Lawrence Pilut och Larsson trollar lite med knäna…

Att heta Pilut i efternamn förpliktigar om man håller på med hockey och har en farsa som heter Larry Pilut som är kultförklarad i södra regionen. Larrys avslut i karriären då han med radarpartnern Åkesson spelade upp KHK i div 1 var magi. Vilken vår alla KHK var med om då…

Lawrence (född – 95) har redan vunnit SM Guld som senior men har även tagit SM Guld med sitt HV71 på juniornivå.  Många beskriver Lawrence som en av de bästa backarna i ligan och han har haft en grym utveckling under sina 7 år i HV71.

Jag har sett honom från från tidig ungdomsålder, genom juniortiden och en hel del matcher i SHL och det är en grym utveckling han har haft. Visst han har gjort 32 juniorlandskamper så han har alltid varit bra men att gå från en stor talang till att leda ett lag som HV71 är ett enormt steg men numera har han ett  A på bröstet har verkligen förvaltat förtroendet.

Jag fick tag i Lawrence och här har du lite av hans tankar…

Varför blev det hockey för din del?  – Farsan ställde mig på skridskor rätt tidigt och jag älskade det redan då. Sen har det bara blivit så för jag tycker det är så kul.

Om du skulle beskriva dig själv som hockeyspelare, hur blir det då? Jag skulle beskriva mig själv som en tvåvägsback med bättre offensiva kvalitéer.

Vad skulle du ge för råd till en kille på 16 år som vill ge hockeyn en riktig chans? Fortsätt jobba hårt så kommer bra saker hända. Var ödmjuk med uppgiften och viktigast av allt är att ha roligt.

Du har vunnit SM Guld som senior och junior, kan du beskriva framgångsfaktorerna i ett lag som vinner SM utifrån dina erfarenheter? Skulle nog säga att man har högt i tak i laget. Att alla verkligen bidrar på sitt sätt och att hela gruppen går ihop väldigt bra!

(Egen tanke, inget snack om spelsystem hit och dit utan det viktiga är att alla bidrar och att man har högt i tak och jobbar bra tillsammans. Med andra ord det mentala spelet är allt om man skall vara en vinnare)

Patric Larsson trollar med knäna…
Att Larsson överhuvudtaget får till några nyförvärv kan jag tycka är starkt i sig med de förutsättningarna som finns och självklart är det ett begränsat urval som finns ledigt på marknaden just nu men jag gillar de karaktärerna man tagit in.
.
Med Akim Aliu har man fått in en spelare med attityd, bra skridskoåkning och jag lovar att vi kommer få se tacklingar som vi inte sett i SHL på hela säsongen. Han kommer riva upp diskussioner bland C More experterna och jag tror att även det kommer göra Ledin ännu värdefullare i laget.
 .
Jag tror och hoppas att de andra spelarna kommer upp i ett tillstånd som vi inte sett innan och man kan inte annat än att längta till att se Aliu på isen…
Ha det
Mikael Johansson

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.