Hur klarar KHK att ersätta de som lämnat, FK Karlskrona har det där serieledarflytet och bra pengar in från Kellman…

Vi vet alla att KHK har begränsat med pengar när det gäller att sätta spelartruppen och det ställer så klart stora krav på att sportchefen tillsammans med de som jobbar med lagbygget har extrem koll på unga billiga spelare som tar chansen att utvecklas och göra sin bästa säsong någonsin för att sedan ta nästa steg i karriären.

Spelare som skall ersättas är bland annat Paulsson, Pageau, Karterud, Osterberg, Carey, Crandall och Ingman som utvecklades till en storback under säsongen.

Många drar parallellen med Finland som vann VM Guld och säger att det kan gå oavsett om truppen inte är rutinerad eller stjärnfylld och så är det ju. Det gäller som vanligt då att få ihop en grymt tight grupp som köpt sina roller till 100% och känslan är att Horsky är en som kan göra det möjligt.

Just nu skaffar man sig förutsättningarna genom att se till att fysen är på topp och visst är det så att snart drar det ihop sig igen och det kommer bli lika spännande som vanligt…

FKK:s serieledarflyt…

Var på plats igår och såg Älmeboda/Linneryd vs FK Karlskrona där FKK avgjorde matchen i 86:e minuten. Det kunde gått lite hur som helst faktiskt även om FKK var bättre i starten men det var frilägen och ribbskott åt bägge håll så det svängde en del.

På slutet pratade jag med en Älmeboda/Linneryd-supporter och han sa i 84:e minuten att jag har en dålig känsla, vi har chanser men gör ju inte mål… I 86:e sa han, va vad det jag sa #serieledarflyt 😊

Kellman…

Läste att Kellmans underskrift till San Jose var värd ca 2,5 mkr vilket måste var grymt välkomna pengar till KHK. Rykterna säger att KHK gör en vinst på över 1 mkr kronor för årets säsong och med beaktande av att man hade en del engångsintäkter från SHL med sig in under säsongen så hittade man inte riktigt rätt kostym i organisationen men man är säkert där nu.

Det ekonomiska racet är är lika tufft som det på isen så just de där 2,5 mkr från Joel kan bli avgörande för klubben…

Ha det

Mikael Johansson

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.