Om allt går som det brukar…

Om allt går som det brukar…

Om allt går som det gjort i de första 45 omgångarna så kommer KHK hamna sist i tabellen på 46 poäng och Örebro klarar sig kvar utan att kvala på 55 poäng. Detta säger historiken och statistiken men, just det, det finns ett stort men och det är att det skall spelas om det.

KHK har Brynäs, Luleå, Rögle, Rögle, Örebro, Frölunda och Skellefteå kvar att möta medan Örebro har Frölunda, Skellefteå, Växjö, Färjestad, Karlskrona, Mora och Djurgården kvar.

Örebro har ett klart tuffare spelschema och de har innan visat att de kan komma in i negativa sviter och det måste ske igen i dessa 7 sista omgångar.

Kikar man på KHK:s största poängchanser så är det absolut Rögle ggr 2 och Örebro och där är det ett måste med 9 poäng om det skall finnas en minsta chans.

Brynäs och Luleå känns fullt möjliga och jag skulle vilja i min mest positiva bedömning ge KHK 4 poäng här.

Frölunda och Skellefteå är tuffa o möta och kan vi här knipa 2 p så är det riktigt bra. Totalt ger detta då 15 poäng och är 9 poäng bättre än KHK:s poängsnitt och går Örebro som sitt poängsnitt så är det då en målskillnads historia.

I detta har jag inte tagit med Mora mer än att de går som sitt genomsnitt vilket skulle innebära att poängställningen blir enligt följande.

11 Rögle          57 p

12 KHK 55 p (målskillnads affär)

13 Örebro 55 p (Målskillnads affär)

14 Mora 53 p

Spekulationer och spekulationer och det är väl det enda man kan göra i detta läget men visst ser det jäkligt tufft ut för KHK.

Skulle det nu bli kval så tror jag ändå att det är en positiv sak. Man får chansen till nya intäkter, spelar man sig kvar i SHL så innebär det att man återigen på sportsliga grunder visat sig vara värdig en SHL plats.

Skulle det bli Hockey Allsvenskan så är risken stor att det blir riktigt tufft och vi vet att ett lag som vi slog ut och snodde SHL platsen från, Västerås IK numera harvar runt i div 1 med Conny Strömberg som står på kanten och slår flipp pass i PP, ingen rolig historia…

Ha det

Mikael Johansson

Ifrågasättande, KHK:s juniorlandslagsmän och FK Karlskrona vs Mjällby

Just nu ifrågasätts KHK från alla håll och kanter och det är självklart jobbigt om man finns med i organisationen men samtidigt är det en överlevnadsfråga. Det är i sådana här situationer som man faktiskt skall ifrågasätta allt.

Har man rätt ledning och styrning i klubben? Har man rätt strategier när det gäller sporten, marknad, försäljning, administrationen och har man rätt människor i organisationen som skall utföra de strategier och aktiviteter som man kommit fram till. Facit har man om man  tittar bakåt och facit visar att det inte gått galant senaste tiden så visst behövs förändringar.

KHK har nu en sits då man måste prioritera det man skall göra och satsa på det som ger mest intäkter till lägsta kostnad och mest hockey för pengen. Allt annat måste man just för tillfället lägga åt sidan och det tror jag faktiskt att sponsorer och fans har förståelse utifrån hur situationen ser ut just nu.

Att avvakta är inget alternativ utan det som gäller är hårt arbete som styrs av prioriteringarna i klubben och det är ju i och för sig inget konstigt alls.

KHK:s juniorlandslagsmän…

KHK har för tillfället två stycken spelare i sin juniorverksamhet som nått landslagsnivå i sina åldersgrupper. Det är Linus Karlsson (Tre Kronor Team 19) och Lucas Edmonds (Tre Kronor Team 17). Det gäller nu att ta vara på dessa spelare och verkligen ge dom chansen att i första hand få träna med A-laget och sedan när de är tillräckligt bra även få chansen att spela matcher regelbundet i SHL.

Det som är det fina med de där spelarna är att de utvecklas i sådan raketfart att de är en ny spelare i princip varje månad. Nu har man chansen att få utväxling samt förhållandevis billiga SHL spelare och det skulle vara fantastiskt roligt och se om man tog vara på den.

FK Karlskrona vs Mjällby

När man pratar med insatta personer i division 1 fotbollen så är det väldigt många som har Mjällby som en favorit men man nämner även FK Karlskrona i snacket bland de klubbar som ligger knappt efter.

Tittar man på lagen så har de ju bytt lite spelare med varandra och sedan gjort några riktigt bra värvningar så bägge lagen har förutsättningar att ta nästa steg. Mjällby slarvade ju bort sin Superettan-plats på ett otroligt snöpligt sätt förra säsongen då man klappade igenom i kvalet så målsättningen måste ju vara att ta steget upp i år istället.

FK Karlskrona kommer säkert säga att man vill bli bättre än föregående år så en topp 5 plats får det bli där.

Kommer bli en spännande fotbollssäsong i år.

Ha det

Mikael Johansson

Därför slutar KHK:s Klubbchef, HIF Karlskrona vann mot Ricoh och Årets eldsjäl…

Att Klubbchefen Charlotte Gustavsson slutar i KHK vet vi nog alla om men när man pratar med lite folk i klubben och läser mellan raderna så får man en ganska så klar bild att det handlar om att intäkterna inte blivit som förväntat.

Att kommunikationen mellan styrelsen och Charlotte inte verkar har varit den bästa har väl bara gjort denna avgång lättare för involverade parter.

Uppdraget som Charlotte hade när hon anställdes var att öka intäkterna men uppgifter till bloggen säger att intäkterna till och med minskat och konsekvensen har blivit att folk blivit uppsagda och organisationen blivit mindre.

Så sammanfattningsvis så är det grova avvikelser i uppdraget som gjort att det blivit som det blivit. Styrelsen ville till höger men Charlotte svängde till vänster och då är det ju inte så mycket mer att diskutera…

Nu är det bara att hoppas att KHK lyckas samla alla krafter åt rätt håll och sedan lyckas spela sig kvar i SHL så att man kan ta nya tag nästa säsong…

HIF Karlskrona vann mot Ricoh

8:e Oktober var senaste segern för HIF Karlskrona innan man igår vann mot Ricoh med 32-27. Själv hoppas jag verkligen att man lyckas hålla sig kvar och att vi får se handboll på den högsta nivån i den nya arenan kommande säsong.

Det känns ändå som att man har fått in ny energi i laget sedan tränarbytet så visst finns det en stor möjlighet att det blir en bra avslutning på säsongen.

Årets Eldsjäl sista chansen att rösta…

Stefan Oskarsson är en av kandidaterna till årets eldsjäl i Sverige via sitt engagemang i Hasselstad BK. Han är en otroligt skön kille som verkligen tillhör dom där eldsjälarna som gör Idrotts-Sverige så unikt som det är.

Gå in och lägg din röst på Stefan här: http://aretseldsjal.se/rosta/

#förblekinge #förhasselstad

Ha det

Mikael Johansson

12 timmar kvar för sportchef Larsson, OS-Guld och tänk om…

Nu är det bara 12 timmar kvar för Sportchefen Patric Larsson att sätta ett eller fler nyförvärv innan ”transfer-fönstret” stänger.

Han har ju fått in Honken men han kan inte ju inte varit en allt för dyr pjäs så det skall säkert finnas en del pengar och sedan har ju Ledin o Törnqvist även de lämnat och skapat löneutrymme.
.
Man räknar ju inte riktigt in Dennis Svensson i detta men visst hade det varit en rolig grej med en överraskning från ingenstans som gör succé.
.
Själv skulle jag vilja se en offensiv kraft som ser till att KHK kan utmana och hålla i spelet och det har ändå sett rätt OK ut mot Örebro och två perioder mot Djurgården. Det blir en spännande dag o följa vad som händer…
 .
OS Guld
.
Hanna Öberg tar OS Guld, vilken bragd, tyvärr såg jag inte loppet men det skall bli skoj att se i efterhand. Det där var något utöver det vanliga…
 .
Tänk om…
 .
Idag fick jag frågan vad som händer med KHK om man skulle åka ur SHL. Själv har jag inte riktigt funderat på det där för jag är säker på att KHK kommer klara det men tänk om…
 .
Jag kan inte riktigt tänka mig vad som skulle hända men inte hade det varit något bra i alla fall. Att göra en Mjällby o ramlar ner i seriesystemet är väl inte ett omöjligt senario.
 .
Nej, nej och åter nej. Det där skall bara inte hända…
 .
Ha det
Mikael Johansson

Vad kommer Sportchef Larsson mer med och OS skräll…

Idag så presenterades Honken som ny spelare i truppen och jag tycker det är ett klokt val man gjort för målvakterna kommer vara helt avgörande i ett kval. Jag skriver i ett kval för allt annat känns bara som en jättebonus men omsagt var det skall spelas om det.

Sportchefen Patric Larsson borde även snart komma med något annat för Powerteam + Spelarfonden är nu nästan uppe i 900.000 kr sedan har ju även Henrik Törnqvist:s övergång till LHC gett ett visst utrymme.

Jag skulle absolut vilja se minst en offensiv kraft till i laget och nu när man sett Murphy göra en bra match borta mot Örebro så kanske vi kan se han avsluta sin karriär på ett bra sätt. #hoppashoppas

OS – Silver…

De där killarna/tjejerna som gör sitt första OS och som bara de mest inbitna har koll på men som visar att de är bäst när det gäller är helt underbara att följa. Idag fick vi ju en ny sådan där  idrottare som vi kommer hylla vid namn Sebastian Samuelsson. Aldrig på pallen som senior utan som bäst på en 13:e plats innan men när det är OS så smäller han till med ett silver. #grymt #bästnärdetgäller

Ha det

Mikael Johansson

Vi är många med en relation till Des Moroney…

Idag kan man via sociala medier läsa att Des Moroney har gått bort. Här i Karlskrona och i södra Sverige är vi många som hade en relation till Des antingen som spelare, tränare eller lärare. Han är/var absolut den enskilda person som betytt mest för att hockeyn fick det fäste i Karlskrona som den fått.

Min egen relation till honom var som tränare. Jag hade honom i juniorlaget och sedan i A-laget då han hoppade in något år.

Han var absolut den galnaste, tuffaste och roligaste tränaren jag någonsin haft och det finns hur många stories som helst om den mannen. Var det något han behärskade så var det att få ihop ett gäng som gav allt och som var beredda att göra allt för att vinna. Att sedan få in så många f-ck i en mening var nästan imponerande. Det var tur att inga utomstående befann sig i de omklädningsrummen som Des var i…. 🙂

En anekdot var en match mot Malmös juniorer så satt en stackars spelare kvar på bänken när Des ville se alla slåss ute på planen och killen fick stå över några matcher för att han inte stod upp för laget. Hade blivit fina rubriker idag…

Jag säger inte att det var bra jag säger bara att det var så det var på den tiden och Des var en av de första Kanadensare som kom till Sverige och gjorde att det spelades tuff och ibland även ganska ful hockey. Han var absolut en klassisk tuff Kanadensare som drog fulla hus var han än var och det var galet.

Men det som gjorde att man gillade honom som tränare var att han var en otroligt varm människa som alltid hade tid för alla och som matchcoach var han galant.

Jag kan tänka mig att det skall berättas historier däruppe i ”f-cking hockeyheaven” nu….

Ha det

Mikael Johansson

Genomklappning, förstår Akim och Bävergaddar…

Att förlora en period och speciellt en tredjeperiod med 5-0 och en match med 7-0 kan bara sammanfattas på ett sådant sätt att man har noll koll på hur man skall vinna matcher. Självklart skiter inte laget i det men just nu betyder en förlust inte så mycket utan man har fokus på att kvala och kanske är det här på hovet man skall lira mot AIK snart igen…

Förstår Akim…

Akim Aliu orkade inte med det som hände ute på banan och försökte sätta igång en fight och jag förstår,  jag hade absolut gjort samma sak. Frustrationen måste varit hög….

Bävergaddar

Tror vi hoppar över det idag…

Ha det

Mikael Johansson

 

OS är något helt annat och DIF vs KHK…

Att få se Charlotte Kalla ta OS Guld i första loppet är ju hur stort som helst och nu har hon tagit guld i alla tre OS som hon ställt upp i och det är ju nästan galet. Det jag och flera säkert med mig säkert märkte i morse när det drog igång var hur jäkla stort det är med OS för det här var något helt annat än man är van vid.

Tänk att Alexander Bergström som har sin speciella hockeyresa skall få vara med om detta. Bara att bocka o buga och säga njut av varje sekund.

DIF vs KHK…

Kl 18.00 är det dags för KHK att ta sig an DIF på hovet och det är en match som brukar kunna bli lite annorlunda och idag får vi hoppas att det beror på att DIF har lite hybris. KHK har som ni alla sett ändrat hur man spelar och kliver på med mer folk när det är läge än innan och det innebär att matcherna kommer bli lite mer svängiga men även roligare.

KHK har helt klart börjat förbereda sig för kval då man skall klara av att styra matcher och jag tror det är helt rätt. Skulle sedan detta innebära att man slipper kvalspel så är det ju bara bra och skulle då bara visa att man gjorde ett tankefel i spelplanen man hade från början. Men, men det som är fokus just nu är att vinna hockeymatcher och göra bra insatser…

Ha det

Mikael Johansson

KHK vinner och fick 3 poäng med sig hem och Bävergaddar…

Det finns jobbiga bussresor och det finns lätta bussresor och ni förstår ju vilken av dem två KHK kommer få åka hem ikväll. Det måste kännas otroligt bra för laget att få med sig 3 poäng hem och en vinst med 5-3 och jag tror det senast var den 21 december och det var även det mot Örebro.

Man kör numera klassiska slutspel varje match och det är helt rätt för något annat finns inte. Nu gäller det att fortsätta på den inslagna vägen och vara grymt förberedda för de matcher som skall spelas resterande tiden av säsongen…

Bävergaddar

Härligt när det är lätt att ge Bävergaddar

3 Bävergaddar     Carl Persson

Hattrick, bra form och en spelare som nu vuxit in i SHL kostymen. Fantastiskt roligt.

2 Bävergaddar    Persson, Kellman och Komarek

De är det enda offensiva vapnet som KHK har och just idag så räckte det till seger.

1 Bävergaddar    Persson, Kellman och Komarek

De är det enda offensiva vapnet som KHK har och just idag så räckte det till seger.

Att ta tag i: Så grymt viktigt att vinna två matcher i rad för att få in någon slags vinnarkänsla. Djurgården är formstarka men KHK har lyckats ta dem förr så varför inte igen.

Ha det

Mikael Johansson

Uträkningen visar det blir kvalspel för KHK…

KHK har följande matcher kvar att spela

Örebro vs Karlskrona HK          Djurgården vs Karlskrona HK

Brynäs vs Karlskrona                 Karlskrona HK vs Luleå

Rögle vs Karlskrona HK             Karlskrona vs Rögle

Örebro vs Karlskrona                 Karlskrona HK vs Frölunda

Skellefteå vs Karlskrona HK

Det är alltså 9 matcher kvar och 27 poäng att spela om. Gör man en liten uppskattning av poäng så skulle jag säga att 3 poäng är fullt möjligt i hemmamatchen mot Rögle och sedan finns det bra poängchans i de två matcherna mot Örebro och sedan Rögle borta.

Djurgården brukar vi kunna överraska mot men det ser tuffare ut mot Brynäs, Frölunda, Luleå och Skellefteå om dom nu inte kör ner sig träningsmässigt sett för att de skall vara väl förberedda till slutspelet.

I dagsläget så har KHK 8 poäng upp till säker mark och i min lilla uträkning kanske det kan handla om en poängskörd på säg ca 8-10 poäng och det innebär att lagen ovanför i princip inte får ta några poäng vilket dom med största sannolikhet kommer göra om det skall gå vägen.

Mitt senario innebär alltså ett otroligt spännande kvalspel och jag fick några ord med skadade Henrik Nilsson idag och frågade om det blir kvalspel (i hans huvud blir det inte så) vilka vill ni möta då? Det är ju en ickefråga just nu men OM det skulle bli så vill jag personligen möta AIK eller Leksand sa han. #spännande

Jag tror jag förstår att Henke tänker såhär att de har minst lika mycket press på sig att spela i SHL kommande säsong och har absolut ingen underdog-stämpel på sig mot KHK om man följt media den senaste tiden utan snarare tvärtom och då brukar KHK va som bäst.

Sportchef Larsson letar ju för fullt efter spelare men även om det kommit in fantastiska pengar till klubben så skall vi veta att just nu begär spelare som kan göra skillnad betydligt mer än 1 mkr men samtidigt så finns det säkert några guldkorn att hitta därute. Larsson har med andra ord fullt upp just nu… #deadline15feb

Bara att visa vad man går för på alla fronter i klubben just nu med andra ord…

Ha det

Mikael Johansson