Helsingborg har gjort en bra värvning :) , Tyskland och ny klubbchef till KHK

Att Andreas Granqvist skall börja lira fotboll i Helsingborg efter sommaren känns nästan overkligt för han är ju ändå landslaget bäste spelare. Att han kommer se till att Helsingborg återigen spelar i Allsvenskan känns ju självklart och sedan kan HIF vara på gång med en ny storhetstid igen.

Sveriges vinst mot Mexico igår var i och för sig logisk och Andreas var en gigant, förra gången vi mötte dom i ett VM (1958) vann vi med 3-0 så nu har vi alltså 6-0 på två matcher, gutt som de säger i Kalmar.

Sveriges styrka är helt klart att de inte har någon direkt svaghet, spelarna har köpt sina roller rakt av och det är styrkan. Ingen spelare mer än Granqvist sticker ut och det är väl det som gör Sverige lite svårlästa. Man stoppar inte enskilda spelare utan man måste stoppa en maskin och ett system och det är inte alltid det lättaste.

Nu väntar åttondelsfinal mot Schweiz och det känns ju på förhand som att det kan bli en jämn och spännande match. Skulle Sverige gå vidare så ställs man sedan mot England, Belgien, Senegal, Japan eller Colombia vilket ju känns spännande. VM-drömmen lever fortfarande.

Tyskland

Karma, jag säger bara Karma…

Ny klubbchef till KHK

Förhandstipsen på KHK:s klubbchef riktas mot Per Rosenqvist tidigare i Kalmar FF. Det är återigen ett rekryteringsbolag som skött rekryteringen och man får hoppas att man lyckats hitta rätt person till uppdraget denna gång.

KHK har gjort framsteg i ekonomin och håller på att anpassa organisationen till verkligheten i Hockey Allsvenskan och känslan är att det för första gången på bra länge blåser lite medvind.

Ha det

Mikael Johansson  

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.