Diskussionen kring Select verksamhet, Svenska mästarna i Turkiet och det går bra för Mjällby och FK Karlskrona…

Vid den här tiden då det är sommarträningsperiod för hockeyn så drar många igång Select verksamhet vilket innebär att man samlar ihop unga utvalda spelare som betalar stora pengar för att få vara med i ett ”utvalt lag”. Det kan vara så att föräldrar lägger upp till 100.000 kr på en säsong vilket såklart är vansinnigt.

Det är självklart duktiga ledare och cuper med enormt bra motstånd som spelas men Svenska Ishockeyförbundet och en hel del föreningar gillar inte denna verksamhet.

Det jag skulle vilja är istället att förbundet tillsammans med klubbarna tog  tag i denna verksamhet för behovet finns där onekligen och jag tror det skulle vara en bra grej som föreningar tillsammans med förbundet skulle kunna samarbeta kring.

Off-season är en perfekt tid att utveckla de individuella skillsen på is tillsammans med fysiken off-ice. Jag tror snart att hockeyn är en tillgänglig sport med verksamhet på is 12 månader om året och varför skulle den inte vara det?

Den stora frågan är väl bara ifrån vilken ålder….

Svenska mästarna i Turkiet…

Frölunda är i Turkiet på träningsläger och man har kört på för fullt ett bra tag nu. De nya spelarna var på plats och körde igång träningen redan innan SM-Guldet var bärgat så det är full fart hela tiden.

Nu är det alltså Turkiet och ett fysläger som gäller och det tränas stenhårt för att kunna vara med och utmana om ytterligare ett SM-Guld. 2014 försvarade Skellefteå sitt guld annars så får vi gå tillbaks till 2001 då DIF gjorde samma sak så det är en tuff säsong som väntar för Frölunda…

FK Karlskrona och Mjällby…

FK Karlskrona har visat att man är det förväntade topplag som man skall vara i division 2 medan Mjällby levererar högt över de förväntningarna som i alla fall jag hade på MAIF.

Jag var på plats och följde Mjällbys träningsmatcher och det var både bra prestationer och mindre bra som man visade upp. Men t ex en spelare som Jacob Bergström har haft en fantastisk utveckling och är en stor anledning till Mjällbys framfart.

Det är en spännande fotbollstid just nu…

Ha det

Mikael Johansson

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.