Publiken den publiken och tacklingarna….

Det som många tar upp efter gårdagens KHK-match mot Västervik är publiksiffran på 2.120. Det är en nivå som historiskt sett indikerar att man spelar i div 2. Säsongen 2009/2010 spelade man i div 1 och den sämsta publiksiffran man hade under grundserien var 2.781 mot Gislaved.

Någonstans på vägen så tappade man något som helt klart varit viktigt för att KHK:s supporters skall vilja se laget i match efter match. Vi har genom åren fått veta att det är inte på vilken nivå som hockeyn spelas på som är avgörande utan det är andra saker. Det fick vi inte minst veta igår då man alltså kvalade till SHL.

Att ta reda på vad som hände, göra om sitt koncept, se till att få upp en hype kring klubben igen är självklart ingen lätt uppgift men det som är helt klart är att man kan inte köra på som man gör just nu i alla fall.

Det är alltid lätt att sitta på läktaren och tycka till men i detta behövs ett gemensamt arbete där alla är med och tycker till. Det behövs skapas en identitet som många kan gilla, ställa sig bakom och va stolta över.

Min tro vilken säkert kan va naiv är att fler än de som 2009 följde klubben gör det idag. Nu har man bara lite fler sätt att konsumera hockey på via Cmore, nätet osv… det är även här oerhört viktigt för klubben att se till att man får ta del av intäkter på en helt annan nivå än idag för annars kommer inte detta att sluta bra.

Tacklingarna…

Det diskuteras ganska så ofta det här med vad som är OK eller inte OK när det gäller tacklingar inom hockeyn.

Igår var Rögles Matt Carey ett exempel men även en tackling som skedde i en juniormatch mellan Olofström och KHK diskuteras livligt.

Att det är fel på en tackling bara för att någon blir skadad finns det inget likhetstecken för menar jag i alla fall.

Sänker man en kille med en crosschecking i huvudet så skall man så klart stängas av under lång tid oavsett hjärnskakning eller ej för syftet är att skada men att sätta in en ordentlig tackling på en motståndare (med rätt syfte) borde finnas i varje hockeyspelares DNA.

I svensk hockey tacklas det alldeles för lite och igår när KHK mötte Västervik så tror jag att jag bara såg en ansats till tackling och det var Paulsson i offensiv zon. Det bufflas såklart lite i hörnen men det var längesedan vi såg en open ice i NKT Arena. Den jag kommer ihåg senast var när Pageau steg fram i mittzon för ett par matcher sedan.

Ingen gillar när någon blir skadad men det händer, titta på Emil Larsson som satt i eget bås och fick en puck i ansiktet av en egen spelare som fått orimliga konsekvenser men det händer saker när man håller på med sport.

Det gäller att ha en hyfsad diskussion kring det här för det är egentligen syftet med tacklingen som är avgörande i mitt tyckande.

Här är en kille som många hyllar för sina tacklingar…

Ha det

Mikael Johansson

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.