Julle till Ottawa Senators, FKK har hemmamatch ikväll, följa KHK:s vardag och Mjällby AIF…

Igår ingick Julle i en trade mellan San Jose Sharks och Ottawa Senators så nu är det alltså nytt lag och nytt land som gäller. Det var lite på gång i januari men det skedde alltså nu.

Självklart är drömmen att spela i NHL och känslan som jag har är att han tog sig lite närmare den där drömmen i och med detta. Men som vanligt är det all-in som gäller och spela sin livs bästa hockey varje ny dag… #toughlife

FK Karlskrona vs Torn IF

Ikväll kl 19.00 är det dags för FKK att spela hemmamatch på Västra Mark kl 19.00. Dags för 3 poäng?

Följa KHK:s vardag…

Många nya spelare är det in i KHK och det skall bli spännande och se om vi kan lära känna denna trupp och om det finns lite sköna lirare i laget. Just nu är man ju ganska så osäker på hur slagkraftig truppen är men när man tittar på laget så ser det ganska så spännande ut offensivt sett.

I morgon är det ju ny Silly season träff så då skall väl Nick Pageau och Landon Smith in enligt riksbloggaren. Sedan hoppas jag fortfarande på någon av Larsson, Printz, Bobbo och Cruseman även om det känns långt borta just nu.

Mjällby AIF

I efterdyningarna kring Mjällbys tränare Jonas Andersson så verkar det som att det återigen spelats lite spel typ Robinson. Jag förstår inte riktigt hur det blir så därnere men många viljor verkar det finnas. Har man sedan en tränare som säger upp sig titt som tätt så kanske detta var det enda naturliga.

Det är bara att hoppas att Mjällby nu öser på och tar steget upp i Superettan.

Ha det

Mikael Johansson 

Inte oväntat i Mjällby, Sverige vinner gruppen på Midenhageffekten, pengaregn över KHK, FK Karlskrona vs Torn och en duff…

Självklart var det oväntat att tränare Andersson hoppade av men samtidigt inte för är det i någon klubb sånt kan hända så är det i Mjällby. Utan att ha en endaste aning om vad som hänt så är känslan inte bra men vi får hoppas att det inte är något tråkigt som hänt. Det är nästan som att det inte kan gå riktigt bra i Mjällby utan att något konstigt händer.

Mjällby är div 1 södras bästa lag med en stor supporterskara som är där varje dag i veckan så varför inte bara njuta lite av framgången och bygga stabilitet för framtiden…

Sverige vinner gruppen…

Tyskland är i brygga och Sverige har chansen att vinna gruppen. Detta är ett fullt möjligt senario men allting avgörs på lördag. Är Tyskland det där laget som bara blir bättre ju mer press dom har på sig eller är dom skakiga numera. 

Vi får hoppas på att det blir en match typ den när Kenny Midenhag drog i halvtid nere i Tyskland då Sverige låg under stort. Han bara bröt ihop och drog till hotellbaren och efter Kennys uppoffring så vände Sverige och fick med sig ett oavgjort resultat. #midenhageffekten

Miljonregn över KHK…

De spelare som går från KHK till SHL innebär sköna slantar in på KHK-kontot. KHK:s f.d klubbchef Rolf Lindberg som har koll på detta skriver följande på FB – Spelare som går från HA klubb till SHL genererar utbildningsersättning. Flera nivåer, bl.a. beroende på ålder, landskamper m.m. Från 200 000kr per spelare. Behöver inte regleras i kontrakt utan är överenskommelse mellan SHL o HA.

Riktigt bra kan man ju tycka – Kellman, Guter, Madsen, Rhodin och Komarek skulle ju de innebära minst 1.000.000 kr och sedan Kalle som går till NHL så det blir lite utvecklingspengar in i år. Bra grejer det där…

FK Karlskrona vs Torn….

I morgon är det dags för FK Karlskrona att ta en trepoängare mot Torn. FKK behöver visa att man kan göra en riktigt bra match på hemmaplan och man är även i akut behov av poäng. Skall bli skoj och se…

En duff…

Igår kväll var det golfmatch och det var spännande ända in i slutet då det avgjordes på 18:e hålet då det andra laget vann. Det var bästboll match vi spelade. Jag hade en OK drive ut på 18:e, drog sedan en duff ner i vattnet på andra slaget och det var bara att packa ihop. 

Fick dock se en av de grymmaste drivarna då Golf Pro Emil som var i motståndarlaget fick iväg en drive på 360 meter på hål 13 och hade 80 meter kvar på andra slaget på en Par 5. Han gjorde även 5 birdies vilket ju är helt OK 🙂  #imponerande

Ha det

Mikael Johansson

Idag börjar VM, NHL draften nu på fred-lörd och FKK vs Torn på onsdag…

Då var det äntligen dags för Sverige att kliva in i VM turneringen och man gör det i en måste match mot Sydkorea. Självklart kommer det bli stentufft men skall Sverige ha en chans att ta sig vidare i gruppen som ser tight ut så behöver man vinna idag. Jag tror på vinst med 2-1…

NHL Draften

Nhl-draften kör igång på fredag och det skall bli spännande vad som kommer hända. Dahlin som etta är ju redan klart men hela NHL pusslet skall läggas så vi får se vad som händer därborta. Oavsett så har vi i princip bara ett fotbolls VM framför oss innan hockeyn drar igång. Blir bra det….

FKK vs Torns IF

FK Karlskrona lyckas inte riktigt att få ihop det utan man förlorade igår mot Kristianstad med 4-3 och på onsdag skall man möta topplaget Torns IF. Vi får se vad tränare Anders Torstensson har i bakfickan men det är aldrig läge att förlora två matcher på raken. Dags för vinst…

Ha det

Mikael Johansson

Extrastämma för KHK och VM är igång…

Jag var inte på plats under gårdagens årsmöte för KHK så det är svårt att ha någon kommentar om det men att man inte har lyckats hitta en ny styrelse är ingen bra signal.

Jag förstår att tillfrågade är tveksamma men samtidigt så är känslan att KHK är på rätt väg och att man har satt en budget som man absolut skall kunna överträffa på intäktssidan vilket är en bra strategi.

Att man inte får till en ny styrelse är nog första gången i klubbens historia och det visar att förtroendet för klubben är naggat i kanten.

Minus 8 mkr i eget kapital skall vändas till plus 2 mkr till sista april 2019 så ett resultat på plus 10 mkr är ett måste. 6 mkr är klara från SHL och sedan kan en emission och/eller ett grymt resultat göra resten.

En annan hoppas på en grym prestation på isen för då brukar det mesta reda ut sig….

VM är igång…

Första matchen är spelad och Ryssland krossade Saudi Arabien med 5-0. Putin satt med Kronprinsen i Saudi och det var komik på hög nivå. Läste även att Kronprinsen samtidigt satte igång en krigsoffensiv i Jemen. #sjuktärbaraförnamnet 

Det skall däremot bli grymt skoj att se Spanien mot Portugal ikväll som ju få ses som en riktig toppmatch. Kommer bli grymt…

Ha det

Mikael Johansson  

Lite kring KHK:s resultat, derbyt mellan FKK och Mjällby och träningen…

Det som sticker ut på intäktssidan i positiv bemärkelse i KHK:s resultat jämfört med säsongen innan  är att man lyckades utöka sponsorintäkterna med 1.2 mkr (+10%).

Samtidigt ökade loge- och konferensverksamheten med 1.2 mkr (+126%) vilket visar att man är på rätt väg där.

Kontot ”Övriga intäkter” som ju då är oklart vad det är ökade med 969.000 kr (18%) vilket även det är en stor intäktspost.

Det som gick mindre bra jämfört med föregående år var kiosk och restaurang som minskade intäkterna med hela 1.6 mkr (-14%). Souvenirer minskade intäkterna med 792.000 kr (-77%) jämfört med föregående år.

På kostnadssidan så är den stora besparingen gjord på personalkostnaderna med – 3.7 mkr (-6%) och det är bra jobbat och sedan minskade råvaror med -1.6 mkr vilket kan förklaras med att man minskade intäkterna på kiosk och restaurang.

Totalt så hamnade man på ett resultat -480.000 kr och sedan hade man aktuell skatt på 82.000 och uppskjuten skatt på 1.6 mkr vilket innebär att man hamnade på 1.055.702 i plusresultat vilket skall jämföras med -4.743.248 året innan.

Bra jobbat kan man lugnt säga…

Uppskjuten skatt: https://www.tidningenbalans.se/kronika/uppskjuten-skatt/

Derbyt mellan FK Karlskrona och Mjällby…

Derbyt mellan FK Karlskrona och Mjällby blev en bra fight på plan där FKK:s två mål i första halvlek såg till att det blev en kamp därute på planen. Däremot blev publiksiffran inte i närheten av förra årets och frågan är hur hett derbyt är.

FK Karlskronas ligger just nu 2:a i publikligan där Mjällby är 1:a men FKK:s siffra förklaras självklart med derbyt som höjde snittet ganska så rejält.

Nu behöver FKK fortsätta att ta poäng och visa samma kamp och löpvilja som i första halvleken mot Mjällby och Mjällby behöver vinna för att fortsätta vara serieledare…

Träningen….

Ni vet det där med träningen, idag så blev det träning innan jobbet och alla säger ju att man så pigg och känner sig duktig med den starten på dagen. Själv är jag helt slut och undrar när kicken skall komma…

Ha det

Mikael Johansson

Stanley cup, är det ett positivt flow i KHK och Sweden Rock…

I natt så blev Washington Capitals för första gången vinnare av Stanley Cup och man fick lyfta den åtråvärda pokalen. Att svenskarna Bäckström, Djoos och Burakovsky nu får var sin ring är hur stort som helst.

Vet i tusan om man inte skall ta sig till Malmö för att kika på bucklan när den är på plats. Att en dansk i Lars Eller avgör är ganska så häftigt och att assisten kom från Burakovsky gör ju inte saken sämre. 

Kan tänka mig att det blir ett bra party i Washington DC nu i några dagar…

Är det ett positivt flow i KHK….

Miljonresultat i klubben, en trupp som Kung Sune höjer till skyarna, säsongskortsförsäljning som alla tycker är kanon, ja det är mycket som känns positivt men hos mig själv finns inte riktigt den där känslan än.

Kanske håller man på att bli gammal och grinig men för mig är KHK:s trupp ännu ett oskrivet kort. Det är många som skall höja sig och bevisa sig och ingen blir gladare än jag om man får ihop det och förutsättningarna finns där. När man pratar med folk runt laget så säger de att stämningen har inte varit såhär bra på många år och det är självklart positivt och en förutsättning för att lyckas.

Ekonomin – jag tror inte att KHK på två månader går från att inte ha koll till att göra 1 miljon i plus utan här tror jag att antingen har någon/några hjältar skrivit av sina skulder eller har man hittat en affär där man kan trolla lite med bokföringen och för mig spelar det egentligen inte någon roll bara man inte får en smäll framåt.

Att man på sikt däremot måste anpassa organisationen till intäkterna utifrån att man skall ha ett positivt kassaflöde är däremot grymt viktigt och här kan jag tänka mig att det kommer göras en hel del åtgärder.

Det som känns igen från förr är Connie Nilsson vs Rolf Lindberg men den diskussionen känns det som man kan vara utan faktiskt. Det är framåt som gäller och att göra rätt saker varje dag i veckan som måste vara fokus…

Sweden Rock…

Har aldrig besökt Sweden Rock och redan där blir man ju diskvalificerad om man nu skall tycka något om detta men det som känns grymt är att Blekinge med Norje i spetsen kan leverera en sådan tillställning.

Folk är lyriska och jag kan tänka mig att det är några rödsvedda ryggar som går runt i ett soldränkt Norje. Att bolaget i Sölvesborg har en liten topp kan man nog också gissa sig till. De som gillar festivaler lever bästa livet just nu…

Ha det

Mikael Johansson

Blodomloppet, KHK:s bästa värvning och slaget om Blekinge…

Blodomloppet i Karlskrona är en otrolig löparfest som KA2IF arrangerar. De har en otroligt proffsig arrangemang och jag vet att projektledaren Erik Andersson jobbat dygnet runt den senaste tiden men som sagt hela gänget kring klubben gör en grym insats på många olika sätt.

KHK:s bästa värvning…

Att lyfta fram en spelare i dessa tider då laget ännu inte gått på is är ju självklart en riktigt vild gissning men jag har en otroligt bra känsla kring Kalle Miketinac. Jag tror att detta är säsongen då han kommer slå igenom på seniornivå och han har absolut potentialen att spela i en liga några snäpp upp jämfört med Hockey Allsvenskan. #spännande

Slaget om Blekinge….

Ju mer man tänker på det så undrar man hur FK Karlskrona skall kunna rubba Mjällby AIF. Visst grabbarna i FKK måste vara grymt revanschsugna efter två raka förluster men Mjällby är ändå serieledare och vinner även om de inte alltid har varit nöjda med spelet och det visar på styrka.

På söndag smäller det…

Ha det

Mikael Johansson

 

1 miljoooooon i vinst för KHK, NHL Combine inget för Dahlin och FKK vs Mjällby på söndag…

KHK gör enligt uppgifter till BLT 1 miljon i vinst och det är ju fantastiskt positiva nyheter från klubben. Detta innebär att det negativa egna kapitalet nu är 7,9 miljoner men med de extra 6 miljonerna i fallskärm från SHL och ett resultat på 2 mkr kommande säsong så är man ifatt.

Kapade kostnader sägs vara anledningen till det lyckade resultatet och det är ju sjukt bra. Det skall bli skoj och läsa resultat och balansräkningen för att se vad som hänt men oavsett är det grymt bra jobbat av KHK.

Rasmus Dahlin var på NHL Combine…

Rasmus Dahlin räknas gå som nr 1 i årets NHL-Draft och han har nu varit och gjort fystester tillsammans med de andra som räknas gå tidigt men fysbiten är inte Rasmus stora styrka just för tillfället.

Endast när de gjorde VO2 testet var han med på topp 10 då han kom 6:a och det visar i alla fall mig vilken jäkla utvecklingspotential som han har. Rasmus har spelat otroligt mycket matcher säsongen som gick med 75 tävlingsmatcher och sedan skall vi lägga till träningsmatcherna och jag tror nog det varit bra för han att han har haft fokus på enbart fyrträningen efter att säsongen tog slut med Frölunda. 

Oj vad skoj det skall bli att följa hans fortsatta karriär…

FKK vs Mjällby 

På söndag är det dags för Blekingederby och man kan bara hoppas att folk är på hugget trots Sweden  Rock dagarna innan.

Hur kommer det då gå? Mjällby ser riktigt starka ut och leder serien så visst är de storfavoriter utan FK Karlskrona får nog hoppas på ett i bästa fall oavgjort resultat. Men helt klart är detta årets fotbollshändelse i Blekinge.

Ha det

Mikael Johansson

Tycker Sportchef Larsson har rätt i sin sågning av Frölunda…

KHK värvar spelaren Joseph Berger från Frölunda och det är ett klokt val av Berger kan jag tycka. Frölunda är kända för att vara en bra klubba att utvecklas i speciellt om man är U16 spelare eller J18 spelare och får chansen i deras J20 Superelitlag men är du däremot sista året i J20 så är det tufft.

Du fightas säkert med 15 stycken andra J – landslagsspelare (J17, J18, J19, J20) om att få träna med A-laget och få spela i SHL. Med andra ord Frölunda har alldeles för många bra spelare i J18-J20 för att alla skall få mäta sig på sin yttersta nivå.

Är du inte med i något av J-landslagen ja då är chansen nästan obefintlig att få ta steget upp och här tror jag att många av dessa spelare skulle få en större utveckling i någon annan klubb där man skulle ha större prioritet.

Jag tycker att Berger har gjort ett bra val för att ta nästa steg i sin hockeykarriär och nu istället kunna mäta sig med seniorspelare istället.

Ha det

Mikael Johansson

Paris, Berger, Carey och Johansson till KHK…

KHK har nu en 1:a back kvar att sätta i truppen och en forward modell bomb vilken jag i alla fall hoppas är Emil Larsson men det återstår att se vad som kommer in på den positionen.

(Foto Magnus Arwidson)

Johansson – Roligt att se Nicke i KHK igen. Han gjorde en riktigt bra säsong senast och det är bara att fortsätta att lyfta sig.

Paris – Bra när han var i TAIF och osynlig i MODO. Bara att hoppas att han får en ny TAIF säsong.

Berger – En spelare på tillväxt som behöver tid att växa in i det.

Carey – En attitydspelare som är viktig att ha i ett lag. Kanske kan bli lite hett därute kommande säsong ändå.

Om man nu skall säga något om den trupp som KHK har så är känslan att det är laget som skall göra det denna säsong. Att få ihop gruppen har nog aldrig varit viktigare och det var något man inte riktigt lyckades med förra säsongen.

Ove, Arto och Timo har ett jättejobb att göra här och signalerna är att starten varit bra men det är först när man spelar om poäng som man prövas.

Skulle jag såhär långt ta ut någon värvning som sticker ut och som jag tror extremt mycket på så är det Kalle Miketinac som jag tror får sitt genombrott på seniornivå. Jag tror han har helt andra nivåer i sig och det är nu dags att visa upp dom.

Sedan tror jag faktiskt mot vad många andra tror att Marcus Paulsson kommer visa upp något helt annat än vad vi sett innan. Liiiiite spännande ser det allt ut 🙂

Ha det

Mikael Johansson