Första inlägget!

Välkomna till vår blogg och vårt allra första inlägg!

Bild nr 1

Ytterligare en blogg tänker du…
Denna gång om öl, tänker du…

Sluta inte läsa riktigt ännu, det kan vara mödan värd att fortsätta. Åtminstone en liten stund till.

Har du någon gång varit på restaurang och funderat på hur de vid bordet intill tänker när de helt oreflekterat beställer ”en stor mat, tack”. Konstiga medmänniskor man har…Samtidigt minskar knappast din förundran när samma sällskap beställer ”ett glas vin, tack” (utan att ens nämna åtminstone vilken färg de önskar).

Detta har oss veterligen aldrig inträffat, MEN motsvarande beställning när det kommer till den ädla jästa maltdrycken är allt annat än ovanlig; ”En stor stark, tack”.

Vi vill med denna blogg bland annat opinionsbilda mot beställningen av ”stor stark”. Självklart kan det fatöl som serveras som just stor stark vara din absoluta favoritöl – det har vi inga som helst synpunkter på. Smaken är som bekant olika. Men snälla, snälla rara, beställ då din favoritöl och inte en ”stor stark”!

Självklart har vi inte lyckats övertyga genom detta första inlägg, men om du håller ut kommer du snart att bli nyfiken på andra smaker, andra dofter. Ja kort sagt, du kommer bli nyfiken på andra öl än de du tidigare smakat.

Vi inser att det är ett ambitiöst projekt vi ger oss in på, men vi tänker oss ett antal olika inriktningar i vår blogg:

  1. recensioner av öl
  2. allmänt svammel relaterat till öl
  3. nyheter om öl
  4. topplistor
  5. öl och mat

Så här i början hade det varit smart att lägga mycket kraft på att få igång en hög frekvens av inlägg, men vi har även lite andra projekt som vi behöver ro iland, närmast Kalmar Ölfestival 6-7 maj.

DSC_0041

Dagens värdelösa vetande:
Visste du att det inom EU:s bryggerinäring arbetar mer än två miljoner personer.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.