Tycker Sportchef Larsson har rätt i sin sågning av Frölunda…

KHK värvar spelaren Joseph Berger från Frölunda och det är ett klokt val av Berger kan jag tycka. Frölunda är kända för att vara en bra klubba att utvecklas i speciellt om man är U16 spelare eller J18 spelare och får chansen i deras J20 Superelitlag men är du däremot sista året i J20 så är det tufft.

Du fightas säkert med 15 stycken andra J – landslagsspelare (J17, J18, J19, J20) om att få träna med A-laget och få spela i SHL. Med andra ord Frölunda har alldeles för många bra spelare i J18-J20 för att alla skall få mäta sig på sin yttersta nivå.

Är du inte med i något av J-landslagen ja då är chansen nästan obefintlig att få ta steget upp och här tror jag att många av dessa spelare skulle få en större utveckling i någon annan klubb där man skulle ha större prioritet.

Jag tycker att Berger har gjort ett bra val för att ta nästa steg i sin hockeykarriär och nu istället kunna mäta sig med seniorspelare istället.

Ha det

Mikael Johansson

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.