KHK:s Silly Season och Kristoffer Söder…

Denna gången kan man säga att det var spelarkategorin vi skall växa in i Hockey Allsvenskans kostym som presenterades på KHK:s Silly Season.  

Josef Ingman har gjort det helt OK i KRIF men behöver självklart bevisa sig. Han är rightare och i och med att han lirat i KRIF så har man nog haft bra förutsättningar att scouta honom. Kanske kan han göra en Henke Nilsson…

(Foto Magnus Arwidson)

August Nilsson har gjort det OK i Växjö:s J20 och fått testa på det i J20 landslaget och känns spännande. Han har gjort 9 framträdande i Lakers men det är ingen spelare som jag har koll på.  Men helt klart ett utropstecken.

Andre Nordstrand är en spelare på gång som gjort riktigt bra ifrån sig i KHK J20 och fick testa på 2 matcher förra året och är även han en spelare som skall ta nästa steg i sin utveckling.

Det känns som att alla dessa tre nyförvärven skall utvecklas ordentligt och de kommer med stor säkerhet bli bättre för var dag som de är i KHK och det skall bli spännande och se vad dom har sitt tak eller om det är ”the sky is the limit” …..

Nästa gång skulle man vilja ha in lite ryggradsspelare…

Kristoffer Söder

2010 gjorde jag KHK:s första intervju med en blyg kille från Skövde vid namn Kristoffer Söder. Han var handplockad av Tomas Kempe och kom i lag med en annan handplockad kille vid namn Emil Larsson.

Söder är en riktigt skön kille och lagspelare där hans förmåga att alltid jobba hårt och ligga rätt i banan varit hans kännetecken. 

De sista matcherna i KHK växte han ut och visade även på offensiva kvalitéer som man gärna sett mer av i hans SHL-sejour men han har alltid följt den roll han blivit tilldelad.

Det är inte ofta man få se en kille spela åtta säsonger i en och samma klubb numera men med stor säkerhet är det KHK:s resa som möjliggjort detta då det hela tiden funnits en utmaning runt hörnet. 

Att det blev Björklöven beror säkert på att det blev ett treårskontrakt och självklart pengen. Söder är värd all uppskattning för sin tid i KHK och det skall bli skoj och följa hans framfart i Björklöven.

Ha det

Mikael Johansson

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.