J20-laget i KHK…

Att KHK har fått tagit ett sådant beslut att man drar sig ur J20 Superelit beror ju så klart på den ekonomiska situationen som man har hamnat men min åsikt i detta är att det inte riktigt är det laget som man skall ta bort satsningen i.

För mig så är J18 Elit och U16 Elit de lag som hade fått stå tillbaks i första hand för det finns så många fördelar med att ha ett J20 Superelitlag i föreningen.

Över 20 juniorer har fått 1 match eller mer under säsongen som gick och det visar ju att det behövs många spelare kring ett lag i Hockey Allsvenskan.

Det är ju även så att man kommer behöva fylla på vid träningar och då behöver det vara juniorer som håller en bra nivå som skall stå redo och den nivån håller man i J20 superelit.

KHK har under ett antal år lyckats bygga upp en juniorverksamhet som man kan vara stolta över och man har spelat en hel del slutspel de senaste säsongerna vilket inneburit att det funnits spelare som efter sitt sista juniorår gått rakt in i A-lagstruppen.

Ett J20 superelitlag innebär även att man kan erbjuda de bästa Sverigetalangerna som är i J18 ålder en plats ett steg upp och man får då jobba med riktigt bra spelare.

Nu verkar ju detta beslutet redan tagits och självklart förstår jag att det är den ekonomiska situationen som tvingat fram detta men känslan är inte bra och det kommer vara otroligt svårt att ta sig tillbaks på den nivån. Det är nog bara en SHL – plats för A-laget som gör det möjligt igen…

Ha det

Mikael Johansson

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.