Skäms inte Hånberg och med statistik kan du visa vad du vill…

Som jag skrivit innan är det inte utvisningarna som gör att KHK förlorar utan man behöver skapa mer chanser och göra mer än ett mål för att kunna vinna matcher men just där och då kändes domarna självklart som de stora bovarna det skall erkännas.

Statistik

Statistik kan man använda precis hur man vill och vända och vrida på det men om man jämför KHK innan och efter uppehållet så är det en grym skillnad. Se här

INNAN UPPEHÅLL

Antal matcher: 14 Vunna: 10  Oavgjorda:  1 Förluster: 3

Antal gjorda mål: 39 Antal insläppta mål: 24 – Målskillnad: + 15

Antal poäng: 32

Innan uppehållet så vann man matcherna i snitt med 2.8 mål framåt och man släppte i snitt in1.7 mål. Inget överdrivet målgörande alltså men man hade en fantastisk defensiv som innebar vunna matcher och en utdelning på trettiotvå (32) poäng. I snitt tog man här 2.3 poäng per match.

EFTER UPPEHÅLLET

Antal matcher: 8  Vunna: 1  Oavgjorda:  1 Förluster: 6

Antal gjorda mål: 6 Antal insläppta mål: 18 Målskillnad: -12

Antal poäng: 4

Efter uppehållet har man nu hunnit med 8 matcher. Man har i snitt gjort 0,7 mål per match och släppt in 2.2 mål per match vilket gett fyra (4) poäng. I snitt har man här tagit 0.5 poäng per match.

Antal skjutna skott per match var innan uppehållet i snitt 33 och efter uppehållet är det 22 vilket självklart påverkar målskörden.

Att KHK ligger på en sjätte (6:e) plats efter 22 omgångar är självklart fantastiskt. Själv har jag tippat KHK på en tionde (10:e) plats och man ligger ju klart bättre än så men trenden de senaste matcherna måste vändas och varför inte vända den redan nu på torsdag hemma mot Färjestad. Dags att börja en ny vinnarad…

Ha det

Mikael Johansson

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.