Varifrån kommer hockeytalangerna, idag känns det som att VM börjar och gå bananas…

SHL klubbarna står som moderförening för 3 av 30 stycken draftade spelare i årets draft men visst är det i småklubbarna talangerna utvecklas för att sedan oftast i junioråldern ta steget till ett SHL lag.

Att se till att ha utbildade och engagerade tränare ute i alla klubbar är avgörande för Sveriges kommande framgångar och här är Sverige bra men man måste hela tiden bli bättre och förnya sig om man skall behålla sin position. Det ser onekligen spännande ut inför framtiden…

Härifrån kommer årets 30 NHL-draftade spelare…

Lidköping, Hedemora SK, Malmbergets AIF, Fagersta AIK, Piteå IF, Gimo IF, Enköpings SK, Ekerö IK, Bollnäs IS, Linköpings HC, Bodens HF, Järna SK, Timrå IK, Tingsryds AIF, SK Iron, Hammarö HC, EHC Kloten , Eksjö HC, Boro-Vetlanda HC, IK Pantern, Falu IF, Boo IF, IFK Täby, VIK Västerås HK Ungdom, Frölunda HC, Falu IF, Stocksunds IF, Örnsköldsviks SK Linköpings HC och Vallentuna BK

Idag känns det som att VM börjar…

Visst tusan har jag sett Sveriges matcher och en hel del andra matcher också men det är nu först i sista omgången av gruppspelet som det blir lite nerv i det och en massa ”måstematcher”. 

Argentina var tvingade att vinna igår och man levererade och med en spelare som Messi i laget så är man självklart nu en av de som utmanar om guldet.

Sverige måste vinna mot Mexico och jag tror det kommer bli en rörig match där tillslut Sveriges lagmaskin kommer avgöra. Det blir vinst med 2-1 mot Mexico och vi kommer hylla spelarna för då har de i alla fall i mina ögon överträffat förväntningarna i årets VM…

Att gå bananas…

Idrotten berör och engagerar och ibland blir det helt fantastiskt och ibland blir det helt galet. Jag hoppas att oavsett hur det går idag så skall vi inte få återuppleva det som Tysklands ledare gjorde mot Sverige efter matchen eller det som Jimmy utsattes för.

Visst kan vi gå bananas om vi går vidare men då gör vi det i glädje och skulle vi nu inte gå vidare så deppar vi ett tag för att sedan se framemot nya kval och mästerskap… #detkallasvisstsport

Ha det

Mikael Johansson

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.