Nu sparkas Nybro Open igång – här är allt inför första kvällen

Nybro Open har organiserat om sig. Crantz Cup har avvecklats och istället tar länsturneringen mer plats än någonsin tidigare. 16 lag har blivit 24. Kommunmästerskapet och damturneringen består som tidigare där det förstnämnda är den stora publikfavoriten.

På torsdagskvällen vid 20.00 blåser man igång turneringen och först ut är ett derby: Gullabo/Gullaboås möter Norra Tång/Torsås. Det blir en sevärd kväll i Liljas Arena med många täta matcher är att vänta.

 Grupp A  Grupp B
 Norra Tång/Torsås  IFK Påryd
Gullabo/Gullaboås  Ljungbyholms GoIF
 Pukebergs BK  Flygsfors/Gadderås IF
 Rödeby AIF  Tvärskogs IF

Grupp A är minst sagt svårtippat. Det är oklart hur starkt sammanslagningen Norra Tång/Torsås står sig och hur mycket Pukeberg satsar på länsturneringen. Men det lär säkert vara ett ungt Pukeberg toppat med några veteraner och man lär knipa gruppsegern, tror jag. Dessutom är Rödeby ett okänt lag här i länet – Blekingelaget anmälde sig sent och kanske kan de vara en outsider att räkna med? Gullabo/Gullaboås är alltid bra.

Tippade gruppvinnare: Pukebergs BK
Tippade jumbo: Norra Tång/Torsås

I Grupp B är det ett ordentligt getingbo. Flygsfors/Gadderås IF satsar på kommunmästerskapet i första hand men lär ha flera spelare som dubblar. Trots det tror jag att man får det svårt att ta sig vidare. I gruppen ska vi få se slaget om väg 520: Påryd, Tvärskog och Ljungbyholm lär göra upp om gruppsegern. Här ser jag Påryd som gruppvinnare och dagsformen lär göra upp vilka som slutar tvåa. Kanske, kanske kan Flygsfors/Gadderås blanda sig i slaget om andraplatsen.

Skyttekung på torsdagskvällen? Jag säger IFK Påryds Pontus Skruvik Nilsson eller Tvärskogs Erik Karlsson. 

Tippade gruppvinnare: IFK Påryd
Tippade jumbo: Flygsfors/Gadderås IF

På fredagskvällen spelas ytterligare två grupper av länsturneringen. Dessutom ska damturneringen avgöras. Segrare? Det får ni läsa om imorgon.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.