Intervju med KHK:s Klubbdirektör Charlotte Gustavsson…

Det är ju inte ofta det blir några intervjuer här på Beaver Blogg men skall det va någon så måste det ju i dessa tider bli Charlotte Gustavsson, KHK:s klubbdirektör.

Hon har en gedigen erfarenhet från näringslivet i ledande befattning inte minst från media och profilen är marknadsorienterad. Att hon varit klubbchef i SHL innan har självklart gett viktiga erfarenheter in i utmaningen att föra KHK upp på säker ekonomisk mark.

 Hej Charlotte, en tredjedel av säsongen har gått, om du skulle beskriva den i tre ord vad skulle det bli då?

Intensivt, förbättringsarbete, struktur

I Kvällspostens genomlysning av SHL-lagen beskrivs du som KHK:s bästa värvning, hur går dina tankar kring det?

Haha, ja jag blir faktiskt lite generad. För mig handlar det inte om EN person. Det handlar om hela laget. Ja, jag har erfarenhet från både en annan klubb och från näringslivet med att vända verksamheter. Men jag är ingenting utan mitt team. Så yes jag har idéer och rutin, sen är det i tätt samarbete med hela KHK som vi tillsammans kan ”make magic happen”

Vi vet alla att KHK historiskt sett har haft det svårt att få verksamheten att gå ihop, hur tänker du bryta trenden? Vilka är dom största utmaningarna?

Den största utmaningen är att arbeta ihop som ett lag, även utanför isen. Vi är krögare, tävlar i ishockey på högsta nivå, säljer biljetter, bedriver större evenemang och jobbar med försäljning av reklam = under samma tak!

Det är spretigt, därför är det ännu viktigare att högerhanden vet vad vänsterhanden gör.

Sen handlar det om att go back to basics. Varför finns vi egentligen? Jo, för våra fans och samarbetspartners. Utan er är vi ingenting. Det är något jag påminner mig om varje dag.

Jag är oerhört ödmjuk inför detta, hur fantastiska människor lägger sin tid och pengar på oss. Jag tror vi i KHK på bred front, måste hitta tillbaka till den där ödmjukheten och respekten för alla intressenter runt oss. Besökaren i centrum, skapa gemenskap och glädje i arenan, och det arbetet börjar hos oss.

Karlskrona är ju ingen storstad men håller ändå två vintersporter i högsta ligan (hockey, handboll) mäktar publik och sponsorer med att bära två elitlag i en stad som Karlskrona på sikt.
Självklart! Det ena behöver inte utesluta det andra, det finns absolut en möjlighet att verka i symbios, och tillsammans växa. Det är fler städer än Karlskrona som har fler sporter i högsta ligorna.

Om du skulle sätta fingret på den viktigaste uppgiften som KHK har framför sig de närmaste 30 dagarna vad skulle det bli?

Få Karlskroniter till NKT Arena!

Låter ju bra, då tackar jag för att Charlotte var snabb på frågorna och att hon lyckas med att fylla arenan samtidigt som laget får en bra start på årets SHL säsong.

Ha det

Mikael Johansson

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.