Mörbylånga förstärker med ”Sopis”?

 

Aldrig tidigare har det varit så stor tränarkarusell som den här säsongen på Öland. Flera lag har redan nu fått in nya röster i sin ledarstab medans ett antal fortfarande är utan tränare. Om drygt två veckor börjar den hektiska ”frimånaden”. Då vill med all säkerhet samtliga klubbar ha klart med sin organisation. Klubbar som bland annat Glömminge IF herr och damSSG IF, Hulterstads AIK och R/M IF`s dam och herrlag har fortfarande inte presenterat någon tränarlösning.

*****

Mörbylånga Goif tog steget upp i division 4. Det gör man utan lagkaptenen Marcus Erlandsson som efter sista kvalmatchen meddelade att han lägger skorna på hyllan. På pluskontot hoppas man som vanligt på några hemvändare. Där hittar vi Ängö-mittfältaren Nicklas ”Sopis” Johansson som ska vara intresserad av att vända hem. En annan kan vara mittbacken John ”JG” Gustafsson som lämnade för elitfyralaget R/M IF där han gjorde en utmärkt säsong och var en av lagets absolut bästa spelare. Dessvärre åkte laget ur och man kommer nu att spela i samma serie som Mörbylånga. Det gör nog att ”JG” har lite att fundera på innan ett beslut tas.

*****

Johnny Håkansson. För den långa mittbacken ser det ut att bara bli en säsong i Färjestadens Goif. Han är nu på väg tillbaka till Glömminge IF som han anslöt ifrån förra året. Han har tidigare även representerat IFK Berga.

*****

Glömminges herrlag hade en tränarlösning som man jobbade hårt med. Det handlade om ett ”delat” ledarskap. En av dessa var Kristian Claesson som i veckan presenterades som ny sportchef i Kalmar AIK. Dessvärre fick man ett nej och man är nu tillbaka på ruta ett igen. Man har dock en förhoppning om att snart kunna presentera sin ledarstab. I veckan var IFK Berga anfallaren Marcus Rydasp med och tränade med laget. För honom väntar ett äventyr utomlands i början på året vilket innebär att det förmodligen inte blir något spel i Berga kommande säsong. När han återvänder så kan i stället Glömminge vara ett alternativ även om Smedby BOIK känns som det mest troliga valet.

*****

Färjestadens damer har presenterat sitt första nyförvärv inför säsongen i division 1. Det rör sig om den 19-årige backen Antonia Estunger som ansluter från Ormaryds IF. Ormaryd var nykomling i årets division 1 men efter bara 5 inspelade poäng så blev sejouren kortvarig.

Angående spelarförluster så hittar vi Sara Erlandsson som lämnar för nystartade Mörbylånga Goif. I mitten av november så kommer Fgoif att hålla i en testmatch. Där kommer vi med all säkerhet att få se lite nya namn.

*****

Andreas Prins lämnade hastigt SSG IF förra veckan efter bara några veckor i klubben. Och som vi i bloggen var inne på så blev IFK Borgholms damer det lag som fick hans underskrift för kommande säsong.

Edin Dzananovic blir ny tränare för IFK Borgholms herrar. Edin var förra säsongen assisterande till Prins. I år tar han alltså klivet upp och tar över huvudansvaret.

*****

Nicklas Broman fortsätter tillsammans med assisterande Nicklas ”Bolle” Holmgren att träna R/M`s damer i jakten på ny tränare. Henrik Slunge har varit på tapeten men där fick klubben ett ”nej” på grund av tidsbrist. Dock kommer han med all säkerhet att ha ett finger med i den fysiska delen av träningen.

*****

Maila Silly@24Kalmar.se med information om vad som sker hos er. Spelare som tränar? Klara nyförvärv? Någon som lämnar klubben? Tränare IN/UT? Alla tips är givetvis helt anonyma.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.