Alla vill hjälpa KHK men når man bara de redan frälsta…

I går släpptes den där ”ekonomismällen” från KHK som jag nog tror att de flesta redan räknat in. Man vädjar till publiken att komma, man vill för att vara exakt att 700 stycken till förutom dom redan frälsta som brukar vara där skall komma.

Räknar vi om det i ”extrapengar” som behövs så innebär det 700 personer ggr en snittintäkt på 220 kr som då ger en totalintäkt på ca 154.000 per match och med återstående 7 matcher handlar det alltså om ca 1.078.000 kr.

Det kan ju även vara så att marknad lyckas sälja ett marknads/biljett-paket värt 7.500 kr till 20 företag per match så är man även då i mål.

Jag måste säga att det där är en ganska så tuff uppgift i alla fall att få dit publiken och här måste man kommunicera med/till de som skall göra sitt första besök i arenan eller i alla fall inte varit där på ett bra tag och det kommer kräva något helt annat än det man gjort innan för att försöka fylla hallen.

Situationen är som den är och det har nog klubben varit medveten om i en ganska så lång tid men jag tror faktiskt att det inte är enbart publiken och sponsorer som skall rädda KHK utan KHK måste även rädda sig själva.

Självklart måste man nu ösa på med att få intäkterna men tänk om man tillfälligt gick ner i lön  med 20% i hela organisationen vilket med förra årets siffror skulle inneburit en besparing på ca 900 tkr per månad och tänk då att två månader hade gett 1.8 miljoner kronor. Det tillsammans med en publikökning skulle alltså kunna ge 2.5 – 3.0 miljoner kronor.

Jag vet att hela detta resonemanget känns som en utopi men andra klubbar och företag har gjort det bakåt i tiden så visst är det genomförbart och det hade varit en signal som hade haft ett grymt symbolvärde.

Företag har innan skrivit av skulder till klubben och kanske fått 20% av det som de skulle ha eller avstått helt från sina pengar vilket var jättetufft då det genomfördes men man gjorde det och visade att man ville ha ett Karlskronalag i hockeyeliten.

Livlinorna verkar vara slut och man behöver hitta nya lösningar som vi inte sett innan och jag hoppas att man lyckas för de tre säsongerna i SHL som vi än så länge fått uppleva är de tre häftigaste i Karlskronahockeyns historia…

Visst är detta utmanande att nämna och jag tror jag att vi om 3 år har ca 3-5 spelare kvar i från dagens trupp oavsett vilken serie man spelar i och däri finns troligtvis problemet för klubbkänslan är nog inte en 10:a av 10 möjliga i det långa perspektivet däremot tar jag för givet att den är oerhört hög i det korta…

Jag tror vi får hoppas på kval och ytterligare 4 matcher vilket ju faktiskt förändrar kalkylen däruppe i texten ganska så mycket och om jag minns rätt så behöver alla köpa nya biljetter vilket skulle ge en skön extraintäkt…

#jagvet

#villebaralyftapånågranyastenar

#skjutmig

#skallvarapositivrestenavveckan

Ha det

Mikael Johansson

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.