Bloggen kommer flytta 1 september till sporton.se och hur het är sporten i Blekinge…

Från och med 1 september kommer Beaver Blogg flytta till sporton.se och en helt ny teknisk plattform. Där kommer du kunna följa sport från Blekinge, det som händer på riksplanet som är intressant men självklart kommer vi även följa Blekingar som befinner sig utanför länet.

Det vi vill ge dig som läsare är våra tankar och ideer kring idrotten utifrån många olika vinklar och jag hoppas självklart att du kommer tycka att det är spännande att följa oss …

Inom kort kommer du få veta mer om vad som kommer hända på www.sporton.se och ta chansen att va med och påverka om innehållet…

Hur het är sporten i Blekinge…

Jag skulle nog vilja säga att den är hetare än på bra länge. Mjällby har skaffat sig ett riktigt bra utgångsläge för att ta sig tillbaka till Allsvenskan. Man leder serien efter 19 spelade omgångar med 1 poäng tätt följda av Varberg och Brage. 1:an och 2:an går direkt upp med 3:an får kvala så visst ser det spännande ut.

FK Karlskrona leder sin serier med 10 p före Husqvarna som man slog senast i en tidig seriefinal med 1-0 på hemmaplan så visst har man ett guldläge att ta sig till div 1 redan efter en säsongs frånvaro.

Asarums damer balanserar precis ovanför nedflyttningsstrecket i Elitettan och det kommer bli en tuff kamp under hösten och oerhört spännande att följa.

HIF Karlskrona har en spännande trupp i handbollen men det är även en ung trupp där många skall utvecklas och ta nästa steg. Kommer bli riktigt spännande att följa dom och se om det här gänget har förmågan att vara ett lag som vinner matcher eller om man kommer svaja… Magkänslan säger att man kommer vara ett topplag.

Karlskrona HK är svåra att säga vart de står i år men så som truppen ser ut just nu så är det laget som kommer göra det där ingen får falla ur ramen. Förra året hade man en av Hockey Allsvenskans vassaste kedjor i Paulsson, Johansson och Crandall och det är man inte i närheten av i år så det är bredden som skall leverera samtidigt som någon/några spelare måste blomma ut ordentligt.

Persson, Liljegren och Leufvenius kommer få stora roller och tar dom steget kan det vara helt avgörande. Självklart måste målvakterna tokleverera och en målsättning att ta sig till slutspel via att komma minst på topp 8 är egentligen den enda målsättningen man kan ha.

DIV 1 hockeyn kommer bli hetare än på länge där KRIF kör på som vanligt men där Mörrum steppat upp ordentligt. Att sedan Kalmar, Nybro, Troja och Tranås även de kör på ordentligt gör att Div 1 södra kommer bli en riktigt het serier.

Så visst kan man lugnt säga att idrotten i Blekinge är het, utifrån ett intresseperspektiv så kan den vara hetare än på bra länge. Skall bli roligt att följa…

Ha det

Mikael Johansson

 

 

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.