Silly Season: Hur bra kan Malmström bli?

Då var jag (Kim Ahlqvist) tillbaka inom lokalfotbollen igen efter en längre tids uppehåll. Och jag har saknat det. Det ska bli riktigt roligt att få dela med mig av vad som sker i den lokala fotbollen. För det sker, har skett och kommer ske mycket i klubbarna. Då detta är mitt premiärinlägg tänkte jag dela med mig lite av vad som har hänt såhär långt under ”Silly” – Det är en hel del!

Läckeby GoIF har gått som tåget. Presenterat spelare på spelare men namn som sticker ut är Johan Wittberg (Lindsdals IF), Billy Lansdowne Jr (Nybro IF), Filip Lindqvist (Glömminge IF) och inte minst headcoach Billy Lansdowne. Läckeby har fått in ytterligare några grabbar som anslutit från Lindsdals IF. 

Örsjö IF öppnade piggt tämligen snabbt efter säsongen var avslutad och har såhär långt presenterat tre nyförvärv i form av Andreas Sjöblom (St Sigfrid), Kristoffer Norell (Do), Adam Linde (comeback) och nu för ett par dagar sedan anslöt Degerhamns assisterande tränare Daniel Karlsson som spelare till klubben.

Flygsfors/Gadderås IF tar det lugnt och fokuserar mycket på att det egna spelarmaterialet skall stanna kvar i klubben. Men ett nyförvärv har anslutit och det är 18-årige Jesper Szymanski Grindblad vars senaste klubbadress är Trekantens IF. Men vi kan nog vänta oss mer aktivitet i Flygsfors ju längre Silly lider.

Kalmar Södra har sytt ihop det med Ted Durdel, Ängö BK. Durdel tränade parallellt med Nybro IF tidigt under ”silly” men bestämde sig tillslut för att vända tillbaka till Södra. Kalmar Södra är också klara med Simon Westergren som lämnar Flygsfors. Ängö BK har samtidigt gjort klart med målvakten Oskar Söderberg från IFK Påryd. 

Hossmo BK ser ut att bli farliga i fyra kommande säsong. De kan räkna in Alstermos lagkapten och mittback Christofer Carlsson. Alstermos tränare David Lidheim-Åsenius ansluter även han till klubben. Lidheim-Åsenius tar plats i tränarstaben och skall agera hjälptränare och individuell tränare. HBK har också plussat på med Lukas Hellberg (Färjestaden) och Daniel Andersson (Ängö BK). Klart är också att Felix Loftenius lämnar HBK pga studier på annan ort.

Lindås/Långasjö tog klivet upp i elitfyran och har börjat förstärka inför detta. Först in i truppen är målvakten Robert Jonsson som ansluter från Nybro IF.

Böda/Högby har förstärkt organisationen med en sportchef. Björn Fjellström skall leda klubben mot framgångar i femman kommande säsong.

IFK Berga arbetar på under ”Silly” men den femte november släppte föreningen en liten bomb när det stod klart att Victor Byström var klar för klubben. Byström lämnade därmed Lindsdal för rivalen Berga.

Madesjö IF dam har haft en lugn Silly såhär långt. Det kan mycket väl ha att göra med att ingen ny huvudtränare är klar efter att Anders ”Skubbe” Sjöberg klivit av. Det är dock klart att Emelie Ederström och Johanna ”G2” Gustavsson inte ansluter till IFK Kalmar och därmed lär dem väl med största sannolikhet spela för MIF även kommande säsong. Madesjö IF träffade en potentiell tränare under måndagskvällen.

IFK Kalmar är däremot pigga och lyckas knyta nya kontrakt nästan var dag just nu. Senast att bli klar är Lisa Malmström som var tvungen att ha jobbsituationen klar innan ett nytt kontrakt signerades. Nu har det löst sig med jobb på Royal Design och det är en satsning från Malmström som vi inte sett tidigare. Tidigare har Malmström inte kunna träna fullt ut – men har ändå varit en nyckelspelare i IFK Kalmar. Hur bra kan hon bli, nu när hon kan satsa fullt ut på fotbollen? 

Det har såklart hänt så oerhört mycket. Men allt kan inte avhandlas här.
Därmot – vill jag avhandla precis allt som kommer ske i den lokala fotbollen. Så händer det något i din klubb: Smsa 0708-35 30 50 eller släng ett mail till Ahlqvist.Kim@Gmail.com

/ Ahlqvist

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.