758 säsongskort, NHL-Draften en svensk succé och intrycket från VM…

När man kikar på antalet sålda säsongskort för KHK så visar man nu på hemsidan att 758 stycken är sålda (senast uppdaterat 2018-05-29)

Jag har dålig koll på om detta är en bra siffra eller inte men visst känns den lite i underkant. Jag tror att KHK i år behöver spela riktigt bra hockey och vinna en hel del matcher för att publiken skall hitta ut till arenan men det känns absolut inte omöjligt att så kommer bli fallet.

Bygget av KHK 2.0 är ju i full fart på alla håll och kanter och skulle Larsson få in någon bonusspelare i E.Larsson eller F.Cruseman så ser det riktigt spännande ut.

NHL-Draften en svensk succe…

För första gången i draftens historia så sprängde Sverige vallen att få med 30 spelare i draften. Att Rasmus Dahlin går som 1:a är ju grymt och att Miettinen och Leinonen får med en spelare för andra gången i rad från KHK leden är även det grymt stort. 

Så här gick det

Runda 1

1 Rasmus Dahlin, b, Buffalo Sabres, 8 Adam Boqvist, b, Chicago Blackhawks, 23 Isac Lundeström, f, Anaheim Ducks, 24 Filip Johansson, b, Minnesota Wild, 28 Nils Lundkvist, b, New York Rangers, 29 Rasmus Sandin, b, Toronto Maple Leafs

Runda 2

33 Jonatan Berggren, f, Detroit Red Wings, 39 Olof Lindbom, mv, New York Rangers, 44 Albin Eriksson, f, Dallas Stars, 50 Adam Ginning, b, Philadelphia Flyers, 56 Jacob Olofsson, f, Montréal Canadiens, 57 Axel Andersson, b, Boston Bruins, 58 Filip Hållander, f, Pittsburgh Penguins, 60 David Gustafsson, f, Winnipeg Jets

Runda 3

70 Jacob Ragnarsson, b, New York Rangers, 75 Oscar Bäck, f, Dallas Stars, 80 Marcus Karlberg, f, Columbus Blue Jackets, 84 Jesper Eliasson, mv, Detroit Red Wings, 87 Linus Karlsson, f, San Jose Sharks

Runda 4

117 Linus Lindstrand, b, Buffalo Sabres

Runda 5

143 Samuel Ersson, mv, Philadelphia Flyers, 148 Simon Johansson, b, Minnesota Wild, 152 Magnus Chrona, mv, Tampa Bay Lightning

Runda 6

156 Pontus Holmberg, f, Toronto Maple Leafs, 160 Victor Brattström, mv, Detroit Red Wings, 163 Simon Kjellberg, b, New York Rangers, 165 Johan Södergran, f, Los Angeles Kings, 166 Jesper Sellgren, b, Carolina Hurricanes

Runda 7

187 William Worge Kreü, b, Buffalo Sabres, 205 Marcus Westfält, f, Philadelphia Flyers

Intryck från VM…

Intrycken från VM för egen del är att det finns en jäkla många bra fotbollsspelare i princip alla länder. Den stora överraskningen för min del har än så länge varit Ryssland som innan turneringen startade kändes som att de skulle ha det grymt svårt.

Den stora besvikelsen är självklart Argentina. Messi har inte lyckats göra det som Ronaldo lyckas med i Portugal och det måste kännas som ett stort nederlag.

Om vi sedan slipper filmningar som nu verkar ingå i spelet så kan det här bli en härlig fortsättning. Finalen då? Tyskland mot Portugal känns väl som en möjlig final då de med ganska så stor säkerhet kommer bli bättre och bättre ju längre turneringen pågår…

Ha det

Mikael Johansson

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.