Blir det Hånberg och visst klarar KHK av det här…

Nu är vi inne på det nya året och det är en hektisk tid för alla sportchefer just nu och inte minst för Karlskronas Sportchef Michael Sundlöv som har en trupp som gjort jäkligt bra ifrån sig och där många spelare blivit heta på marknaden. Man vill säkert göra en del förlängningar och få detta klart inom kort och sedan avvakta lite med några för att skapa sig spelrum och kunna höja nivån i truppen ytterligare.

Sedan har vi ju på den korta tidshorisonten den 15 februari som är sista dagen för övergångar för denna säsong och det sätter ju lite extra tempo på grejerna. Visst hade varit gott och se en förstärkning i Karlskrona-offensiven för att få lite mer spets framåt.

Om jag förstått det rätt så sitter tränaren Pelle Hånberg på ett utgående kontrakt och det skall bli spännande och se hur man tänker här. Signalerna från klubben var tydlig, ta laget till minst plats 10 i tabellen. Det var en signal från Sportchefen att han ville se leverans annars hade man öppnat upp för förändring.

Själv har jag inte innan sett det som självklart att det skulle bli en förlängning med Hånberg men jag gillar resultat och Pelle har verkligen levererat. Han är självklart inte själv utan Molin och Aaro levererar även dom på hög nivå och har en stor del i framgången.

Kontinuitet är viktigt och en stor framgångsfaktor och när laget nu gör en fantastisk insats så är valet ganska självklart kan jag tycka, Pelle Hånberg har många ogjorda år framför sig i KHK och han har visat att han kan göra KHK till ett topplag i SHL…

Klarar KHK detta…

De senaste fem säsongerna har det i snitt krävts att man skall ta 1.3 poäng för att man skall klara sig kvar utan att kvala. KHK har efter 32 matcher ett snitt på 1.6 poäng per match. Det är med andra ord ganska högt vatten men det gäller att ligga i hela tiden. KHK har tappat 5 poäng de senaste två matcherna så det går undan i trepoängssystemet. Tänk ett SM-slutspel i Karlskrona, det vore magi det…

Ha det

Mikael Johansson

Mikael Johansson

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Senaste nytt

Är det handboll, är det AIK, är det en från väst, är det en…

Jag vet inte varför Rolf Lindberg går ut på www.khk.se och anfaller Handbollen på det sätt han gör utan att veta vem som har gjort vad. Enligt Blekinge sport säger Rolf såhär: Försäljningen har varit inne i arenan, i anslutning till läktaren. Vi har även fått bekräftat att det har varit till förmån för handboll. Vi har ännu inte klart för oss vilken klubb det handlar om, säger Rolf Lindberg

Två f-cking sekunder och Bävergaddar

Så jädra surt men idag kan jag säga att ta med er prestationen KHK, det var en bra insats. Grymt underhållande match och det är många som gör bra insatser. Känslan är att KHK har hittat tillbaks och man har rätt energi i laget just nu. Viktigt att Bergström fortsätter att leverera. Tre (3) poäng i dubbelmöte mot Linköping hade jag tagit varje dag i veckan innan matcherna så visst surt just nu men ändå godkänt. Detta skall Malmö få känna av på tisdag…

Dags att visa Molin, Aaro och laget stödet, Kjelles hundra papp och FK Karlskrona

I morgon kör det igång med VM final mot Rögle och det är självklart viktigaste matchen för säsongen (det är varje som skall spelas) men nu är det även dags att bryta trenden i förlustmatcher. En seger är ett måste och det kan inte bli mer snack om bra insatser. Vinst = bra, Förlust = dåligt i alla fall i denna match mot Rögle.

FK Karlskrona kör presskonferens, swishakungen och Scandic går back :)

I dag kl 17.30 har FKK presskonferens och enligt sportchefen Peter Christenson kommer man då presenterar en av dom stora värvningarna för säsongen. Det skall bli spännande och se vilka reaktionerna blir. I går vann FKK mot Asarum med 4-1 och man hade 18 spelare igång under matchen. Ett bra kvitto på att alla är taggade och vill visa vad dom går för.

Det är i alla fall spännande att följa KHK från lite under budget till worst case – 5.2 miljoner kronor på 13 dagar…

Ishockeyexperten MR Madhawk kör kampanj mot KHK och droppar nyhet efter nyhet om KHK där det skall landa så dåligt som möjligt. Att han vill sätta allt i gungning är ju uppenbart men det han inte har riktigt koll på är att det där är en västanvind mot vad vi Karlskroniter är vana vid. Detta är ju bara den vanliga februaridiskussionen… #nobigdeal #vihardenvarjeår
Inte först, inte vassast men underhållningsvärdet är högt. Beaver Blogg är en blogg om Idrott, vardagligheter och roliga händelser med snedvridning åt hockeyhållet på alla nivåer. Beaver Bloggs åsikter är bloggens egna och inte 24blekinge.se.

Håll dig uppdaterad med oss på Beaver Blogg - prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev!