HIF Karlskrona fick ut max och den eviga talangdiskussionen…

Det man vill se är ett lag som är med och utmanar i mitten av serien och som nu lämnar bottenregionen. Tränare Lång (tänk om han varit kort) tycker jag skall fortsätta som tränare och det skulle vara spännande att se vad han kan prestera om han kör från start.

Ekonomin verkar vara i balans och har varit så de två senaste säsongerna och det känns som en bra förutsättning för att gå vidare. En vältränad Möller Madsen, en målvakt av rang och sedan fortsätta bygga laget i rätt riktning gör att det kan bli en intressant kommande säsong.

Den eviga talangdiskussionen

Diskussionen kring talanger är alltid levande och intressant. Varför bir vissa så bra och varför tar andra inte nästa steg, tappar sugen och slutar med det som många gånger varit det roligaste man vet.

Ta Rödebykillarna Ponthus och Pathrik Westerholm som spelar SM final i hockey. Om man tittar på deras teknik och skridskoåkning så är den nu självklart helt OK men deras största tillgångar finns inte där utan det är deras skallar.

De är tjuriga på isen, de är otroligt snabba i tanken, de har spelförståelsen och ligger alltid ett steg före och de vill vinna mer än alla andra. De var även bra i fotboll men det var inte tekniken som de briljerade med utan även där var det att de hade vinnarskallar utöver det vanliga.

Det som jag själv kallar talang är de som pallar träna mycket och varje dag utmanar sig själva att ta nästa steg i utvecklingen. Att spränga gränser, att alltid ge 100% oavsett vilka förutsättningar man har är de egenskaper som är talang i mitt sätt att se på det.

Ha det

Mikael Johansson

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.