Frågorna kring KHK, flest oavgjorda i hela serien och veteranerna…

Man kan ju tycka att det är ganska så lugnt och att KHK har fått ordning på maskineriet och till viss del har man ju det. Pengarna från SHL rullar in när spelare går dit, 6 miljoner kommer i omställningsbidrag, NHL pengar kommer till KHK så visst finns det pengar av engångskaraktär som kan hjälpa klubben till att återställa sig efter SHL sejouren men det finns en del att ta tag i.

Största frågan är styrelsen – För första gången så lyckades inte valberedningen få ihop en ny styrelse utan den sittande fick fortsätta tills rätt personer finns att tillsätta. Kan tänka mig att visar man upp stabilitet i föreningen så kan detta säkert åtgärdas men en styrelse innehållande rätt personer är avgörande.

Ekonomin – Jag hoppas verkligen att man har ett så rent bokslut som möjligt så att man ännu en gång skjutit problemen framför sig. Det är cash in som gäller och marknadssidan behöver överträffa sig själva. Att dra in lika mycket sponsring på den lokala marknaden som i SHL skulle vara avgörande och visa att man har bra kundrelationer.

Att hela tiden jobba med kostnaderna och då i första hand personalkostnaderna är även det avgörande men det arbetet är i full gång.

Laget – Det är nu första gången sedan 2011/2012 som vi har en Sportchef som får ta ansvar över den trupp som är satt inför kommande säsong. Visst Bengtzen som tog över efter Höök byggde ett lag men det fanns en del att ta över.

När man pratar med Patric Larsson så är han nöjd med lagbygget men visst var det ett bakslag att Luleå nöp Farley men det är bara att jobba in en ny spelare på den nivån. Han säger att vi har några riktigt spännande spelare och är övertygad om att flera av dem kommer spela i SHL inom kort. 

805 säsongskort – Vet inte om det är OK eller inte vid denna tidpunkt men det känns som lite. Folk vet att det kommer finnas bra biljetter att få tag i oavsett så det kan vara så att många avvaktar och vill se hur laget spelar.

Visst finns det en hel del frågetecken och man kan bara hoppas att klubben ger oss information kontinuerligt.

Flest oavgjorda i hela serien…

FK Karlskrona har 7 oavgjorda vilket är två mer än det lag som ligger 2:a i denna rakning. Att spela oavgjort kostar otroligt med poäng och skillnaden mellan 7 p och 21 p är enorm. I FKK:s fall handlar det om en 4:e plats eller en 11:e placering.

Frågan är vad FKK behöver göra för att vinna fler matcher.

Veteranerna…

Just nu håller KHK:s veteraner att sätta ihop lagen som skall mötas kommande säsong. Det bjuds, mutas och hålls på men det gäller bara att komma på Fimpens lag så är det klart. #såärdet

Ha det

Mikael Johansson

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.