Frimånaden närmar sig – tidernas sillyinlägg är här!

Madesjö IF förstärker sin trupp med två nya spelare. Martin Östensson vänder hem till Madesjö från IFK Påryd samtidigt som Alexander Danielsson ansluter från Orrefors.

Enligt uppgifter till Bonnbollsbloggen vill Östensson satsa på cyklingen varför det är lite oklart hur pass mycket fotboll det bli. Men det de blir, det blir det i Madesjö.

Andra uppgifter säger att Albin Johansson Wigstedt är nära Madesjö. Albin spelade den gångna säsongen i IFK Påryd.

* * * * *

Flygsfors/Gadderås IF fortsätter att förstärka. Målvakten Martin Andersson ansluter från Värmländska Östra Deje IK. Andersson som är Nybrograbb har valt att vända hem till stan men fotboll, det spelar han alltså i Flygsfors 2016. Men han är inte ensam.

21-årige Jonathan Palmqvist lämnar Madesjö IF för spel i Flöget även han och beskrivs på föreningens hemsida som en snabb defensiv kantspelare.

* * * * *

S:t Sigfrids IF har hunnit göra klart med både ny tränare och spelare. Marcus Augustsson kommer att träna herrlaget kommande säsong och han ansluter från Nybro IF:s organisation.

Första nyförvärvet är på plats. Benny ”Guldfot” Johansson har bestämt sig för att lämna Alsjöholm för di gröne på Gårdsryds IP.

Sent på måndagskvällen presenterades även målvakten Joakim Persson, ansluter från Flygsfors, och Christoffer ”Nisse” Nilsson, som ansluter från Madesjö.

Nu ska man enligt uppgifter ha siktet inställt på Madesjö IF:s Daniel Häll som näste man som ska in i truppen. Lyckas man?

* * * * *

Örsjö IF har alltså gjort klart med nya tränare. Göran Gunnarsson som lämnar Örsjö för Lindås/Långasjö ersätts med Anders ”Skubbe” Sjöberg som får Johan Palmqvist som sin assisterande.

Föreningen har ännu inte presenterat några nya spelare men ryktet säger att man hoppas värva hem spelare till föreningen som nu tillhör andra klubbar i kommunen. Men det ryktet har gått förr…

* * * * *

Alsterbro IF har tappat Rasmus Gustavsson till Flerohopp. 24Nybro skrev om att Henrik Lagerkrantz lägger av och han berättade i intervjun att föreningen endast har tre klara spelare till nästa år.

Nedläggningen ska vara nära men Björn Nyberg och Conny Alfsson gör sitt yttersta för att hålla föreningen vid liv. Vi får hoppas de lyckas.

* * * * *

Bäckebo GoIF har ännu inte gjort klart med någon tränare efter att Tony Ziegenfeldt bestämt sig för att inte fortsätta i klubben. Inga In/Ut har heller rapporterats från klubben. Uppgifter gör dock gällande att man börjar närma sig en lösning. Presenteras ny tränare denna vecka tro?

* * * * *

Mats-Peter Rubin fortsätter som huvudtränare i Lindås/Långasjö. Vid sin sida får han Örsjö IF:s förre tränare Göran Gunnarsson. Även Zoran Cipra och Victor Carlsson ansluter till organisationen där Zoran kommer fungera som en tränarassistent och Victor ansvara för den fysiska delen.

* * * * *

Alsjöholms IF tappar som ovan nämnt Benny Johansson till S:t Sigfrid. In får man den tidigare lagkaptenen Mattias Nilsson som efter två år i Emmaboda IS nu vänder hem till moderklubben. Sedan tidigare har Ahmed Jabar anslutit från Flygsfors/Gadderås.

* * * * *

Flerohopps GoiF har knutit till sig målvakten Tommy Gustavsson från Madesjö IF och ytterbacken Rasmus Gustavsson från Alsterbro. I förra veckan gjorde man även klart med ny tränare.

Peter Makin som tränade Kalmar AIK den gångna säsongen tar över division 5-klubben.

* * * * *

Vill man läsa om Nybro IF gör man det här! En längre text om läget i klubben. 

* * * * *

Vart Marcus Kraaijenbrink är tränare säsongen 2016 är oklart just nu. Enligt han själv har han några erbjudande att ta ställning till och han har ännu inte uteslutit R/M.

Rykten gör dock gällande att SSG IF ställt frågan till Marcus. Hoppar han på det uppdraget tro?

* * * * *

IFK Borgholm har fått ny tränare efter att Andreas Prins tackat för sig. Den assisterande tränaren Edin Dzananovic tar över rodret i klubben och får Magnus Pettersson och Urban Pohjonen som sina assisterande.

* * * * *

För några veckor sedan skrev vi om att Norra Tångs BK:s damer har spelat sin sista match. Nu gör dock uppgifter gällande om en kampanj som ska rädda kvar damlaget i föreningen.

Mattis Andersson tränade damlaget den gångna säsongen.

– Styrelsen kommer att ha ett möte tillsammans med truppen. Det finns en liten skara med riktigt bra spelare som vill fortsätta och förhoppningsvis kan det räcka. Jag kommer sannolikt inte vara kvar som tränare nästa år dock, säger Andersson.

* * * * *

I Torsås kommun står Norra Tångs BK och Söderåkra AIK utan tränare. Mats Martinsson har tackat för sig i SAIK och Thomas ”Tummen” Johnsson blir inte kvar i Norra Tång.

Återstår att se vilka som tar över dessa föreningar.

* * * * *

Pukebergs BK har gjort klart med en assisterande tränare till Philip Rosqvist. Ola Quist kommer stå vid sidlinjen på Pukevallen under säsongen 2016. Quist lämnar därmed Madesjö IF:s damlag som han tränat under 2015.

* * * * *

Hossmo BK har gjort klart med sin organisation inför 2016 som de kommer spela i elitfyran.

Kjell Carlsson fortsätter som huvudtränare och David Lidheim-Åsenius blir ny assisterande tränare. Karl-Fredrik Karlsson som också var nämnd som potentiell tränare i klubben slutar helt.

David kommer även att agera sportchef i föreningen.

* * * * *

Vissefjärda GIF har förlängt med sin tränare Thomas Svensson över ytterligare ett år.

– Det är oerhört positivt och vi ser fram emot nästa säsong, skriver man på sin hemsida.

Vissefjärda höll den 24 oktober en testmatch där tio inbjudna spelare deltog. Någon spelare har dock inte presenterats sedan dess.
* * * * *
Nu är det helt klart. Som Bonnbollsbloggen var inne på för ett par veckor sedan så lämnar Jimmy Svensson Tvärskogs IF. Beskedet kom under tisdagen.
Ny tränare ska dock presenteras av föreningen inom kort.
* * * * *
När blir Pontus Skruvik Nilsson klar som tränare för en lokal klubb?
* * * * *
Ovanligt tyst i Läckeby GoIF. Det brukar vara fullt flöde från serieavslut till seriestart. Den stora frågan som bör ställas är väl: Lyckas man jobba in Billy Lansdowne som tränare ännu en säsong?* * * * *

Maila Silly@24Kalmar.se med information om vad som sker hos er. Spelare som tränar? Klara nyförvärv? Någon som lämnar klubben? Tränare IN/UT? Alla tips är givetvis helt anonyma.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.