Efter krisen – ny tränare klar för ”Järnkaminerna”

24Kalmar har under vintern rapporterat om klassiska klubben Högsrums FF som haft det kämpigt på spelarfronten. Tränaren Ulf Jonsson har kämpat med näbbar och klor för att få till en lösning på problemet.

– Utan att överdriva behöver vi ha in sju-åtta gubbar innan serien drar i gång. Vi letar i närområdet och tjatar lite på folk som har anknytning till Högsrum. Det känns inte som någon idé att jaga folk inne i Kalmar i det här läget, sa Jonsson då.

Förra veckan avsade han sig dock uppdraget som tränare för division 6-laget på grund av en ny jobbsituation.

Nu är det klart vem som ska ersätta Jonsson på Rällavallen. Tidningen Ölandbladet avslöjar att förre damtränaren i RM IF, Martin Andersson, tar över HFF.

– Jag är ingen demon som gör underverk. En gör så gott en kan. Men jag har varit med så pass länge att jag inte blir nervös över att ta över såhär kort inpå säsongen, säger Andersson till tidningen.

Ölandsklubbar dubbelvärvar

Färjestadens GoIF är nykomlingar i division 4-fotbollen kommande säsong. Nu har klubben gjort klart med två nyförvärv. Julian Simonsson, 25-årig mittfältare, ansluter från Möre BK, medan backen Johannes Samuelsson, född 2000, kommer från Kalmar FF:s ungdomssektion.

Även Mörbylånga har varit ute och värvat sent. Mathias ”Tizzan” Sandell är tillbaka mellan stolparna på Skansen. Dessutom ansluter mittfältaren Clas Johansson. Båda värvas in från Högsrums FF.

Andra spelaren som lämnat – och kommit tillbaka

Robin Mellborg lämnade Mörbylånga, som ramlade ur femman förra säsongen, för rivalen Runsten/Möckleby IF. Efter en månad i den nya klubben valde backen att vända hem till Mörbylånga igen.

Nu är det dags för nästa flyktade spelare att återvända till Skansen. Selmir Jukan skrev på för division 4-nykomlingen Färjestadens GoIF i början av frimånaden. I veckan presenterades han återigen som en Mörbylånga-spelare på klubbens sociala medier.

Nu sparkas Nybro Open igång – här är allt inför första kvällen

Nybro Open har organiserat om sig. Crantz Cup har avvecklats och istället tar länsturneringen mer plats än någonsin tidigare. 16 lag har blivit 24. Kommunmästerskapet och damturneringen består som tidigare där det förstnämnda är den stora publikfavoriten.

På torsdagskvällen vid 20.00 blåser man igång turneringen och först ut är ett derby: Gullabo/Gullaboås möter Norra Tång/Torsås. Det blir en sevärd kväll i Liljas Arena med många täta matcher är att vänta.

 Grupp A  Grupp B
 Norra Tång/Torsås  IFK Påryd
Gullabo/Gullaboås  Ljungbyholms GoIF
 Pukebergs BK  Flygsfors/Gadderås IF
 Rödeby AIF  Tvärskogs IF

Grupp A är minst sagt svårtippat. Det är oklart hur starkt sammanslagningen Norra Tång/Torsås står sig och hur mycket Pukeberg satsar på länsturneringen. Men det lär säkert vara ett ungt Pukeberg toppat med några veteraner och man lär knipa gruppsegern, tror jag. Dessutom är Rödeby ett okänt lag här i länet – Blekingelaget anmälde sig sent och kanske kan de vara en outsider att räkna med? Gullabo/Gullaboås är alltid bra.

Tippade gruppvinnare: Pukebergs BK
Tippade jumbo: Norra Tång/Torsås

I Grupp B är det ett ordentligt getingbo. Flygsfors/Gadderås IF satsar på kommunmästerskapet i första hand men lär ha flera spelare som dubblar. Trots det tror jag att man får det svårt att ta sig vidare. I gruppen ska vi få se slaget om väg 520: Påryd, Tvärskog och Ljungbyholm lär göra upp om gruppsegern. Här ser jag Påryd som gruppvinnare och dagsformen lär göra upp vilka som slutar tvåa. Kanske, kanske kan Flygsfors/Gadderås blanda sig i slaget om andraplatsen.

Skyttekung på torsdagskvällen? Jag säger IFK Påryds Pontus Skruvik Nilsson eller Tvärskogs Erik Karlsson. 

Tippade gruppvinnare: IFK Påryd
Tippade jumbo: Flygsfors/Gadderås IF

På fredagskvällen spelas ytterligare två grupper av länsturneringen. Dessutom ska damturneringen avgöras. Segrare? Det får ni läsa om imorgon.

Division 6-klubben fortsätter rusta

Rockneby IK har redan värvat in rutin från division 2 i målvakten Vedran Bajramovic som anslöt under frimånaden. På självaste nyårsafton presenterades nästa påskrift – anfallaren Kim Larsson, senast i Läckeby GoIF. Under den gångna säsongen noterades Larsson för två mål i den sydöstra femman.

IFK Borgholm har fått hem den rutinerade backen Jonas ”Z” Zakrisson. 33-åringen har spenderat de sex senaste säsongerna i rivalen Persnäs AIF, men vänder nu alltså hem till moderklubben.

Nya lokalbollsövergångar – flera spelare vänder tillbaka

Lukas Wiberg skrev på för IFK Borgholm inför säsongen 2017. Dessförinnan hade han tillbringat fem säsonger uppe på norra Öland med Böda/Högby. Efter att ha varit med och spelat upp IFK till femman lämnar nu Wiberg – och styr åter kosan upp till norra Öland. Därmed kommer han ställas mot sina gamla lagkamrater under 2018 års seriespel – då B/H och Borgholm möts i heta derbyn.

Även Flerohopps GoIF har presenterat en återvändare. Efter tio månader i Alsjöholm har Hoger Dodkanlou bestämt sig för att gå tillbaka till ”Flero”.

”Den yngste herr Dodkanlou är väldigt omtyckt i Flerohopp av både spelare, publik och ledare. Han ser alltid till att stämningen är på topp i omklädningsrummet”, skriver Flerohopp på sin hemsida.

Dessutom har klubben gjort klart med Christoffer Gidö. Den 34-årige mittfältaren ansluter från Kalmar Södra, men har spelat i klubbar som Smedby, Kalmar AIK och Nickebo.

För fler lokalbollsnyheter – klicka dig in till Bonnbollsbloggen!

Trio klar för Hossmo – Södra plockar in mittfältare

Hossmo BK har värvat friskt under frimånaden och presenterat hela elva nyförvärv. Senast i raden är trion Marcus Alnefjord, FärjestadenEric Höglund, Bäckebo och Hugo Lennqvist, Kalmar Södra.

– Jag känner helt enkelt för en nystart! Jocke Lantz kontaktade mig för ett par veckor sedan och efter ett gäng träningar blev valet enkelt! Jag fick intrycket att det är ett bra gäng med många vinnarskallar och en bra mix av unga och lite äldre, säger den 34-årige målvakten Marcus Alnefjord till Hossmos hemsida.

Även Kalmar Södra i samma serie har landat en ny spelare. Det är Viktor Andersson, senast i Blekingeklubben Jämjö GoIF, som bestämt sig för ”Lirarnas lag”.

– En rivig mittfältare som det säkerligen kommer kännas när man springer in i. En karaktärsspelare med fin touch på bollen, säger Robert Risberg, sportchef i Kalmar Södra.

Efter fem säsonger på Björkvallen – lillebror tillbaka på Tallhöjden

De fem senaste åren har den hårdföre mittbacken spelat fotboll på Björkvallen. Nu byter Simon Knutsson SSG och division 5 mot Färjestaden och fyran.

– Det kändes rätt i tiden. De har en spännande satsning på gång och ett härligt gäng. Sedan får man lov att erkänna att det ska bli extra kul att spela med brorsan, säger han.

Sedan i somras återfinns storebror Mathias Knutsson i laget.

– Det har varit tufft att ta beslutet. Jag har ändå varit i SSG i fem säsonger och det är ett underbart gäng där. Men nu i efterhand känns det riktigt bra. Jag ser fram emot ett spännande år på Tallhöjden.

Lokalbollsprofil tillbaka på Tingbyskans

Smedby har värvat friskt under frimånaden och på den sista dagen presenterar klubben tre nya ansikten som kommer spela på Tingbyskans nästa säsong.

34-årige Omar Eliassi är tillbaka i klubben har representerade för ett antal säsonger sedan. Han kommer närmast från spel i Nickebo IK, där han var spelande tränare.

– En härlig spelare med bra ledaregenskaper som kommer att bidra med rutin, stabilitet och mycket snack. Han har varit hos oss några år förut, säger Leif Nylander i Smedby BoIK.

Även Jesper Ternow Blomberg, 26, är klar för division 4-klubben. Han kan användas både som mittback och innermittfältare och kommer närmast från en sejour i Tvärskog. Han har även representerat Bergkvara och Nybro i division 3.

Dessutom är 18-årige ytterbacken Jakob Elmblad tillbaka i Smedby efter en tid i Tvärskog.

 Flerohopps GoIF presenterar ytterligare ett nyförvärv. Den här gången är det den förre Nybro IF-spelaren Jakob Johansson, senast i Madesjö, som skrivit på för klubben.

I samband med den sista dagen på frimånaden presenterar Flygsfors/Gadderås IF sin in- och ut-lista.

På in-kontot hittar vi följande spelare: Albin Andersson, IFK Berga, Carl Lagerlöf, Hossmo BK, Calvin Silverstrand, Möre BK, Petar Ilic, Nybro IF,  Ahmed Jabar, Alsjöholms IF, Gzim Sejdija, Kalmar AIK, Stefan Maksimovic, Trekantens IF, Spyros ”Akis” Papadimitropoulos, Trekantens IF.

Ut: Aldrin Zhuta, Nybro IF, Liridon Hasani, Nybro IF, Joel Edvinsson, Pukebergs BK, Robin Lindahl, S:t Sigfrids IF.

Vad händer i din förening? Tipsa oss gärna:
073-387 5133, eller mejl; karl-oskar.karlsson@24kalmar.se

Lämnar moderklubben – klar för nykomling i fyran

Tobias Sundenäng lämnar moderklubben Tvärskogs IF som var nära att ta klivet upp i fyran förra säsongen. Ny klubbadress för den 27-årige offensiva kraften blir IFK Påryd, som kommande säsong är nykomlingar i division 4.

– Jag kände att jag behövde något annat just nu. Framför allt är jag sugen på att spela i division 4, som är en otroligt spännande serie. Sen är Påryd en familjär klubb där jag redan känner många.  Dessutom ser jag fram emot att få springa på bollar i djupled slagna av min gode vän Adam Nilsson. Jag tror Påryd kan överraska och göra det surt för många lag i år, säger han till 24Kalmar.

IFK Kåremo är nykomlingar i femman nästa säsong. I slutet av frimånaden presenterar klubben en rad nya spelare.

Eric Ahl och Simon Persson ansluter från Lindsdal och Tobias Heiding från Ängö BK har skrivit på för klubben.

– Ahmad Ali Jamous är en ung kille från Ängö BK, defensiv spelare med bra attityd. Andre Holmström, målvakt från Nickebo, är även de klara för oss. säger tränare John Petersson.

Dessutom har Alexander Hultén från Kalmar City kritat på för Kåremo som presenterar flera comebacker: Adam Hynam, Rasmus Fingal, Makoto Hoisaka och Tobias Arvidsson.

Lindås-Långasjö rustar för en ny säsong i division 4 och presenterar följande nyförvärv:  Mahmood Muradi, Vissefjärda GIF, Mohammad Mohammad, Emmaboda IS, Filip Thuresson, Emmaboda IS, Samuel Rehn, comeback och Adam Nordström, Emmaboda IS.

På klubbens minuskonto hittar vi Daniel Håkansson, Skruvs IF och Jesper Sjöfors som lämnat för Nybro IF.

Från Madesjö IF redovisar man två tunga tapp i Linus Sjöqvist och Erik Lagercrantz. Duon är klara för Alstermo IF.

Flerohopps GoIF har legat ovanligt lågt under frimånaden, men presenterar nu ett nyförvärv i Jama Abdi från Pukebergs BK.

Vad händer i din förening? Tipsa oss gärna:
073-387 5133, eller mejl; karl-oskar.karlsson@24kalmar.se