Sylvegårdarna, viktig period för KHK och KRIF har slagläge…

För mig har Malmö Redhawks aldrig varit någon favorit utan man har mest sett på dom som att de har alldeles för höga tankar om sig själva med andra ord mycket snack och liten verkstad.

Det som förändrade Malmö för några år sedan var att Patrik Sylvegård steg in som VD och Sportchef. Helt plötsligt fick man in en som stod upp när det blåste som mest, som var rak och sa hur läget låg till och som kunde sporten.

Nu har han sina två söner med i laget som är ena riktiga krigare och helt plötsligt är det riktigt roligt att följa dom. Det Marcus Sylvegård gör när han kliver in i Färjestads bås gör att man kan inte mer än gilla honom. Här har vi nu fått in en spelare som snackar en massa, kör på så in i …. på isen och som spelar bra hockey.

Han kommer vara guld värd för Malmö som nu börjar få den där stämpeln att det är dom mot hela världen och det är då dom blir som farligast. Skall bli skoj att följa Malmö framåt.

KHK är inne i en viktig period just nu…

KHK:s tre kommande matcher betyder oerhört mycket för utgången av serien. Man möter Karlskoga borta som är (7) sju poäng före, Västervik hemma som är (7) sju poäng efter och MODO  borta som är (1) en poäng före.

KHK ligger 6:a i tabellen men ner till plats 10 är det enbart 7 poäng så det är riktigt tight efter efter 36 spelade omgångar.

Fler och fler lag kommer spela med en oerhörd desperation vilket innebär att vi säkert kan se några av topplagen förlora då de snart börjar förbereda sig för kommande kvalmatcher.

Om KHK tar hem 7 p de här kommande matcherna så har man skaffat sig ett ypperligt läge att få spela kvalserie men blir det bara 3 p så kommer det bli en rysare in på mållinjen. Formen känns ändå som uppgående och man har nu 2 stycken heta målvakter igång vilket kommer vara oerhört viktigt framåt. Det är nog dags att börja spela slutspelshockey redan nu om man vill ha ett gott slut på serien.

KRIF har slagläge…

Efter 6 omgångar i Allettan så är KRIF i serieledning och man har allt lite slagläge känns det som. Laget började lite knackigt i början av säsongen men man har fått den där trenden som alla vill ha att man blir lite bättre för varje dag som går.

Spelare som Daniel Andersson, Sebastian Magnusson och Stefan Söder är självklart oerhört viktiga och där har man hittat en kedja som levererar match efter match. Nu möter man Huddinge och Troja på hemmaplan och där har man nu chansen att befästa sin topp position och se till att KRIF får en lång vår.

Ha det

Mikael Johansson

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.