Lite kring KHK:s resultat, derbyt mellan FKK och Mjällby och träningen…

Det som sticker ut på intäktssidan i positiv bemärkelse i KHK:s resultat jämfört med säsongen innan  är att man lyckades utöka sponsorintäkterna med 1.2 mkr (+10%).

Samtidigt ökade loge- och konferensverksamheten med 1.2 mkr (+126%) vilket visar att man är på rätt väg där.

Kontot ”Övriga intäkter” som ju då är oklart vad det är ökade med 969.000 kr (18%) vilket även det är en stor intäktspost.

Det som gick mindre bra jämfört med föregående år var kiosk och restaurang som minskade intäkterna med hela 1.6 mkr (-14%). Souvenirer minskade intäkterna med 792.000 kr (-77%) jämfört med föregående år.

På kostnadssidan så är den stora besparingen gjord på personalkostnaderna med – 3.7 mkr (-6%) och det är bra jobbat och sedan minskade råvaror med -1.6 mkr vilket kan förklaras med att man minskade intäkterna på kiosk och restaurang.

Totalt så hamnade man på ett resultat -480.000 kr och sedan hade man aktuell skatt på 82.000 och uppskjuten skatt på 1.6 mkr vilket innebär att man hamnade på 1.055.702 i plusresultat vilket skall jämföras med -4.743.248 året innan.

Bra jobbat kan man lugnt säga…

Uppskjuten skatt: https://www.tidningenbalans.se/kronika/uppskjuten-skatt/

Derbyt mellan FK Karlskrona och Mjällby…

Derbyt mellan FK Karlskrona och Mjällby blev en bra fight på plan där FKK:s två mål i första halvlek såg till att det blev en kamp därute på planen. Däremot blev publiksiffran inte i närheten av förra årets och frågan är hur hett derbyt är.

FK Karlskronas ligger just nu 2:a i publikligan där Mjällby är 1:a men FKK:s siffra förklaras självklart med derbyt som höjde snittet ganska så rejält.

Nu behöver FKK fortsätta att ta poäng och visa samma kamp och löpvilja som i första halvleken mot Mjällby och Mjällby behöver vinna för att fortsätta vara serieledare…

Träningen….

Ni vet det där med träningen, idag så blev det träning innan jobbet och alla säger ju att man så pigg och känner sig duktig med den starten på dagen. Själv är jag helt slut och undrar när kicken skall komma…

Ha det

Mikael Johansson

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.