ekman-Larsson är på plats ja då är det stort.

Jag älskar när spelarna ställer upp för sitt land och vill vinna  trots att de redan spelat ca 80 matcher och de hymlar aldrig. Vi är för att ta guld allt annat är kass. Självklart tänker Ryssland, USA, Kanada och Finland likadant och just där för är ett VM hett. Man skulle kunna säga att det är NHL slutspel version 2.0.

KHK Truppen…

Hur het är KHK truppen? Det är jättesvårt att säga något om det just nu då det är en hel del unga spelare som är under utveckling som finns i truppen. Ur den befintliga truppen så vill man ju att Niklas Johansson och Viktor Liljegren skall hålla samma höga klass, Norbe och Grahn ta ytterligare steg framåt tillsammans med Linus Karlsson som har slagläge att visa att han är värd en chans högre upp.

Nordstrand skall nu bli etablerad men sedan känns det som oklart, mycket beroende på att man inte sett spelarna, skall jag nämna någon av de nya som jag tror kommer göra en grym säsong så är det Hugo Leufvenius annars så måste man se dom för att kunna säga något.

Sportchef Patric Larsson jobbar med begränsade resurser men han har bra koll och brukar få ihop det så vi kan inte mycket annat än att avvakta och se.

FK Karlskrona i serieledning…

FKK leder serien och har ju då självklart gjort en klart godkänd inledning  men känslan är att man kan bättre än så här. Förlusten mot Bromölla svider fortfarande och man kan inte annat än hoppas att man kommer ha en riktig urladdning på lördag kl 14.00 på Västra Mark mot IFK Hässleholm.

Matchen kommer visa om man är ett topplag eller inte och det är ju alltid roliga matcher.

Ha det

Mikael Johansson

Philippe Horsky på plats, Presskonferenser och tar sig FK Karlskrona upp i serieledning…

Då var KHK:s nye tränare Philippe Horsky klar och det känns nog riktigt bra för klubben. Nu kan sportchefen Larsson koncentrera sig på att sätta spelartruppen och spelare och agenter vet vilken tränare som finns på plats.

(Foto: Magnus Arwidson)

Känslan har varit riktigt ljummen kring KHK den senaste tiden men det här gjorde att temperaturen steg någon grad i alla fall. Nu väntar vi in två toppbackar och några forwards så kan detta bli hur spännande som helst.

Den bästa värvningen sett till vad den kan ha kostat så här långt är utan tvekan Hugo Leufvenius enligt mig och det skall bli riktigt spännande att följa hans framfart under Horskys ledning.

Mörrum och KRIF är heta och bygger hype…

Numera så släpps varenda nyförvärv som om det vore en storstjärna som är klar och även KRIF och Mörrum presenterar spelarna hos sponsorer och livesänder ibland.

Jag gillar det, klubbarna har förstått värdet att göra saker i symbios med sponsorer och media och självklart bygger det hype som skall sälja säsongskort och nya sponsoravtal. Gott att se att alla är på tårna…

FK Karlskrona upp i serieledning..

På lördag spelar FK Karlskrona hemma mot  Råslätts SK kl 14.00 och då har man chansen att ta sig upp i serieledning och faktiskt ta lite kommando i serien.

Laget känns riktigt spännande, publiken har kommit till Västra Mark och de unga spelarna utmanar och levererar så visst kan det bli en rolig tillställning…

Ha det

Mikael Johansson

HIF Karlskrona åkte ur Handbollsligan och Mörrum har blivit heta…

HIF Karlskrona  åkte ur Handbollsligan i fjärde negativa kvalet mot ett Hallby som var bättre. Jag är absolut inte rätt person att göra någon analys om varför det gick som det gick men att man inte på fyra säsonger lyckats att ta sig uppåt i tabellen och etablera sig gjorde väl att man inte hade tillräckligt stark grund att stå på.

Nu väntar en ny arena som kommer vara den bästa i handbollsallsvenskan och det är väl kanske här räddningen finns. Arenan skapar förutsättningar så är det nu återstår det att se vad publik och sponsorerna vill. Jäkla vilken sur förlust detta var…

Mörrum GoIS har blivit heta…

Mörrum har ändrat attityd, blivit lite kaxigare, tar plats, satsar och man är  tydliga på målet. Mörrum skall till hockeyallsvenskan. Jag gillar det där, inte bara snack som att först är det Allettan som gäller, därefter vill vi till play-off för att ta oss till kvalserien. Nej tydligt och stenklart, Mörrum skall till HA.

När man sedan sätter en värvning som Marcus Paulsson ja då visar man i handling vart man vill och man har absolut satt något i rullning. Är MGoIS på väg att ta plats i hockey Blekinge igen efter att ha legat i bakvatten och knappt gjort något väsen av sig? Oavsett så är det skön satsning man gör.

Ha det

Mikael Johansson

Dags för att ta sig till Göteborg, nagelbitare och div 1 södra blir het…

Idag är det en riktigt go hockeydag och det blir till att se Frölunda vs Djurgården på plats i Scandinavium. I de första två matcherna har lagen ägt varsin match och känslan är att det är så jämnt mellan lagen att hemmaplan är en  avgörande faktor. Skall bli spännande att se om det är så även idag.

Mitt tips för dagen är 4-2 till Frölunda och vet i tusan om inte både Ponthus o Grönlund hänger var sin…

Nagelbitare…

Pratade lite med den gamle f.d handbollsspelaren Staffan Andersson om den kommande matchen för HIF Karlskrona nu på söndag och han sa att man orkar knappt inte mer.

Han klarar nästan inte av att se matcherna utan får även se dom även i efterhand så man kan kika på hur dom egentligen spelade för live är det alldeles för mycket känslor involverat och man har ju inte koll på någonting.

Man kan inte säga annat än att det är härligt det här med idrott för känslor drar det verkligen igång…

Div 1 södra i hockeyn blir het

Nybro satsar, Mörrum satsar, KRIF satsar, Kalmar satsar, Troja satsar ja man kan inte säga annat än att div 1 hockeyn i södra Sverige är het. Lite roligt att Mörrum gett sig in i leken och det ryktas ju en hel del om att Paulsson skall avsluta sin karriär i Mörrum och det hade ju varit grymt för GoISet:s del.

Oavsett så är känslan att div 1 södra är hetare än på bra länge….

Ha det

Mikael Johansson

Pengar in på kontot för KHK, SM-Finalen och varför spelar HIF Karlskrona inte avgörande matchen i nya Arenan…

Joel Kellman är klar för San Jose Sharks och det kommer innebära att KHK får in ca 1.8 miljoner kronor på kontot vilket måste vara riktigt sköna slantar just nu. Oerhört skoj både för Joel och KHK.

Man kommer att få om man inte redan fått det extra tid att fixa till sitt resultat av Svenska Ishockeyförbundet så man klarar elitlicensen. Man har en uppgörelse med Karlskrona Kommun så nu borde det väl inte finnas så många oklarheter i förutsättningarna utan att det nu kommer presenteras en tränare och en spelartrupp som skall utmana i HA säsongen 2019/2020.

Jag är övertygad om att Patric Larsson har en hel del som redan ligger klart men med enbart 432 säsongskort sålda så kan jag förstå att det finns en hel del bryderier i styrelsen kring publiken som föregående säsong hamnade på 2.583 personer i snitt per match.

Den stora frågan är hur heta är KHK inför kommande säsong? Kommer man kunna skapa hype? Blir det ett konkurrenskraftigt lag? Man kan inte säga annat än att det är spännande med Silly Season…

SM-Finalen…

SM-Finalen är i full gång och igår körde Djurgården över Frölunda i ett kokande Globen med 5-1 så nu står det 1-1 i matcher. Själv håller jag på Frölunda i denna final vilket innebär att Djurgården kommer ha ganska så stora chanser sett till hur det har gått för mina lag denna säsongen.

Oavsett så är det heta matcher och fullsatta läktare så det här kommer bli en klassisk SM final som jag tror avgörs först i 7:e matchen.

HIF Karlskrona i avgörande match…

Man har en helt ny arena, man spelar dom hetaste matcherna för säsongen och väljer att spela i en hall som är från 60-talet med en läktarsektion och det jag har hört är att laget inte ville spela i den nya arenan för att det skulle kännas konstigt? Är detta fakta så förstår jag vilka hjärnspöken HIF Karlskrona jobbar med inför den avgörande matchen nu på söndag…

Om man inte ser den häftiga tillställning som dessa kvalmatcher skulle kunna utgöra med en fullsatt kokande arena med 2.500 i publiken ja då vet jag inte vad som skall trigga en idrottsutövare på  högsta nivån.

Det måste väl vara något annat bakom mer än att spelarna inte vill…

Ha det

Mikael Johansson

Spelet som blir lite löjligt…

Att spela spel och se till att man har ryggen fri utan att stå upp för det som alla ändå vet känns i min värld inte ok. Karlskrona Kommuns besked om att man nu tar bort restaurangen i KHK:shyresavtal och lägger ut den på entreprenad är ett exempel.

Detta tror jag kommer hända – Det blir en offentlig upphandling och den som är beredd att ge kommunen mest  i hyra vinner. Den som vinner är antagligen KHK eller någon i nära  samarbete för allt annat är orimligt.

Så KHK eller säkert en samarbetspartner kommer lägga ett bud på ca 1/3:del av dagens hyra och sedan finns det förutsättningar att driva verksamheten med plus.

Vad har vi då vunnit? Vi skattebetalare har inte vunnit någonting men kommunen kan säga att de inte särbehandlar KHK vilket jag verkligen tycker att de skulle säga för vem drar så mycket folk på ett evenemang 26 ggr per år och man borde vara stolta över det och sitta i samma båt och driva det framåt men nej, nej, nej, det gaur inte…

Jag älskar att man nu äntligen skall bygga ett nytt kulturhus, jag verkligen vill det men inte fanken kommer det dra folk i massor men det är bra ändå, riktigt bra, för Karlskrona behöver det och det skall man stå upp för och så är det även i NKT Arena fallet. Var lite stolta och jobba med istället för emot.

Det jag egentligen vill säga är att de som bara vill ha ryggen fri är inte de som driver en stad framåt…

Ha det

Mikael Johansson