Inför Nybros Opens kommunturnering

Under dagen har Öppna klassen spelats och finalen spelas i skrivande stund. Samtidigt har grupp E och F av länsturneringen tagit fart. Men detta inlägget kommer handla om kommunturneringen. Den turnering som lockar flest folk till läktarna och som är hjärtat i Nybro Open enligt många. Kommunturneringen startar klockan 18.20.

 Grupp A  Grupp B
 Flerohopps GoIF  Madesjö IF
Pukebergs BK  Orrefors IF
Bäckebo GoIF  Flygsfors/Gadderås IF
 Örsjö IF  Kungshalls IF
 Nybro IF  S:t Sigfrids IF

Vilka som är stora favoriter att ta hem kommunturneringen 2018 råder det inget tvivel om. Pukebergs BK har vunnit flera gånger tidigare och man lär göra det igen. Säkert ganska ohotade. Egentligen är det på förhand endast Madesjö IF som kan slåss om segern. Ett Madesjö som förvisso sägs ha en tunn trupp – men den är stark!

I grupp A hamnade också Pukebergs BK och man lär ta hem gruppen. Här tror jag att det blir stenhårt om platserna bakom ”Puke”. Örsjö är kraftigt förstärkta sett gentemot förra säsongen. Emil ”Empo” Andersson är den stora stjärnan och frågan är om David Evaldsson spelar också i kommun när han under dagen spelat i Öppna klassen. Örsjö slutar tvåa på målskillnad strax före ”mitt lag” Flerohopps GoIF, tror jag. Bäckebo slutar fyra och Nybro IF:s u-lag landar som jumbo.

Vidare till slutspelsgrupp i Grupp A: Pukeberg, Örsjö och Flerohopp.

Här i grupp B lär Madesjö IF få en ganska komfortabel resa tillsammans med Flygsfors/Gadderås IF. De båda lär slåss om gruppsegern – men MIF fixar det när lagen möts. Den stora frågan här är vilka som tar den tredje platsen till slutspelsgruppen. Man har för dålig koll på Kungshalls IF – men jag tror inte att de kommer räcka till utan slutar jumbo. Istället lär Orrefors och S:t Sigfrid slåss om tredjeplatsen – en placering S:t Sigfrid kniper.

Vidare till slutspelsgrupp i Grupp B: Madesjö, Flygsfors/Gadderås och S:t Sigfrid.

Slutspelsgrupperna spelas sedan under söndagen. Både för länslagen och kommunlagen. På fredagskvällen vann Emmaboda IS damturneringen. Här är en lagbild på vinnarlaget.

Foto: Faton Pasho

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.