Är Molin, Miettinen och Leinonen rätt för Karlskrona HK…

Ja, ja, ja…  jag vet att det där är en frågeställning som sticker ut men varför inte ha en kort tanke kring detta. Efter att ha pratat med folk som följt Oves år i föreningen så har man förstått att Molin är en stor taktiker och hängiven tränare som har potential att ta hem stora segrar men vi har inte sett dom i KHK än utan det är i år det skall smälla till.

Miettinen och Leinonen är legender i KHK och det ställer till det. De har visat att de kan utveckla spelare och har satt KHK på kartan då deras adepter blir draftade till NHL i parti och minut men man gillar de där herrarna lite för mycket som personer och därför blir de allt lite svårare att bedöma. 

Det får alltså enbart handla om resultat om man skall säga om den här trojkan är bra eller inte  för KHK men o andra sidan är det ju att visa resultat det handlar om.

Ett stort tapp kommer det va att Miro inte kommer vara med laget på riktigt samma sätt som innan efter novembers utgång om jag har förstått det rätt. Jag vet att han alltid har haft en grym kontakt med spelarna på daglig basis och det där kommer märkas av. Det är den tuffa verkligheten med ekonomin som gör att det blivit på det viset och man kan bara hoppas att det skapas utrymme för Miro framåt för han är en nyckelperson.

Målsättning

Jag kan tycka att det är rimligt att KHK kommer topp 8, skulle man göra det så tycker jag att man har gjort det helt OK. Topp 4 är riktigt bra levererat och Topp 2 över förväntan och MVG men Hockeyallsvenskan är bra och får inte underskattas det är bara att fråga MODO…

Informationen säger att man har fått ihop laget på ett mycket bra sätt och att det är en helt annan stämning i truppen än föregående år och det finns med all rätt stora förhoppningar på Paulsson kommande säsong. Han har absolut förutsättningarna att bli en topp 5 spelare i HA.

Publik och sponsorer vill se segrar och många resonerar nog som så att det är roligare att vara i toppen i HA än botten i SHL så vi får se om det är rätt eller fel tanke när det är dags att se vilka publiksiffror det kommer handla om kommande säsong…

Oavsett så är känslan positiv och det skall bli riktigt skoj att se KHK  säsongen 2018/2019 …

Ha det

Mikael Johansson

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.