Derbydags: KHK vs TAIF och bra prestation av KHK Team 05 i GIC Cup…

Derby är alltid något speciellt och att efter igår sett ett derby mellan Rögle och Malmö som hade i princip allt så kan man inte säga att förväntningarna har gått ner.

Förspelet till matchen har varit perfekt med KHK:s värvning av Hannes Johansson som troligtvis skulle presenterats först efter säsongen men som kom ut nu vilket upprört en massa supporters i TAIF. KHK:s supporters har förstås inte varit sena att hälla bensin på lågorna så visst kommer det bli hett på läktarna där TAIF storsatsar.

Hur kommer detta gå då? Det lag som är hetast men som ändå klarar av att vara kalla i avgörande moment som att inte ta på sig onödiga utvisningar, gå bort sig i defensiven, har en magisk målvakt  och som vågar vinna kommer ta hem detta. 

Jag tror det blir KHK som tar hem matchen med 4-2 men som sagt det kommer bli tufft och bägge lagen kommer från bra prestationer sist så vi kan nog förvänta oss en bra match.

Det borde kunna bli över 4.000 i publiken som det blev förra hemmamatchen för KHK vilket ju va en riktigt bra tillställning. #gameon

KHK Team 05…

Team 05 är i år ett U14-lag som i veckan som gick var med och spelade GIC Cup i Göteborg. Cupen är världens största för U14-lag och innehåller internationellt motstånd och lagen håller AAA nivå i denna åldersklass.

KHK kom som bästa lag någonsin från Blekinge 7:a i turneringen där det deltog 48 lag. Redan 1981 deltog Karlskrona IK med ett lag i denna cup och om jag inte räknat fel borde det varit de som är födda 1967 som deltog då 🙂

Riktigt bra prestation av KHK som tränas av Ola Von Dahn och Jean Holgersson och som spelade med enbart egna produkter då många lag tar in spelare från andra lag för att spetsa till det just inför denna cup vilket faktiskt känns som vansinne men det är en annan diskussion.

Här kan du se Blekingelagen som varit med genom åren och deras placering och denna gången kom man alltså 7:a … Som sagt skall bli spännande och se hur man lyckas att utveckla killarna framåt.

Här kommer lite bilder från turneringen…

Truppen

Sedan så som alla bra lag har det så måste man ha en skön matris som håller ihop det så att allt funkar…

(Matris: Ulf Hagström)

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.