FK Karlskrona föll pladask, om man var sportchef för en dag och golfen är igång…

FK Karlskrona föll pladask i gårdagens match mot Tvååkers och förlorade med 1-3. Man lyckades inte att genomföra sin ”gameplan” och besvikelsen efteråt var stor. 

Det var ett storvuxet Tvååkers som man mötte men det som var frustrerande var att de även sprang mer än hemmalaget och var bättre rakt igenom.

Anders Torstensson sa efter matchen igår att det var underkänt och det är bara att analysera, lära sig av misstagen och ta sig an nästa match.

Om man var sportchef för en dag…

Om man nu var i KHK-Larssons kläder hur skulle man då tänka och försöka bygga upp ett lag för säsongen 2018/2019 som ju faktiskt startade igår den 1/5.

MÅLVAKTER

En grym Allsvensk målvakt är avgörande och att han är en klar 1:a (skall hålla Jönsson-klass). En stabil andremålvakt som går in och spelar 10-15 matcher.

1:a femma

Här skall man lägga krutet pengamässigt och få till en femma som producerar i PP och öser in poäng. Toppspelare helt enkelt. Bobbo vore en förstaback där om han inte hamnar i SHL.

2:a Femma

Rutinerad femma som klarar att plocka ner motståndarnas toppfemma men även va ett hot framåt och producera bra med poäng. Behöver vara spelare med SHL erfarenheter rakt igenom. Gärna spelare från föregående års trupp som ger laget stabilitet och en grund att stå på.

3:e Femma

Ung fartfylld femma som skall kunna avgöra matcher och det känns absolut som att kedjan kan vara Kalle Miketinac, Joseph Jonsson och Linus Karlsson. De skall i slutet av säsongen växt ut till att utmana 1:a femman.

4:e Femma

Fart, tufft, ungt, hungrigt. Här vill jag ha spelarna som klarar av HA men där man växer som spelare under säsongen och har SHL potential i april 2019.

Detta var ju satt utan några direkta budgetramar som dom som är i verkligheten har att förhålla sig till. Ett troligt senario i verkligheten kan nog vara att man får ta bort 1:a femman och flytta upp dom andra ett snäpp för att sedan fylla på i en ny 4:e femma med spelare som är unga eller gjort jäkligt bra ifrån sig i div 1 och som nu får chansen ett snäpp uppåt.

Golfen…

Lirade första 18 hålen igår och det gick överraskande OK trots lite tapp på slutet #troligtvisorken 🙂 men oavsett så roligt att det är igång. Vet i tusan om det inte till och med kan bli några slag på rangen… #iårskalldethända

Ha det

Mikael Johansson

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.