KHK vs Växjö och en sköning är i stan…

Idag är det dags för KHK att ta emot Växjö och det är med lite olika förutsättningar som man går in i denna matchen, Växjö är serieledare och KHK ligger näst sist. Kikar man på lite statistik så ser det ut så här.

Växjö har på 16 matcher 36 poäng (2,3 p per match), man har gjort 49 mål (3,1 per match) och släppt in 26 (1,6 per match) och lägg där till att man har skjutit 473 skott på mål (29,6 per match) med en mål effektivitet på 10,36 %.

Karlskrona har på 16 matcher 15 poäng (0,9 p per match), man har gjort 28 mål (1.8 per match) och släppt in 41 (2,6 per match) och lägg där till att man har skjutit 412 skott på mål (25,8 per match) med en mål effektivitet på 6,80%.

Som tur är så spelar dessa siffror i en enskild match mindre roll men någonting är säkert. KHK kan inte spela som man gjort innan utan man måste göra något annorlunda idag, om man skall vinna på inställning, annorlunda spelide, att man taggat på i Power Play eller vad det nu är spelar ingen större roll men det kan inte vara på samma sätt som innan utan allt måste bli bättre.

Jag tror på vinst i sudden med 3-2 till KHK och lyckas man med det har man gjort en grym insats.

En sköning är i stan…

Idag träffade man en gammal hockeykrigarkompis i Lars Hellström #88 som jobbar centralt inom Beijer som ju är huvudsponsor till SHL och som idag är matchvärd i dagens match mellan KHK och Växjö.

Härligt att se han för det blir något år mellan gångerna…

Ha det

Mikael Johansson

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.