Bitburger

DSC_0048Företagsslogans…
Ibland är det intetsägande och tråkigt. Ibland är det krystat och putslustigt: Men ibland blir jag riktigt glad, ibland är det rent genialiskt: ”Bitte ein Bit”, svårare ska det inte behöva vara när man beställer sin öl!

Utseende: För att vara en tysk pilsner är den vita skumkronan aningen låg och försiktig.Vätskan är ljust gyllene.

Doft: Doften känns lite försiktig först, men det beror på att alla dofter är väl balanserade mot varandra. Brödighet från malt tillsammans med en dos bitterhumle ger det hela en lätt doft som för tankarna till ett nyslaget vårdike – tänk hur det luktar när man precis slagit nässlor och fjolårsgräs.

Smak: Krispig och ren är det första som dyker upp i bakhuvudet när jag smakar på ölen. Balansen mellan malt och humle är precis lika bra som i doften. Lite lätta toner av knäckebröd lurar i bakgrunden. Men det som verkligen sticker ut är den smått fantastiska långa, ja riktigt långa beska eftersmaken.

Totalupplevelse: En förhållandevis okomplicerad öl som vinner i långa loppet eftersom de inte klantat till något; ”don’t mend what’s not broken”.

Lagring: Finns ingen som helst anledning. Köp nya allt eftersom. Inget händer efter lagring, åtminstone inget posivit…

Betyg: Brabättre eller bäst
Pris: 13:40:- för 33 cl hos statsmonopolet

Dagens värdelösa vetande:
Den romerske historiken Tacitus skrev om germanstammarnas svaghet för öl och föreslog att man skulle besegra dem med hjälp av starka drycker istället för med vapen.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.