Blir det Hånberg och visst klarar KHK av det här…

Nu är vi inne på det nya året och det är en hektisk tid för alla sportchefer just nu och inte minst för Karlskronas Sportchef Michael Sundlöv som har en trupp som gjort jäkligt bra ifrån sig och där många spelare blivit heta på marknaden. Man vill säkert göra en del förlängningar och få detta klart inom kort och sedan avvakta lite med några för att skapa sig spelrum och kunna höja nivån i truppen ytterligare.

Sedan har vi ju på den korta tidshorisonten den 15 februari som är sista dagen för övergångar för denna säsong och det sätter ju lite extra tempo på grejerna. Visst hade varit gott och se en förstärkning i Karlskrona-offensiven för att få lite mer spets framåt.

Om jag förstått det rätt så sitter tränaren Pelle Hånberg på ett utgående kontrakt och det skall bli spännande och se hur man tänker här. Signalerna från klubben var tydlig, ta laget till minst plats 10 i tabellen. Det var en signal från Sportchefen att han ville se leverans annars hade man öppnat upp för förändring.

Själv har jag inte innan sett det som självklart att det skulle bli en förlängning med Hånberg men jag gillar resultat och Pelle har verkligen levererat. Han är självklart inte själv utan Molin och Aaro levererar även dom på hög nivå och har en stor del i framgången.

Kontinuitet är viktigt och en stor framgångsfaktor och när laget nu gör en fantastisk insats så är valet ganska självklart kan jag tycka, Pelle Hånberg har många ogjorda år framför sig i KHK och han har visat att han kan göra KHK till ett topplag i SHL…

Klarar KHK detta…

De senaste fem säsongerna har det i snitt krävts att man skall ta 1.3 poäng för att man skall klara sig kvar utan att kvala. KHK har efter 32 matcher ett snitt på 1.6 poäng per match. Det är med andra ord ganska högt vatten men det gäller att ligga i hela tiden. KHK har tappat 5 poäng de senaste två matcherna så det går undan i trepoängssystemet. Tänk ett SM-slutspel i Karlskrona, det vore magi det…

Ha det

Mikael Johansson

Mikael Johansson

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Senaste nytt

Gameday San Jose Barracudas vs Stockton, gör Bergström rätt och Gubbaresa 2017

I kväll är det dags för hockey i San Jose igen då man tar emot Stockton. Julle har lirat bra senaste tiden och han ser jäkligt taggad ut. Det som är lite roligt att se är att när det är matchdag så går han in i zonen på riktigt. Det är tidig frukost, sedan avfärd till hallen och samling, tillbaka hem o käka, sova, matchkostymen på och sedan game on. Rutinen ser likadan ut och man håller sig med automatik lite på avstånd #taggad

Bra med Molin, San Fransisco, Bobbo och Vinst för Barracudas

Att Ove Molin skriver på för de tre kommande åren som tränare för KHK känns som en bra lösning. Ove fick laget att ta nästa steg när han tog över och det skall bli spännande och se hur han kommer lyckas styra KHK mot sitt första slutspel. Att målet kommande säsong är slutspel är självklart och följer vi den livscykeln som KHK brukar göra så kommer man bli hur farliga som helst. En vår och sommar med FKK står emellan sedan är det dags för ny säsong då det skall smälla.

Är det rätt fråga att ställa sig? Gameday – Bakersfield vs San Jose Barracudas och Haley…

Ibland måste jag säga att man blir undrande, jag läste i stora tidningen följande rubrik - ”Lyckas vi inte generera vinst under vår tredje säsong i SHL måste vi allvarligt ställa oss frågan om vi ska spela i SHL” - när jag läser det får jag känslan att man inte ser lösningen och pekar istället på publiken och sponsorerna istället för att driva "affären och skapa aktiviteterna" som gör att man genererar vinst. Minskade kostander är ett måste, känns ganska så konstigt att man inte agerat där än och skapa nya intäkter som inte bara kommer från ligan är även det ett måste.

Gameday San Jose Barracudas vs Grand Rapids Griffins och sen rullar det på…

Vet i tusan om inte bloggen blir lite hockey/reseblogg de närmaste dagarna men det får ni väl stå ut med så ifall. Nu är det morgon i San Jose eftersom vi ligger 9 timmar efter Sverige och i dag laddar vi för att se första matchen när vi är på plats. Det blir San Jose Barracudas vs Grand Rapids Griffins som ovanligt nog inte har några svenskar med i laget. Griffins är Detroits AHL lag och är kända för att spela hårt så det kan nog bli en bra match.

Så surt men.. och på plats i San Jose

Här har man fixat så man har ett svenskt IP nummer från USA för att kunna följa KHK:s slutspel från C-More och så blir det såhär, men, men så är det. Självklart är det surt men samtidigt så har KHK gjort sin bästa säsong någonsin så man skall bara ställa sig upp och applådera. Att säsongen tar slut såhär tidigt när en normal (vad nu normalt är) KHK säsong brukar börjar vid denna tiden ger en viss tomhet men nu får man följa gänget i San Jose och AIK desto mer. Surt men samtidigt som jag sagt stora applåder till alla involverade...

KHK kan avgöra idag, är marginalpubliken inte värd att se matcherna och Schefvert…

I dag möter KHK Brynäs och det kan faktiskt vara så att det avgörs om det blir Play In eller inte redan idag. Vinner KHK sin match och Djurgården förlorar mot Leksand så har man tre poäng mer och minst 13 mål tillgodo beroende på dagens resultat för DIF och då är det i princip klart för inte skall väl KHK förlora så stort mot Örebro?
Inte först, inte vassast men underhållningsvärdet är högt. Beaver Blogg är en blogg om Idrott, vardagligheter och roliga händelser med snedvridning åt hockeyhållet på alla nivåer. Beaver Bloggs åsikter är bloggens egna och inte 24blekinge.se.