Vill supporters ha ett lag i Play In…

Det pratas om ekonomiska problem och insamlingar där bland annat Kjelle Bank tillsammans med många, många supporters gjort en jättegrej och fått in fantastiska pengar, över 100.000 kr men sätter man det i sitt rätta perspektiv så behövs det så mycket mer.

KHK har en lönebudget på 48.000.000 kr. Om man under två månader avstod från 10% av sin lön skulle det ge 800.000 och man hade då klarat hundra papp i månaden under två månader men så funkar det inte, man tänker inte så, rätt eller fel.

Vi supporters tar spelare till våra hjärtan men är lönen större någon annanstans så befinner man sig i det laget och det är inget konstigt med det.

Ta till exempel Alexander Bergström som har otroligt mycket att tacka KHK för och hade han kommit i kontakt med det gänget som har fått han att ta nästa steg tidigare så hade han haft en helt annan karriär.

Självklart skall Bergström ta sig till KHL eller Schweiz och tjänar större pengar det finns inget fel i det för så funkar det och det är en fjäder i hatten för KHK som lyckats utveckla en spelare i en ålder där många andra slutar.

Den stora utmaningen är att hitta en ny ”Bergström”, en ny ”Arell” eller vad det nu kan va och där gäller det att ha en grym koll på spelarmarknaden. Det fina är att när nu spelare lämnar så lämnar de även ett hyfsat stort hål i lönebudgeten efter sig som det absolut går att fylla igen…

Visst lite bitter är man allt för man orkar liksom inte ta till sig alla dessa förluster, låga publiksiffror, spelare som är klara för nya klubbar och ekonomiska minussiffror men på lördag då jäklar vänder det…. #foteniklämjajamen  #vileverinuet #kungförendag

Ha det

Mikael Johansson

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.