Bra förlängningar av Larsson, bäst i Fair Play o sist visst hör det ihop och kännedom om tillstånd …

KHK:s sportchef har de senaste dagarna levererat två stycken förlängningar i Henke Nilsson och David Printz och detta är två riktigt bra förlängningar enligt mig. Printz har visat att han fortfarande har den motivation som krävs för att spela i SHL och Nilsson växer säsong för säsong.

Det är två tuffingar som är viktiga i laget och skall man ha ett vasst SHL lag på plan så skall de rankas typ 4-6 bland 8 backar. Jag tycker det är en riktigt bra start på backtruppen inför kommande säsong.

Bäst i Fair play och sist i tabellen…

Att ligga bäst till i Fair Play är väldigt ofta ett tecken på att man inte går bra i serien. Om man har rätt anspänning i kroppen och tillräckligt med adrenalin så går man ibland över gränsen och tar en utvisning men man är där mentalt och är jobbig att möta

Om vi gör en liten jämförelse mellan KHK som ligger sist i tabellen och Växjö som leder ser det ut såhär.

Karlskrona och Växjö har spelat 38 matcher var. KHK har fått 120 st 2 minutare mot Växjös 155 st, alltså en skillnad på 35 st 2 minutart.

KHK har ingen 5 min och Växjö har 3.

KHK har ingen 10 min och Växjö har 3.

KHK har 0 Game Misconducts och Växjö har 3

KHK har ingen Match Penelty och Växjö har ingen dom heller.

Visst det är inte bra med en jäkla massa onödiga utvisningar men tar man ”rätt utvisningar” i kamp framför kassarna eller mot stjärnspelare i andra laget så har de sitt syfte.

Som sagt jag gör en klar koppling till den mentala biten mellan Växjö och Karlskrona där spelarna i Växjö gör otroligt mycket ner när det gäller att ta fighten på isen och va på en mental nivå där man vägrar att förlora (jo jag skriver det istället för att vilja vinna) då jag känner att tjurskallighet är en otroligt stark känsla.

Kännedom om sitt tillstånd…

Att tillhöra ett lag som förlorar hela tiden innebär ganska så ofta att man bara söker de positiva saker för att liksom bara klara av vardagen. I Karlskrona har vi två lag i eliten som ligger sist och det jag tror man behöver göra är att vara brutalt ärliga mot sig själva, hålla högt i tak och reda ut saker som gjort att man hamnat där man är.

Känslan är att både HIF Karlskrona och KHK skulle kunna legat högre upp i tabellerna än de gör och skall man klara av att även nästa år spela i högsta eliten så är det viktigt att utgå från verkligheten för att utgå från rätt plattform.

Jag hoppas och tror att man i bägge lägreqrna jobbar hårt med den mentala biten för det är där det sitter för kunskapen anser jag att man har i bägge lagen… #jobbajobbajooobbbaaa

Ha det

Mikael Johansson

 

 

 

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.