Nybro Opens andra kväll – här är allt du behöver veta

Nybro Opens första kväll slutade med framgångar för Gullabo/Gullaboås och Norra Tång i grupp A samt Flygsfors/Gadderås IF och Ljungbyholms GOiF i Grupp B. Det var inte mycket som stämde i min prognos på förhand – utan jag får krypa till korset som en usel tippare.

Men en ny kväll fylld med länsturnering och damturnering väntar. Damernas klass skall avgöras under kvällen och det lär bli hårt ända in till sista spark – tror jag.

DAMTURNERING – NYBRO OPEN

Grupp A
Kalmar Södra AIF
Smedby BoIK/Trekantens IF
 Hällaryds IF
Emmaboda IS
 IFK Borgholm

Förhandsfavoriter är givetvis Kalmar Södra men jag tror att Emmaboda IS med nye tränaren Patrik Berg lär flåsa Södra i nacken under hela kvällen. Och möts de inte redan i semifinalen så lär det vara finalspel för de båda. Här tror jag ändå mest på Kalmar Södra. I botten lär det nog bli hårt om vilka som inte skall missa semifinal. Här tror jag dessvärre att Blekingelaget Hällaryd får det svårt och slutar som jumbo.

Tippade gruppvinnare: Kalmar Södra
Tippade jumbo: Hällaryds IF

LÄNSTURNERING – NYBRO OPEN

 Grupp C  Grupp D
 FK Karlshamns United  Lindås/Långasjö IF
Möre BK  Hossmo BK
 Bergkvara AIF  Emmaboda IS
 Johansfors IF Bosnien/Hercegovina

Vilken kväll det är som väntar i Liljas Arena! Bland annat väntas David Elm ta plats i Johansfors IF och det har även tisslats lite om att Kalmar FF:s förre vänsterback Stefan Larsson kan göra debut. Bara det är ju sevärt. Dessutom ska Karlshamns United vara ett väldigt bra inomhuslag.

Grupp C är inte särskilt svårtippad – men med tanke på gårdagens prestation i tippandet så lär ju inget stämma av det jag nu plitar ner. Men jag gör ett försök. Jag tror att Karlshamns United, som varit outstanding i Blekingefotbollen, tar hem förstaplatsen i gruppen. Därefter är det ett getingbo – men respekten för den äldste brodern Elm är nog stor hos motståndarna och han fixar nog så att Johansfors spelar slutspel på söndag. Jumbo? Jag säger Bergkvara.

Tippade gruppvinnare: Karlshamns United
Tippade jumbo: Bergkvara AIF

I grupp D är det två lag som kommer göra upp om det. Lindås/Långasjö är alltid starka inomhus och Nybro Open lär inte vara något undantag. Men Hossmo BK har stått för en imponerande Silly Season och jag tror man kammar hem gruppen med 9 av 9 poäng. Tätt efter hamnar Lindås/Långasjö. Vilka slutar sist då? Ja, det blir nog trots allt Emmaboda IS som får se sig besegrade av ”Lillebror” Bosnien/Hercegovina. Bosnien tar tre poäng – Emmaboda tar inga poäng alls.

Tippade gruppvinnare: Hossmo BK
Tippade jumbo: Emmaboda IS

Skyttekungar och skyttedrottningar på torsdagskvällen? Jag säger Kalmar Södras Julia Ekelin och Emmabodas Sandra Berg. I länsturneringen är det David Elm som sticker ut allra mest. Frågan är om han gör lite mål? Jag tror det.

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.