820.000 kr i hyra och investering på upp mot 2 mkr och restaurangen är din…

Nu är upphandlingen av att bedriva restaurangverksamhet på NKT Arena offentlig vilket innebär att för 820.000 i hyra per år och en investering på typ 1-2 mkr beroende på vilken nivå man vill ha (pizzeria eller restaruang) så är den din.

Kan inte tycka annat än att det är vansinne om KHK har erbjudit sig att driva verksamheten för 800.000 kr.

För 20.000 kr mer per år så sätter man alltså igång en upphandling vilket inneburit uppsägningar och inte direkt stärkt samarbetet mellan klubben och kommunen. Heeelt galet egentligen.

Med nuvarande förutsättningar skulle nog erbjudandet till kommunen ligga på 300-400 tkr kan jag tänka mig.

Kraven för att få driva restaurangverksamheten på NKT Arena är helt OK.

Anbudsgivaren ska bedriva en verksamhet som erbjuder ett kvalitativt och varierat utbud av mat till marknadsmässiga priser och i nära samarbete med föreningsliv och andra aktörer i Rosenholmsområdet.

Anbudsgivaren ska ha erforderlig erfarenhet av liknande uppdrag som omfattas av upphandlingen, det vill säga drift av restaurangverksamhet och intern och/eller extern catering.

Hyreskostnaden uppgår till 820.000 SEK/år exkl moms.

Till detta tillkommer en investering på ca 1-2 miljoner kronor beroende på nivå i möbler, porslin, köksutrustning, bildskärmar och teknik för att kunna visa highlights och sändning av hockeymatcherna vilket kräver godkännande av bland annat KHK.

Skall bli spännande att se om någon etablerad aktör tar sig an uppdraget och kan få ihop det med den kostnadsmassan.

Sista anbudsdag för inlämnande av anbud är 2019-08-18 23:59…

Att en eventuell anbudsgivare måste ha ett starkt samarbete och vara sponsor till KHK är ju en självklarhet och man kan säkert hyra/köpa loss inventarier men det måste nog vara väldigt fördelaktigt för KHK för publiken är väldigt trogna sin klubb och vill veta att det är en bra affär…

Spännande och se hur detta kommer fortlöpa och om 820.000 kr är en rimlig nivå för en eventuell krögare.

Klockan tickar och serien startar den 20 september mot Björklöven hemma och då skall allt var klart om inte…. #villinteenstänkapådet #spännande

Ha det

Mikael Johansson

Skall du sälja din bostad. Ta kontakt med http://www.orlogsstaden.se/

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.