Klart: Skyttekungen ny tränare i Tvärskog

Tobias Karlsson, hyllad skyttekung de senaste åren i Åryds IK men som den gångna säsongen har öst in mål för Kalmar Södra blir nu tränare. Under onsdagen blev han klar för Tvärskogs IF.

– Jag ville ta chansen och hoppa på det här. När Tvärskog ringde och berättade om upplägget kändes det jäkligt spännande, säger Tobias Karlsson.

Festim Pasho (Nybro IF), Agim Hasani (Flygsfors) och Tommy Berg (Trekanten) är några av alla de unga tränare som redan finns i den lokala fotbollen. Nu väljer alltså Tvärskog att följa trenden när man gjort klart med 28-åringen.

– Det var inget jag hade tänkt på innan. Men när de ringt började jag tänka och det känns som det är den banan man vill satsa på i framtiden.

Tobias Karlsson blir i Tvärskogs IF spelande tränare och kommer ha Jim Andersson bredvid sig som assisterande tränare. Han ser sitt lag sluta i toppen nästa säsong om allt faller på plats.

– Det lilla jag vet om truppen är att det är en trupp som ska vara med i toppen, absolut. Sen måste laget sätta sin gemensamma målsättning men där bör vi vara, säger Karlsson.

Parterna har skrivit på ett 1+1-kontrakt och Tobias Karlsson tar över laget den 1 december.

* * * * *

Marcus Kraaijenbrink har sagt tack men nej tack till en fortsättning i Runsten/Möckleby. Det lät han meddela under tisdagskvällen.

Vart han hamnar istället vet ingen utan det får framtiden utvisa.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.