HIF Karlskrona klara för kval, KHK spelade slutspelshockey och Bävergaddar…

HIF Karlskrona vann den avgörande matchen mot Hammarby med 32-25 och skall nu möta Hallby i en kvalserie. Man låg under med två bollar i halvtid men vände och tog en komfortabel seger till slut.

Kommer bli ett spännande och viktigt kval med grymt publiktryck som säkert vill se spel i högsta serien i den nya arenan.

Foto Magnus Arwidson

KHK spelade slutspelshockey…

KHK förlorade i sudden mot Leksand med 5-4 men det spelar ingen roll när man få se KHK göra en sådan krigarinsats som man gör idag.

Jag tyckte att KHK gjorde en helt OK insats mot Karlskoga jämfört med matchen mot MODO men idag så spelade man slutspelshockey på riktigt. Det var energi, attityd, slagsmål, tjafsande och man krigade. Skit samma att det inte gällde något men man vek inte ner sig och en sådan förlust som idag kan man ta varje dag i veckan.

Första perioden

Leksand börjar matchen bäst och gör även första målet efter 04:47 men KHK jobbar sig in i matchen och blev även lite griniga (Ingman i hörnet) vilket innebar att man till slut fick till en kvittering av Paulsson efter 17:44. KHK hängde med i Leksands tempo och växte i och med det och vann skotten till slut med 9-5.  1-1 efter första var OK för bägge lagen.

Andra perioden

KHK spelade slutspelshockey i andra perioden, tacklingar, slagsmål, energi, krigande, man gick på mål, tjafsade, avslut med trafik framför mål och mål i boxplay. Riktigt roligt att få se den energin som man visade. KHK vann perioden med 3-2 och skotten blev 16 – 12 i KHK:s favör.

Tredje perioden

KHK förlorar sista perioden med 0-1 och sedan matchen i sudden men det spelar liksom ingen roll.

Bävergaddar

Dagens Bävergaddar går till följande spelare.

3 Bävergaddar    Joseph Jonsson

Han tar fighten och visade vägen genom att inte vika ner sig utan istället utmana.

2 Bävergaddar    Paulsson, Johansson, Liljegren

KHK:s tre bästa forwards under säsongen visade vägen även idag.

1 Bävergadd    Ingman,  Pageau

Gör ett grymt jobb idag och verkade orka hur mycket som helst

Som sagt, idag visade KHK att man var beredda att kriga för att vinna och det gillas…

Ha det

Mikael Johansson

KHK förlorade mot Karlskoga och Bävergaddar…

KHK förlorar bortamatchen mot Karlskoga med 3-0 och nu kan man inte vinna serien utan bara ställa till det för de andra. Känslan har väl varit att man inte riktigt skulle räcka till efter bortaförlusten mot MODO som var avgörande för om man skulle ha häng i serien eller inte.

Första perioden började väl  helt ok men efter 6.12 så gör Karlskoga 1-0 efter en kontring och lite som kommentatorn sa så såg inte målet otagbart ut men KHK hade även de sina chanser så 1-0 kändes väl OK efter första perioden.

I andra kommer Karlskoga ut mycket starkare och KHK tar en tidig time-out för att samla ihop sig och man utjämnar spelet under perioden och tar på slutet över. Skottstatistiken var 12-4 till KHK och  skulle inneburit  något mål framåt kan man tycka.

Tredje perioden kommer Karlskoga tillbaka och gör 2-0 och 3-0 i PP och där var det över…

Bävergaddar

Dagens Bävergaddar går till följande spelare…

3 Bävergaddar    Josef Ingman

Bäst i Karlskrona idag och han försökte hela tiden.

2 Bävergaddar    Viktor Liljegren

Han gör återigen en bra match i KHK dressen.

1 Bävergadd    August Nilsson

Han har mycket i sig och gör en helt OK match idag.

Känns ju självklart som att säsongen tog slut idag men samtidigt är det ju så att man kan vara med och påverka utgången i serien då man har Leksand och Västerås kvar att möta så vi får hoppas att man ser utmaningen i det.

Ha det

Mikael Johansson

Publiken den publiken och tacklingarna….

Det som många tar upp efter gårdagens KHK-match mot Västervik är publiksiffran på 2.120. Det är en nivå som historiskt sett indikerar att man spelar i div 2. Säsongen 2009/2010 spelade man i div 1 och den sämsta publiksiffran man hade under grundserien var 2.781 mot Gislaved.

Någonstans på vägen så tappade man något som helt klart varit viktigt för att KHK:s supporters skall vilja se laget i match efter match. Vi har genom åren fått veta att det är inte på vilken nivå som hockeyn spelas på som är avgörande utan det är andra saker. Det fick vi inte minst veta igår då man alltså kvalade till SHL.

Att ta reda på vad som hände, göra om sitt koncept, se till att få upp en hype kring klubben igen är självklart ingen lätt uppgift men det som är helt klart är att man kan inte köra på som man gör just nu i alla fall.

Det är alltid lätt att sitta på läktaren och tycka till men i detta behövs ett gemensamt arbete där alla är med och tycker till. Det behövs skapas en identitet som många kan gilla, ställa sig bakom och va stolta över.

Min tro vilken säkert kan va naiv är att fler än de som 2009 följde klubben gör det idag. Nu har man bara lite fler sätt att konsumera hockey på via Cmore, nätet osv… det är även här oerhört viktigt för klubben att se till att man får ta del av intäkter på en helt annan nivå än idag för annars kommer inte detta att sluta bra.

Tacklingarna…

Det diskuteras ganska så ofta det här med vad som är OK eller inte OK när det gäller tacklingar inom hockeyn.

Igår var Rögles Matt Carey ett exempel men även en tackling som skedde i en juniormatch mellan Olofström och KHK diskuteras livligt.

Att det är fel på en tackling bara för att någon blir skadad finns det inget likhetstecken för menar jag i alla fall.

Sänker man en kille med en crosschecking i huvudet så skall man så klart stängas av under lång tid oavsett hjärnskakning eller ej för syftet är att skada men att sätta in en ordentlig tackling på en motståndare (med rätt syfte) borde finnas i varje hockeyspelares DNA.

I svensk hockey tacklas det alldeles för lite och igår när KHK mötte Västervik så tror jag att jag bara såg en ansats till tackling och det var Paulsson i offensiv zon. Det bufflas såklart lite i hörnen men det var längesedan vi såg en open ice i NKT Arena. Den jag kommer ihåg senast var när Pageau steg fram i mittzon för ett par matcher sedan.

Ingen gillar när någon blir skadad men det händer, titta på Emil Larsson som satt i eget bås och fick en puck i ansiktet av en egen spelare som fått orimliga konsekvenser men det händer saker när man håller på med sport.

Det gäller att ha en hyfsad diskussion kring det här för det är egentligen syftet med tacklingen som är avgörande i mitt tyckande.

Här är en kille som många hyllar för sina tacklingar…

Ha det

Mikael Johansson

KHK vann på straffar, Bävergaddar och KRIF i brygga…

KHK började första tio minuterna på ett riktigt bra sätt och fick efter 5.54 1-0 genom  Viktor Liljegren som återigen visade sin målfarlighet. Men sedan hände något och man börjar slarva, man lyfter inte ner pucken ordentligt i anfallszon utan småslarvar lite hela tiden så den stannar i fel lägen.

Efter 12 min gör Västervik 1-1 efter att KHK slarvat i egen zon och därefter kändes VIK som det bättre laget. Första tio till KHK och sista tio till VIK.

Andra perioden

KHK lyckas med att ta ledningen med 2-1 genom Paulsson som tar och skickar in en retur på skott från Johansson. Det är inget skönspel och man skall vara glad att man gick ifrån perioden med ledning då VIK hade ett riktigt vasst PP.

Tredje perioden

KHK har återigen flera möjligheter att ta ut pucken enkelt när VIK gör 2-2 i tredje perioden och det är precis som man inte riktigt hajar att det är slutspel.

Till slut vinner KHK på straffar vilket ju var ett måste men men någon slutspelsmatch var det inte. Carey nu i Rögle spelade däremot slutspel i derbyt mot Malmö trots att det var bara sista matchen i serien.

Bävergaddar

Dagens Bävergaddar går till följande spelare

3 Bävergaddar    Viktor Liljegren

Han är vass, stark och målskytt. Fantastiskt bra

2 Bävergaddar    Marcus Paulsson

Han  är bra helt enkelt och det händer alltid något när han är på isen.

1 Bävergadd    Arvid Holm

Han såg till att segern gick till KHK idag med sina straffräddningar.

KRIF förlorade

Trots ledning med 2-0 förlorade KRIF till slut med 4-3 mot Tranås och nu är man i brygga och måste ta två raka. Härligt med avgörande matcher måste man ändå tycka…

Ha det

Mikael Johansson

 

Då kör det äntligen igång och säsongens bästa…

I lördags så gjorde KHK  det man behövde göra och slutade på en 7:e plats i serien. Själv trodde/gissade/hoppades jag på en 8:e plats innan serien drog igång och det klarade man alltså med bravur.

Den stora frågan nu är om man har den mentala förmågan att ladda om och göra någonting som alla kommer komma ihåg. I kvalserien spelar KHK, Västerås, Modo, Leksand, Västervik och Karlskoga och det är såklart bra lag allihop men de är absolut inte omöjliga.

Skulle Modo eller Leksand inte klara av detta vilket ju ett av lagen inte kommer göra så är det självklart en katastrof men för KHK är förutsättningarna något helt annat. Man kan gå all-in och har allt att vinna och inget att förlora så visst kan vi drömma lite…

AIK vs IKO

Ikväll startar matchserien mellan AIK och IK Oskarshamn om vilket lag som skall ta sig an Timrå och jag tror det blir AIK av många anledningar, först för att jag håller på dom men de är även det bättre laget men det fina som med allt annat är  att man skall spela om det.

Mitt tips är att AIK vinner med 3-1 i matcher…

Säsongens bästa…

Om jag skulle ta fram de tre spelare som presterat klart över förväntan i KHK under serien som gått så är det i min värld ganska så enkelt.

Jag presenterar dom utan inbördes ranking för den kommer senare när säsongen är över men de här tre blir det i min bok.

Josef Ingman – han har visat att han har en skridskoåkning utöver det vanliga och han visar både offensiva och defensiva kvalitéer av högsta HA klass. Jag är ganska så övertygad om att han har en nivå till i sig och om inte redan kommande säsong så kommer han snart befinna sig i SHL

Niklas Johansson – han är en av HA:s skickligaste PP spelare och känslan är att han  jobbar hårdare än någonsin ute på banan. Han har fått grymt med istid och det har självklart även hämmat honom lite då han tagit ett stort defensivt ansvar. Men som sagt jag har inte sett han lira bättre hockey än i år i alla fall.

Viktor Liljegren – måste varit bästa värvningen i hela ligan när det gäller att få ut mest hockey per satsad krona.  Viktor är oöm, snabbare än man tror, tuff och absolut en spelare som har en nivå till i sig. Gör han ytterligare en säsong i HA och inte får den svacka som han hade ett tag ja då är det klart. Enligt mig Larssons bästa värvning i årets lagbygge.

Paulsson då? Han är bara så bra som han skall vara och en av seriens bästa offensiva forwards…

Ha det

MikaelJohansson

Ooooohhhhh, det känns redan jobbigt…

I morgon skall det avgöras för KHK, blir det ett positivt kvalspel eller är säsongen slut? Lika underbart som det är att spela de där matcherna som gäller allt lika hemskt är det att kika på dom.

Tänk om… den tanken är jobbig och den måste såklart hanteras. Jag kan tänka mig att grabbarna i laget är adrenalinpumpade och taggade till 100% och vi vet ju alla förutsättningarna, KHK har allt i egna händer.

Pantern då, det finns såklart inget roligare än att ställa till det för andra lag så de kommer att köra max och har inget att förlora utan vi kan förvänta oss ett supertaggat vilt chansande Pantern som redan är klart för HA kommande säsong.

Vinna eller försvinna är det som gäller och det kommer bli sjukt roligt….

Ha det

Mikael Johansson

KHK förlorar mot MODO och ….

KHK är ganska så chanslösa mot MODO och förlorar med 5-3. Allt kommer avgöras i sista omgången där KHK har allt i egna händer.

Det är matcher som mot Pantern hemma på fredag som man älskar att spela, det var det alla sommartränade för och det är då man får visa om man är en vinnare eller förlorare.

Dagens match är inte mycket att säga om. När spelare som Hagelin får åka runt och va tuff ute på plan och ingen står upp ja då har man förlorat. Man skickar inte ens in Paris för att göra upp med han så kanske han till och med kunde vara borta i slutspelet någon match eller två.

Bävergaddar

Dagens Bävergaddar går till Niklas Johansson, han får allihp, han får det för att han försöker därute och för att han blir lite förbannad. Mer krävdes inte för att bli bäst i KHK idag.

Att ta tag i: Om man viker ner sig och motståndaren kan skratta en i ansiktet ja då är det svårt att vinna matcher. Bara att ta nya tag på fredag och göra säsongens insats….

De sju NHL scouter som var på plats idag vilket var ovanligt mycket för en KHK match hittade nog inte så mycket i KHK idag. Man kan hoppas att dom var här för att kika på någon MODO spelare…

Ha det

Mikael Johansson

Kan alla bli NHL-proffs…

Kom in i en diskussion idag som jag kände att det här behöver jag skriva lite om. Det  handlade om var hur otroligt svårt det är att bli NHL proffs, att få chansen och kontentan var nästan att det är bara att lägga ner innan man ens börjat. Här kommer mina tankar kring det där som nästan är ett evighetsämne och där man absolut kan tycka olika…

Är man 12, 13 år och håller på med t ex hockey så är troligtvis drömmen att komma med i A-laget och sen bli NHL proffs och det finns inget bättre än att ha dessa drömmar. Min inställning till det där är att slå ALDRIG sönder de där drömmarna för dom är fantastiska.

Det finns hur mycket statistik som helst som förklarar hur svårt det är då x-tusentals skall börja spela för att det skall komma fram en NHL spelare men det är inte det som är intressant utan det intressanta är hur gör man?

Vill man, drömmer man, bestämmer man sig så är det möjligt men bara om man är beredd att göra det som krävs. Har man inte talangen som till exempel Connor McDavid så är det minsta man kan göra för att ta sig dit man vill att se till att man har fysiken som troligtvis behöver vara bättre än McDavids, ha ett pannben som är något utöver det vanliga och lära sig spelet så bra man kan.

Att förverkliga sin dröm innebär att man är beredd att göra så otroligt mycket när det gäller till exempel maten, sömnen, vilan, fysiska träningen, lära sig spelet, lära sig att prestera i grupp, lära sig att själv vara en avgörande faktor.

Att skippa det här med dåliga alibiträningar, dålig mat, dåliga vanor med sömn och vila och så vidare ni vet vad jag menar. Med andra ord i klartext det kommer krävas ett jävla pannben.

Att t ex skippa sitta vid datorn halva natten är väl något som många skulle må bra av och här kan jag tycka att vi är lite dåliga att förklara för de som är 16-19 år och som vill förverkliga drömmen vad som är framgångsfaktorerna.

Att som 18-åring förstå vad som krävs och säga att njaaa, jag är nog inte beredd att göra det där är självklart också OK och man kan istället hålla igång på en annan nivå och ha en fantastisk resa ändå men ibland tror jag att vi skulle få en vettigare diskussion kring det här om det fanns en  tydlighet om resan till målet.

Att själv bestämma och få göra sitt val är viktigt för det handlar inte om att slå sönder drömmar utan mer om man är beredd att förverkliga dom…

Ha det

Mikael Johansson

GAMEDAY: KHK vs Modo, KRIF:S väntan och storvärvningen av Lantto…

Då var det äntligen dags för hemmamatch för KHK igen och nu med förutsättningarna att man kan säkra ett kvalspel. Väldigt många säger att KHK har gjort en kanonsäsong eftersom man slipper negativt kval och själv tippade jag dom på en 8:e plats.

Efter 50 matcher kan man dock konstatera att truppen var bättre än vi alla trodde och Patrik Larsson hade järnkoll på läget i bygget av laget. Det är till och med så att om KHK kunnat bibehålla sitt spel från starten och de spelare som man fått skicka iväg så hade man kunnat vara med på i toppskiktet av serien.

Dagens match är såklart årets viktigaste och det kommer bli vinst. 4-2 till KHK och sista i öppen kasse… Förste målskytt: Pageau och 2.800 på läktaren…. #facit

 

KRIF:s väntan…

Det måste vara fruktansvärt jobbigt med att vänta på att få spela de där avgörande matcherna  för att ta sig till kvalserien där allt guld finns. Om  det är bra eller dåligt vet i tusan det beror ju om man vinner play-off 3 eller inte men skall man vinna kvalserien och gå upp till Hockey Allsvenskan så behöver man va fräsch på slutet. Måtte det dra igång snart…

FK Karlskronas storvärvning av Lantto…

Utan tvekan är det FKK:s största värvning någonsin och frågan är vad detta kommer betyda för laget. Många säger att detta är en av de bästa spelaren som funnits i ett Karlskronalag och det vill inte säga lite det.

Oavsett så kan detta vara precis det där som FKK behöver få  in i sitt ganska så unga div 2 lag och kanske är det något på gång…. #looooopar

Ha det

Mikael  Johansson

KHK tappade mot Almtuna, Bävergaddar och viktig seger för HIF Karlskrona…

KHK ledde med 2-0 och 1.30 kvar att spela i den viktiga bortamatchen mot Almtuna men man lyckades inte vinna matchen utan förlorade i sudden  med 3-2 vilket gör att det kommer bli en rysare in i kaklet.

Man har 6 poäng ner till Västervik och det är 9 poäng att spela om och där Västervik har ett ganska lätt spelprogram kvar.

Det kändes lite som man gav bort denna match och med en 2-0 ledning med så lite kvar skall man kunna stänga igen matchen men det är väl det som är tjusningen med hockey trots att man stod på fel sida idag.

Bävergaddar….

Dagens Bävergaddar går till följande spelare.

3 Bävergaddar    Nick Pageau

Han var stabil idag och tog ett stort ansvar över hela banan.

2 Bävergaddar    Josef Ingman

Fortsätter att leverera bra insatser.

1 Bävergadd    Niklas Johansson

Niklas är en av lagets viktigaste spelare och gör ett jättejobb där ute.

Att ta tag i: Hålla i 60 min…

HIF Karlskrona vann viktig match mot AIK…

Det var en svängig match där HIF på slutet såg till att vinna med 26-24 och det var en avgörande insats för att man skall kunna spela i högstaligan även nästa år. Gott jobbat…

Ha det

Mikael Johansson