Division 3-spelare vänder hem till moderklubben

Igår blev den 28-årige skyttekungen Tobias Karlsson klar som tränare i Tvärskogs IF. Han ansluter från Kalmar Södra. Första nyförvärvet?

Nybro IF:s mittfältare Jesper Ternow-Blomberg har bestämt sig för att vända hem till moderklubben.

– Det blir ”tväret” för mig, säger han.

* * * * *

Hulterstads AIK:s har gjort klart med en ny tränare. Ulf Jonsson har gjort sitt i föreningen och tar plats i Persnäs AIF. Ersätter gör Bo Wallett som varit lagledare i Kalmar AIK den gångna säsongen.

Wallett tillträder den 22 november.

* * * * *

S:t Sigfrid fortsätter att värva. Inför säsongen 2015 anslöt Fredrik Thunell till Flerohopp men det blev aldrig någon speltid i föreningen. Nu är han klar för di gröne och ska spela fotboll på Gårdsryds IP.

Även Madesjö IF:s Daniel Häll, som även han haft lite speltid under 2015, är klar för division 6-klubben som ser ut att få ett slagkraftigt lag kommande säsong.

* * * * *

Oskar Sandin har skrivit på ett nytt kontrakt med Nybro IF. Yttermittfältaren som spelat en del som ytterback under 2015 blir Nybros nionde kontrakterade spelare.

Enligt uppgifter till Bonnbollsbloggen så testar man just nu ett flertal spelare. Bland annat från Kalmar AIK där Pontus Dorsch och Oscar Borgh ska prova på spel i nyblivna division 2-klubben.

* * * * *

Ingen tränare är klar i Glömminge ännu men det kan vara så att man närmar sig en lösning. Tobias Bengtsson sägs vara i det närmaste klar för att dela ansvaret tillsammans med någon annan. Men vem det blir vet ingen.

– Jag är helt klart sugen. Vi har haft kontakt under ett års tid. Men inget är klart än. Det är ett delat ledarskap som vi diskuterat och som jag är intresserad av, säger Bengtsson.

Enligt uppgifter ligger frågan just nu hos förre Nickebo och Kalmar AIK-spelaren Magnus Loman som dock ser ut att vilja fortsätta sin roll i Lindsdal.

– Som det ser ut nu så fortsätter jag vara sportchef i Lindsdals IF -07-lag, säger Loman skämtsamt.

Men Glömminge är aktuellt?
– Inte som det ser ut nu.

Även den förre Tvärskogstränaren Markus Nordström skall vara ett namn för Ölandsklubben.

Glömminge ser också ut att tappa sin stora skyttekung Filip Quist. Quist sägs vara väldigt nära att skriva på kontraktet som gör honom till Nybro IF-spelare.

* * * * *

SSG IF sägs vilja sätta klorna i ”Innebandy-Jimmie Nilsson” som tränare till nästa säsong. Nilsson har själv spelat i Färjestadens GoIF och var bland annat assisterande tränare till Jonas Klippvik förr om åren.

Nu kan det alltså bli aktuellt med en comeback som tränare, om Jimmie själv vill.

* * * * *

17-årige mittfältaren Hobbe Regebro och 18-årige försvararen Jesper Sjögren kan komma att lämna Kalmar AIK. Duon ska nämligen provträna med division 1-laget Oskarshamns AIK.

– Att vara aktuellt är självklart roligt. Dock har jag inte tränat med dom än utan det kommer ske lite längre fram, säger Regebro.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.