Tre Kronor är skickliga, hur bra är juniorerna och ramlar FKK tillbaka…

Var på plats i Köpenhamn igår och såg Sveriges vinst mot Schweiz med 5-3. Det som imponerade på mig var självklart första perioden men även så kompakta man var när man spelade som man skall.

Sedan kom det en dipp eller rättare sagt Schweiz fick en topp och då märker man att alla lagen har bra kompetenser i sina lag. I Schweiz spelar Muller och Meijer som jag följt ganska så mycket i AHL då de spelat i San Jose Barracudas och de var helt OK.

Men oavsett så var det en ovanligt härlig söndagsmatch med besök i ett soligt Köpenhamn innan matchstart med allt vad det innebär…

Snart börjar måstematcherna och turneringen drar igång på riktigt och det skall bli jäkligt skoj o följa.

Hur bra är juniorerna…

Ibland känner jag att det finns en övertro på att juniorerna som kommer in i KHK skall leverera hockey utöver det vanliga men jag är inte så himla säker på att det kommer gå så lätt.

Hockey Allsvenskan är bra, riktigt bra och man behöver vara riktigt bra som junior om man skall gå in och vara en avgörande faktor. Tittar man på Timrås juniorer som verkligen gjorde skillnad så har vi säkert Dahlen i NHL spel kommande säsong och spelare som Jacob Olofsson och Filip Hållander är ledande spelare i juniorlandslagen.

För att ge juniorer rätt förutsättningar så gäller det att de får spela med bra spelare som gör att de kan växa i rätt miljö. Titta bara vilken skillnad det blev på Calle Persson när han fick lira med Kellman och Komarek.

Men oavsett skall det bli spännande att följa de yngre och deras utveckling kommande säsong.

Ramlar FKK tillbaka…

FKK:s oavgjorda resultat i helgen innebar att man stoppade blödningen men fortfarande så är känslan att laget borde ha någon eller några nivåer till i sig.

Det är självklart för tidigt att prata om kris men samtidigt är det viktigt att snabbt se till och ta några 3 poängare så man kan vara i ett mer offensivt läge…

Ha det

Mikael Johansson

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.