KHK vs DIF, KRIF fortsatt serieledare och Mörrum vann Blekingederbyt…

I morgon är det då dags för KHK att möta ett Djurgården som gjort det jäkligt bra så här långt i serien och det kommer återigen bli en stentuff match. Det som är lite jobbigt för KHK är att både Brynäs och Rögle verkar har vaknat till lite och tagit poäng de senaste matcher och då de tillsammans med Mora har mindre spelade matcher så kan de alltså putta ner KHK till en sista plats i serien och då är det tungt kan man lugnt säga.

Vi vet att framgång i serien och bra publiksiffror brukar gå i hand i hand med varandra så en vinst i morgon för KHK skulle nog göra livet mycket bättre för föreningen. Känslan är att KHK redan är inne och spelar VM-finaler då man kliver ut på isen… #gällerochslåssförvarjecentimeterpåplan

KRIF i fortsatt serieledning…

KRIF vinner med 5-2 mot Kristianstad inför 978 i publiken och det  känns som en riktigt bra insats. Alexander Lunsjö fortsätter att leverera poäng och idag blev det 3 stycken. Han är nu uppe i 21 poäng på 9 matcher vilket ju är grymt. Känslan är att KRIF verkligen har något på gång.

Mörrum vann Blekingederbyt…

Mörrum vann derbyt mot Sölvesborg på straffar och det där var en viktig seger. Att det var hela 962 stycken på läktaren känns ju riktigt bra och man kan inte säga annat än att ett hockeyderby oavsett serie alltid är heta i Blekinge.

Både Mörrum och Sölvesborg ligger för tillfället på en Alltvåan plats men det är stenhårt om platserna så det var nog viktigt att bägge lagen tog poäng idag. Leder serien gör storsatsande Kalmar HC…

Ha det

Mikael Johansson

 

KRIF i toppmöte, medlemsmötet i KHK och FK Karlskrona klara för div 1…

I kväll kl 19.00 är det dags för KRIF att ta sig an den tippade seriesegraren Kristianstad i ett riktigt spännande toppmöte. Att KRIF leder serien sätter ju den här matchen i fokus denna omgången och det brukar bli riktigt spännande matcher.

Det skall bli riktigt skoj att se vad en spelare som Alexander Lunsjö kan skapa mot ett topplag som Kristianstad som är kända för att spela tufft och har man en tränare som Mats Lusth så blir det självklart en viss prägel på laget. Kan bli en mycket bra div 1 match i Soft Center Arena ikväll.

Medlemsmöte i KHK…

Var inte själv på mötet men det som kommit ut utav det är att man har koll på kostnadsmassan, sponsorförsäljning är nästan i mål (är den inte alltid det?) men det finns ett orostecken kring publiksiffrorna och nej det hjälper inte KHK att det är så i hela SHL.

Rickard Karlsson supporter till KHK skriver många tänkvärda ord i Facebook gruppen ”Det är vi som är KHK” om KHK. Läs och begrunda…

https://www.facebook.com/groups/detarvisomarkhk/permalink/884132608404038/

FK Karlskrona klara för Div 1…

Helgens vinst mot Oskarshamn innebar att  FK Karlskrona spelar i division 1 även kommande säsong.

Jag vet att lärdomen varit stor och enligt uppgift så tittar man redan nu på spännande nyförvärv och har en klar målsättning om att vara med och utmana på ett helt annat sätt än denna säsong.

Med andra ord så är det fortfarande Superettan 2020 som gäller och kanske får vi se den första riktiga attacken redan kommande säsong.

Ha det

Mikael Johansson

 

Publiken, måååålen och HIF Karlskrona har fått Thorsson-effekt…

På sociala medier så diskuteras det nu om KHK:s publiksiffror igen men Skoglund som har hand om kommunikationen klargör att antalet i hallen i lördags 3.950 var den korrekta siffran. Det lite roliga är att man tror att det var fler i hallen för diskussionen brukar absolut vara tvärtom. Men som sagt, känslan är att KHK har järnkoll på detta….

Det man kan säga om de 3.950 som var att de var jäkligt bra på att hålla låda och det var ett tag sedan det var så bra tryck i hallen. Oktoberfest med lite Oompa, Oompa hjälpte säkert till en del men nu gäller det att haka på detta så att torsdagens match mot Djurgården blir minst lika bra.
.
Målen…
Var är målen? KHK gör just nu 1.4 mål per match och det vinner man inte speciellt många hockeymatcher på.
Att spelare och tränare vet den teoretiska lösningen behöver nog ingen tvivla på för de har säkert gått igenom detta hur många gånger som helst utan här behöver nu spelarna ha tillräckligt med mod och jävla anamma att ta skotten.
(Foto Magnus Arwidson)
Om man sedan dessutom har sämst skotteffektivitet, man gör mål på  5,83% av sina skott och snittet i ligan är är 9,79%.  Bäst av alla är Färjestad med 16,24% så då förstår man att vi har att jobba på för det kommer inte bara krävas mer skott mot mål utan de måste även komma från bättre lägen. #kämpa
.
Thorsson-effekten…
HIF Karlskrona har verkligen fått till det i och med intåget av Pierre Thorsson i laget. Man har på de tre matcher han varit med tagit 5 av 6 möjliga poäng och den senast mot Ystad är nog en av de bästa. Helsingborg och Aranäs skall man ha bakom sig så nu kan man bara hoppas att man lyckas ta poäng mot lite mittenlag.
.
Det kan vara så att HIF har något spännande på gång och det skall bli riktigt skoj och se hur de kommer lyckas mot Helsingborg borta nu på torsdag som känns som en riktig måstematch och en chans att ta sig in i kampen om en slutspelsplats på riktigt.
.
Ha det
.
Mikael Johansson

Lite magi men surt och Bävergaddar…

Vet i tusan om det inte var första gången som man upplevde lite derbykänsla mellan KHK och Lakers igår. Det borde ju vara en självklarhet men för egen del var det först igår som den känslan infann sig.

(Foto: Magnus Arwidson)

KHK gör en bra match och det är väl därför som förlusten känns så jäkla sur för minst 1 pinne skulle man haft med sig. Att Lakers till slut hittar ett sätt att vinna på får gå under epitetet ”vi skall vinna SM Guld” och då har man det där lilla extra flytet.

Att sedan publiken såg till att matchen blev en riktigt skön tillställning gjorde en varm i hjärtat.   Precis så vill man att varje match i arenan skall vara förutom förlusten då självklart …

Bävergaddar

Dagens Bävergaddar går till följande spelare…

3 Bävergaddar    Johannes Jönsson

Han ger KHK chansen att vinna varje match han finns på isen. Han är KHK:s viktigaste spelare och han levererar. #kommandelandslagsman

2 Bävergaddar    Joseph Jonsson

Tuff, stark och en spelare som ger energi till laget. Han visar att han vill spela i SHL och att han hör hemma där. Härligt att se…

1 Bävergadd    Inramningen

Igår fick man se lite potential hur jäkla bra tryck det kan va i arenan. Jag tror KHK och Lakers äntligen har hittat lite rivalitet.

(Foto: Magnus Arwidson)

Att ta tag i: Det fysiska spelet, det är ju ändå hockey och jag skulle vilja se otroligt mycket mer fysiskt spel ute på isen. KHK har en jäkla bra backuppsättning med stora och starka spelare men man kan utnyttja det mycket mer. Där finns mer att hämta.

Förändringarna – de nya kedjorna kändes spännande och jag tycker absolut att man fick en förändring men 46 skott och 1 mål på 120 effektiva minuter är ändå i underkant och man måste producera mer mål om detta skall gå vägen. #slutspel

Ha det

Mikael Johansson

KHK överkörda av Lakers ….

Vad skall man säga, Växjö var lite bättre rakt över och körde helt enkelt över KHK i gårdagens match. Det var inget snack och det är bara att parkera den matchen, lära sig lite och sedan glömma bort den.

Däremot så är det lite intressant just det här att se vad KHK har lärt sig inför dagens möte. Det självklara är ju att ställa Jönsson i målet. Jag förstår inte tränarnas sätt att tänka när man startar med Lundberg i målet, inte för att han var dålig utan mer för att han är en klar andremålvakt i laget och signalen blir fel när man inte kör med bästa laget.

Bävergaddar då….

Nja, dom hoppar vi över denna match….

Ha det

Mikael Johansson

Game day – Lakers vs KHK …

Då var det dags för ett back to back möte mot Växjö Lakers och det är två lag som behöver ta poäng för att fastställa sina positioner i serien. Lakers behöver 6 p för att behålla positionen i toppen och KHK behöver poäng för att inte dras in i bottengänget och istället befästa sin mittenposition.

Derbykänslan mellan lagen har inte riktigt infunnit sig men kanske kan ett sådant här back to back möte hetta upp stämningen lite. Växjö är ju det bättre laget men samtidigt så passar det KHK:s spel då man kan gå lite mer på snabba omställningar och vara på rätt sida.

Viktigt att spelare som Karlsson och Gunnarsson höjer sig jämfört med de senaste insatserna för att detta skall gå vägen.

(Foto: Magnus Arwidson)

Jag tror faktiskt att KHK kan sno åt sig en poäng uppe i Växjö så jag säger 2-2 vid full tid sedan är det öppet men visst att Kellman avgör på straffar funkar alla dagar i veckan. Växjö – KHK 2-3 full tid få bli mitt tips.

Ha det

Mikael Johansson

KRIF vs Tyringe, första tränaren att åka och löpnings-tics…

I kväll är det dags för KRIF att möta Tyringe vilket ju är en match som man skall vinna om man vill vara där uppe i toppen och det är väl där den stora utmaningen finns.

Att vara närvarande till 100% i toppmötena brukar inte vara något jätteproblem men idag är det alltså ut på isen kl 19.00 och kl 21.15 skall man ha med sig tre poäng och + 4 i målskillnad. Bara att ut och leverera #enenkelbeställning
Första tränaren att åka…
Mats Waltin den gamle Djurgårdaren var alltså första hockeytränaren på elitnivå att få sparken. Han har ju i år tränat Södertälje och efter 0 poäng och -14 på sex matcher var det alltså dags för klubben att göra en förändring.
Utan att ha hjärnkoll så är känslan att det brukar vara stökigt i klubbarna där Waltin har ansvaret. Det har varit en hel del rubriker kring han som person och framtoningen är ju liksom inte den som man t ex ser hos en tränare som Sam Hallam som jag håller mycket högt.
Spännande att se om detta tränarbyte gör skillnad eller om det är så att spelarna bara är för dåliga…
Löpnings tics…
Satan i gatan jag har löpnings-tics. Ordet löpning är kanske att ta i men säg jogging i de lägre hastigheterna men med otroligt hög puls för det är väl där jag befinner mig och när det tar emot så kan vilket ord som helst bara komma (ganska så högt) helt okontrollerat.
Igår hände det som inte är så bra eller rättare sagt när tajmingen är urusel så finns det ju någon i närheten. Det kom ut ett ord som inte skall skrivas här och precis kommer det då en löpare och springer förbi i en oerhörd fart och självklart bara tittar på mig och undrade säkert vad det var för fel på en.
Så lärdomen igår från träningen var följande…
Ta kontroll över dina tics hur nu detta skall gå till. Tips mottages gärna…
Troligtvis är jag sjukt osnabb  för han bara försvann i löpspåret.
Om det går sakta nu hur kass var jag inte då för tre månader sedan då jag tyckte att det här går ju rätt bra…
Finns alltså en hel del att ta tag i…
Ha det
Mikael Johansson

HIF Karlskrona vann, är FK Karlskrona klara, Lunsjö avgörande spelare för KRIF och publiken…

HIF Karlskrona vann andra mötet mot Aranäs stort med 34-23 och är det en Thorsson effekt som vi sett skymten av. Man kanske inte skall dra för stora växlar på det där för vinsterna har kommit mot Helsingborg och Aranäs och det är matcher man skall vinna varje dag i veckan om man skall vara med i högsta ligan.

Oavsett roligt att man vinner och få lite mer arbetsro att ta nästa steg i utvecklingen men nu är det dags att ta några skalper på lag som ligger före i serien och då kan det bli riktigt skoj.

FK Karlskrona…

Är det så att FKK klarade kontraktet efter helgens vinst mot Oddevold med 3-1. Det enda man kan säga om det där är att det är jäkligt farligt att tänka sådär utan det som måste gälla är att ta match för match och se till och vinna några till för att summera sin bästa säsong någonsin.

Alexander Lunsjö…

Alexander Lunsjö har verkligen lyft i KRIF i år och avgjorde dagens match med att göra 3 poäng varav 2 mål mot dalen då man vann med 5-4 och tog sig upp på en andraplats i serien. Det ser ut att bli den där roliga säsongen för KRIF ändå för man har verkligen fått en bra start.

(Foto: Magnus Arwidson)

Publiken…

Nu senast mot Rögle hade KHK 3432 vilket ju självklart inte är bra men man har börjat agera, man syns på stan, man tar reda på vad publiken vill ha men den stora biten för mig i alla fall är att den den sköna känsla inte riktigt infinner sig.

Jag vill se det där crazy KHK som sticker ut och utmanar och som har hela Sverige som sin motståndare och man bara kör på. Charlotte skriver i sitt månadsbrev att marknad gjort bra ifrån sig vilket är glädjande men samtidigt så känns det inte som att publikintäkterna är direkt stabila.

Vad skall man göra? Det viktiga är väl att man gör åtgärder tidigt på kostnadssidan om intäkterna indikerar att det behövs men annars är det en offensiv marknadsbearbetning där varje match hanteras som en SM-final som gäller. Viktiga matcher som kommer nu…

Ha det

Mikael Johansson

 

 

 

 

2 poäng till KHK och Bävergaddar…

Detta var lite av en måstematch för KHK men man lyckades inte ta hem alla tre poängen vilket känns lite surt. Självklart skulle man fått ordentlig utdelning i första perioden då man ett tag till och med hade 19-0 i skott men som vanligt har KHK otroligt svårt för att göra mål.

Visst skall det sägas att Rögles målvakt Justin Pogge var grymt imponerande idag och han höll Rögle kvar i matchen. I andra så blev det jämnare och tredje perioden ger jag till Rögle. KHK spelarna såg förvånansvärt sega ut i tredje men man klarade ut ett oavgjort resultat.

Att man sedan vinner i Sudden death på straffar var ändå viktigt för den extrapoängen kan bli avgörande när serien skall summeras.

Bävergaddar

Dagens Bävergaddar går till följande spelare

3 Bävergaddar          Corey Murphy

Imponerande spel av en otroligt rutinerad spelare.

2 Bävergaddar        Marcus Paulsson

Målskytt och visade upp spetskompetens idag. Han visade att han kan när han är aktiv en hel match.

1 Bävergadd           Joel Kellman

Mycket för att han avgör matchen till KHK:s fördel men han gör även ett gediget arbete därute på banan.

Johannes Jönsson var stabil som vanligt och med honom i mål så tar KHK poäng, så är det.

Att ta tag i: Man måste göra flera mål på alla dessa chanser för det räcker inte i längden att göra så få mål om man skall vinna många hockeymatcher.

Ha det

Mikael Johansson

Njaaaaaej KHK och Bävergaddar…

Idag var det en sådan där sur match där Brynäs får möjligheten att göra lite slumpmål via styrningar och liknande men det är faktiskt tyvärr så att det är ingen slump utan vi låter Brynäs göra det här.

Kikar man på målen så är vi otroligt oagressiva (om det ordet nu finns) i situationen och det är där KHK förlorar. Vi var inte beredda på att göra det som krävs för att vinna en match i SHL.

Jag vill absolut inte dra det så långt som att inte laget kämpade för det gjorde man men problemet är att det gör alla. De som däremot är beredda att offra det där extra det är dom som står där som vinnare.

Bara att analysera, deppa lite och sedan kross mot Rögle på lördag som gäller…

Bävervaddar…

Dagens Bävergaddar är inte lätta att dela ut för ingen av KHK-spelarna gör det där extra och tar kommandot men OK jag gör ett försök.

(Foto Magnus Arwidson)

3 Bävergaddar                Johannes Jönsson

Styrningarna inget och göra något åt men annars jäkligt stabil.

2 Bävergaddar                Mattias Guter

Kändes pigg och ett riktigt klassavslut på Paulssons passning..

1 Bävergadd                  Hjälten på bortastå.

Han borde få en Karlskronamedalj. Han vankar fram och tillbaka, han lider, han jublar, han var helt underbar. Det är tack vare sådana supporters som man kan förstå hur mycket det betyder att hålla på ett lag.

Att ta tag i: Vi måste göra mål, hörde Aaro säga att vi idag skulle ta fler puckar på mål, vad händer? Vi skjuter 9 skott per period, det är inte OK.

Aggresivitet, om du inte är aggressiv  (på rätt sätt) så vinner du inga matcher utan åker till Gävle och ta en kopp kaffe och åker hem igen #såärdet

Ha det

Mikael Johansson