KHK avvaktar isträningen, FK Karlskrona och de återkommande U16 diskussionerna…

KHK har lite känna på grejerna-träning under denna veckan medan många av konkurrenterna kört igång för fullt och även är igång med träningsmatcher. Vita Hästen slog bland annat Linköping vilket ändå känns lite spännande.

De matcherna som går idag är BIK Karlskoga –vs Örebro och Almtuna vs Djurgården och på fredag är det Oskarshamn vs Kalmar, Södertälje vs Vita Hästen och Huddinge vs Djurgården. Hyfsat med derbyn alltså.

KHK fansen får vänta till den 17 augusti då KHK tar emot KRIF och det kan nog bli en riktigt rolig tillställning.

Om det är vettigt att vänta lite med att köra på för fullt eller inte står nog skrivet i stjärnorna eller rättare sagt facit vet man först när serien är igång.

FK Karlskrona

FKK gick igår ut och flaggade för att man har problem med ekonomin och att man kommer hålla på augustilönerna. Resultatet och publiken har uteblivit men förhoppningsvis så kommer man lösa detta på ett bra sätt.

Bra att man går ut med det och sedan är det bara att hålla igång dialogen. Förhoppningsvis så visar nu spelarna vad skåpet skall stå och klättrar i tabellen vilket även kommer innebära en större publiktillströmning för vinster det vill vi alla se.

U16 diskussionerna…

Ute i hockeysverige så rullar nu många diskussioner igång angående att man satsar hårt på U16 Elit där många egna spelare tvingas sluta med hockey innan de ens börjat 9:an för att de inte håller måttet utan man tar in spelare utifrån  trots att man är så olika i sin fysiska utveckling.

Kikar man på de spelare som tagit steget upp i J18 Div 1 i KHK i år enligt Eliteprospect från föregående års U16 Elitlag så blev det 9 av 25 som fortsatte i KHK. 

Utav de 9 är det 2 födda 2002 som har KHK som moderförening och i åldersgruppen 2001-2002 (J18) har KHK 5 egna med.

Skulle tippa att de åldersgrupperna tillsammans var 60-80 stycken när de var i U10 så utslagningen är stor.

Att säga detta till de 40 st eller vad dom är i dagens U10 som drömmer om A-lag eller liknande funkar ju inte för vem vill krossa drömmar men verkligheten är tuff för ungdomarna.

Varje år så kommer denna diskussionen upp och känslan är att man står och stampar utan att hitta en bra väg framåt för visst tusan går detta att lösa på något vis kan man tycka.

Det skall sägas att antal egna spelare i KHK:s A-trupp i år är 0 st . Detta är inget unikt för KHK utan mer så som det ser ut i en hockeyklubb på elitnivå och det tål att tänkas på både en och flera gånger…

Ha det

Mikael Johansson

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.