Dags för derby igen, Blekinge Health Arena och det där med egen träning…

Då var det alltså dags för det fjärde derbyt mellan KHK och TAIF (2-1 i matcher till KHK) och det i en serier som känns rekordjämn när det gäller plats 5-13 i serien då det bara skiljer 8 poäng med 17 omgångar kvar att spela.

Just de här 17 omgångarna kommer ställa allt på sin spets och de lagen som är involverade i striden kommer göra allt för att hamna som sämst på plats åtta (8) som innebär fortsatt spel i ett play off. Laget som ligger på plats 13 (Pantern) har bara 3 poäng upp till plats 8 (Västervik) och så tight är det. 

Det här derbyt betyder lite mer, KHK har möjligheten att hänga av TAIF i tabellen, TAIF har möjligheten att få kontakt med KHK i tabellen, KHK har sedan värvat en spelare från TAIF-truppen under säsong vilket självklart spetsar till det hela i riktigt sann derbyanda.

Kampen på läktaren kommer bli hård och blir det sedan även en tuff match så kommer NKT Arena att koka. Tror faktiskt detta derby kommer bli riktigt klassiskt.

Blekinge Health Arena…

Vi vet alla att Blekinge Health Arena är en bra grej för Karlskrona och förhoppningsvis även för övriga Blekinge men hur ligger läget just nu? Det var presskonferens där man gav oss information om vad som kan/kommer hända om man inte löser situationen med kommunen men sedan har i alla fall inte jag hört så mycket mer.

Självklart så jobbas det för högtryck för att lösa detta men skall alla vi andra förstå hur viktigt det är att ha Blekinge Health Arena som ett draglok i utvecklingen kring hälsa, träning men även för att utveckla elitverksamhet så vore det spännande att få veta mer.

Man sitter med politiker som medspelare och då borde man vara mer synlig i media och berätta om allt bra som görs när det gäller rehab av arbetsskador, träning för företag, utvecklingen av träningsmetoder, tester och kommande innovationer inom området för då brukar ju även politikerna vakna.  

Just nu är känslan att vi inte riktigt vet vad vi kan gå miste om…

Egen träning…

Vi är väl ganska så många som passerat 50 som egentligen skulle behöva träna lite mer och pressa sig lite. 1 januari brukar ju vara ett gångbart datum för detta ”nya liv” och det är ju bra att många kör igång.

Själv startade jag den 17 december och kör så mycket jag kan så länge inte kroppen säger ifrån. Det märkliga är dock att 5 km löpning enligt tiden det tar borde varit 7 km vilket ju är lite spännande så det finns stor förbättringspotential kan man lugnt säga.

Nästa vecka skall man även kliva in på gym, fint skall det va och jag skall för första gången se om det finns någon grupp att hänga på.  Är alltid bra att utmana sig själv och det kan säkert bli skoj på många sätt…

Målet finns där och skall nås till midsommar men det tar vi en annan gång 🙂 men jag skall hålla er uppdaterade i hur det går.

Ha det 

Mikael Johansson 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.