Blir det Hånberg och visst klarar KHK av det här…

Nu är vi inne på det nya året och det är en hektisk tid för alla sportchefer just nu och inte minst för Karlskronas Sportchef Michael Sundlöv som har en trupp som gjort jäkligt bra ifrån sig och där många spelare blivit heta på marknaden. Man vill säkert göra en del förlängningar och få detta klart inom kort och sedan avvakta lite med några för att skapa sig spelrum och kunna höja nivån i truppen ytterligare.

Sedan har vi ju på den korta tidshorisonten den 15 februari som är sista dagen för övergångar för denna säsong och det sätter ju lite extra tempo på grejerna. Visst hade varit gott och se en förstärkning i Karlskrona-offensiven för att få lite mer spets framåt.

Om jag förstått det rätt så sitter tränaren Pelle Hånberg på ett utgående kontrakt och det skall bli spännande och se hur man tänker här. Signalerna från klubben var tydlig, ta laget till minst plats 10 i tabellen. Det var en signal från Sportchefen att han ville se leverans annars hade man öppnat upp för förändring.

Själv har jag inte innan sett det som självklart att det skulle bli en förlängning med Hånberg men jag gillar resultat och Pelle har verkligen levererat. Han är självklart inte själv utan Molin och Aaro levererar även dom på hög nivå och har en stor del i framgången.

Kontinuitet är viktigt och en stor framgångsfaktor och när laget nu gör en fantastisk insats så är valet ganska självklart kan jag tycka, Pelle Hånberg har många ogjorda år framför sig i KHK och han har visat att han kan göra KHK till ett topplag i SHL…

Klarar KHK detta…

De senaste fem säsongerna har det i snitt krävts att man skall ta 1.3 poäng för att man skall klara sig kvar utan att kvala. KHK har efter 32 matcher ett snitt på 1.6 poäng per match. Det är med andra ord ganska högt vatten men det gäller att ligga i hela tiden. KHK har tappat 5 poäng de senaste två matcherna så det går undan i trepoängssystemet. Tänk ett SM-slutspel i Karlskrona, det vore magi det…

Ha det

Mikael Johansson

Mikael Johansson

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Senaste nytt

Två nyförvärv som behöver växa, Molin sticker ut och FK Karlskrona laddar inför helgen…

Alla lovordar KHK:s nyförvärv Komarek och Lundberg själv säger jag att det är två spelare som måste göra bättre ifrån sig än förra säsongen. Det brukar i och för sig funka, vi vet vilken utveckling spelare som Jensen, Bergström, Lindholm, Kellman har haft i KHK och det är något sådant som vi behöver se från de här killarna.

Ishockeyförbundet tar lärdom av lex KHK, FK Karlskrona mot Rosengård och Hånberg

Ishockeyförbundets ordförande, Anders Larsson skriver i sin senaste ledardebatt följande – Vad vi lärt oss av debatten är att vi inte kan vara kategoriska utan att vi måste röra oss med vettiga infasningstider, att det inte alltid går för klubbar och kommuner att över en sommar fixa till allt enligt kraven. Vi lärde oss mycket av exemplet Karlskrona, där kommunen till sist löste allt på ett mycket bra sätt. De gjorde en mycket imponerande insats på mycket kort tid.

Slut med varumärkestricksandet säger Hockeybossen, Blodomloppet och FKK:s Sportchefs berömda badvadslagning…

Ishockeyns förbundsordförande Anders Larsson skriver följande i en debattartikel - Jag tycker också att vi ska göra slut på tricksandet med olika lösningar där klubbarna lägger A-laget i ett särskilt bolag och sedan klarar licenskraven genom att i det värdera upp klubbens varumärke till många miljoner. Det låter väl vettigt men samtidigt hade detta varit en tuff verklighet för många lag.

Likviditetskrisen i KHK, FK Karlskrona och golfen…

Nu är likviditeten hårt ansträngd i KHK igen och Karlskrona Kommun har en fodran på ca 500.000 kr som skall betalas innan fredagen annars så skickar man den till inkasso. Självklart är detta inte bra för KHK att det går så långt som det gjort. KHK måste nu verkligen ta tag i kostnadsmassan för detta måste lösas så man kan jobba med verksamheten i ekonomisk balans och få lite lugn och ro …
Inte först, inte vassast men underhållningsvärdet är högt. Beaver Blogg är en blogg om Idrott, vardagligheter och roliga händelser med snedvridning åt hockeyhållet på alla nivåer. Beaver Bloggs åsikter är bloggens egna och inte 24blekinge.se.

Håll dig uppdaterad med oss på Beaver Blogg - prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev!