Blir det Hånberg och visst klarar KHK av det här…

Nu är vi inne på det nya året och det är en hektisk tid för alla sportchefer just nu och inte minst för Karlskronas Sportchef Michael Sundlöv som har en trupp som gjort jäkligt bra ifrån sig och där många spelare blivit heta på marknaden. Man vill säkert göra en del förlängningar och få detta klart inom kort och sedan avvakta lite med några för att skapa sig spelrum och kunna höja nivån i truppen ytterligare.

Sedan har vi ju på den korta tidshorisonten den 15 februari som är sista dagen för övergångar för denna säsong och det sätter ju lite extra tempo på grejerna. Visst hade varit gott och se en förstärkning i Karlskrona-offensiven för att få lite mer spets framåt.

Om jag förstått det rätt så sitter tränaren Pelle Hånberg på ett utgående kontrakt och det skall bli spännande och se hur man tänker här. Signalerna från klubben var tydlig, ta laget till minst plats 10 i tabellen. Det var en signal från Sportchefen att han ville se leverans annars hade man öppnat upp för förändring.

Själv har jag inte innan sett det som självklart att det skulle bli en förlängning med Hånberg men jag gillar resultat och Pelle har verkligen levererat. Han är självklart inte själv utan Molin och Aaro levererar även dom på hög nivå och har en stor del i framgången.

Kontinuitet är viktigt och en stor framgångsfaktor och när laget nu gör en fantastisk insats så är valet ganska självklart kan jag tycka, Pelle Hånberg har många ogjorda år framför sig i KHK och han har visat att han kan göra KHK till ett topplag i SHL…

Klarar KHK detta…

De senaste fem säsongerna har det i snitt krävts att man skall ta 1.3 poäng för att man skall klara sig kvar utan att kvala. KHK har efter 32 matcher ett snitt på 1.6 poäng per match. Det är med andra ord ganska högt vatten men det gäller att ligga i hela tiden. KHK har tappat 5 poäng de senaste två matcherna så det går undan i trepoängssystemet. Tänk ett SM-slutspel i Karlskrona, det vore magi det…

Ha det

Mikael Johansson

Mikael Johansson

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Senaste nytt

Jerringpriset, viktigt mot Lakers och San Jose Barracudas i storform…

Att Peder Fredricson vinner Jerringpriset känns väl som en liten skräll speciellt för en annan då man inte ens visste vem han var innan han gick upp för att ta emot priset. Att jag inte vet vem Peder är beror självklart på att jag är totalt ointresserad av hästsport men det förringar absolut inte Peders vinst. Blir nästan lite sur på folk som är sura för att han vann, han fick flest röster och mycket konstigare än så är det inte. Man skall ha klart för sig att ta man ett OS Silver så är man en grym idrottare…

Blir det Hånberg och visst klarar KHK av det här…

Nu är vi inne på det nya året och det är en hektisk tid för alla sportchefer just nu och inte minst för Karlskronas Sportchef Michael Sundlöv som har en trupp som gjort jäkligt bra ifrån sig och där många spelare blivit heta på marknaden. Man vill säkert göra en del förlängningar och få detta klart inom kort och sedan avvakta lite med några för att skapa sig spelrum och kunna höja nivån i truppen ytterligare.

Canada och USA bäst igen och Luleå vs KHK

Canada med alla sina juniorstjärnor borta eftersom de dominerar i NHL vinner med 5-2 mot ett Sverige med alla de bästa med. Det är inget snack om saken utan dessa länder gör något helt annat i sin talangutveckling än det vi håller på med. Själv följde jag OHL (världens bästa juniorliga) i ett 70-tal matcher för två år sedan och vi i Sverige framstår som ett u-land i jämförelse.

Nyårsönskningar kring lagen i Karlskrona…

Så här första arbetsdagen in på det nya året så kan man ju som sportnörd faktiskt ha lite önskningar kring lagen från staun KHK, HIF Karlskrona och FK Karlskrona. Jag följer lagen kontinuerligt och tycker det är fantastiskt roligt att vi har två lag som tillhör den yttersta eliten samt ett fotbollslag på frammarsch. Jag tror vi har ett riktigt skoj 2017 att se framemot.

KHK vann mot Rögle och Bävergaddar…

KHK vinner över Rögle i sudden med 3-2 och det var lite surt att tappa en pinne på ett skott från mittlinjen men så är hockeyn, man vet aldrig vad som kan hända. Om man jämför denna match mot den i onsdags mot Djurgården så tror man inte riktigt att det är samma lag men KHK har svårigheter när man skall föra matcherna och är mycket bättre när man spelar mot offensiva lag som man kan få spelvändningar på.
Inte först, inte vassast men underhållningsvärdet är högt. Beaver Blogg är en blogg om Idrott, vardagligheter och roliga händelser med snedvridning åt hockeyhållet på alla nivåer. Beaver Bloggs åsikter är bloggens egna och inte 24blekinge.se.

Håll dig uppdaterad med oss på Beaver Blogg - prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev!