Inför Nybros Opens kommunturnering

Under dagen har Öppna klassen spelats och finalen spelas i skrivande stund. Samtidigt har grupp E och F av länsturneringen tagit fart. Men detta inlägget kommer handla om kommunturneringen. Den turnering som lockar flest folk till läktarna och som är hjärtat i Nybro Open enligt många. Kommunturneringen startar klockan 18.20.

 Grupp A  Grupp B
 Flerohopps GoIF  Madesjö IF
Pukebergs BK  Orrefors IF
Bäckebo GoIF  Flygsfors/Gadderås IF
 Örsjö IF  Kungshalls IF
 Nybro IF  S:t Sigfrids IF

Vilka som är stora favoriter att ta hem kommunturneringen 2018 råder det inget tvivel om. Pukebergs BK har vunnit flera gånger tidigare och man lär göra det igen. Säkert ganska ohotade. Egentligen är det på förhand endast Madesjö IF som kan slåss om segern. Ett Madesjö som förvisso sägs ha en tunn trupp – men den är stark!

I grupp A hamnade också Pukebergs BK och man lär ta hem gruppen. Här tror jag att det blir stenhårt om platserna bakom ”Puke”. Örsjö är kraftigt förstärkta sett gentemot förra säsongen. Emil ”Empo” Andersson är den stora stjärnan och frågan är om David Evaldsson spelar också i kommun när han under dagen spelat i Öppna klassen. Örsjö slutar tvåa på målskillnad strax före ”mitt lag” Flerohopps GoIF, tror jag. Bäckebo slutar fyra och Nybro IF:s u-lag landar som jumbo.

Vidare till slutspelsgrupp i Grupp A: Pukeberg, Örsjö och Flerohopp.

Här i grupp B lär Madesjö IF få en ganska komfortabel resa tillsammans med Flygsfors/Gadderås IF. De båda lär slåss om gruppsegern – men MIF fixar det när lagen möts. Den stora frågan här är vilka som tar den tredje platsen till slutspelsgruppen. Man har för dålig koll på Kungshalls IF – men jag tror inte att de kommer räcka till utan slutar jumbo. Istället lär Orrefors och S:t Sigfrid slåss om tredjeplatsen – en placering S:t Sigfrid kniper.

Vidare till slutspelsgrupp i Grupp B: Madesjö, Flygsfors/Gadderås och S:t Sigfrid.

Slutspelsgrupperna spelas sedan under söndagen. Både för länslagen och kommunlagen. På fredagskvällen vann Emmaboda IS damturneringen. Här är en lagbild på vinnarlaget.

Foto: Faton Pasho

Nybro Opens andra kväll – här är allt du behöver veta

Nybro Opens första kväll slutade med framgångar för Gullabo/Gullaboås och Norra Tång i grupp A samt Flygsfors/Gadderås IF och Ljungbyholms GOiF i Grupp B. Det var inte mycket som stämde i min prognos på förhand – utan jag får krypa till korset som en usel tippare.

Men en ny kväll fylld med länsturnering och damturnering väntar. Damernas klass skall avgöras under kvällen och det lär bli hårt ända in till sista spark – tror jag.

DAMTURNERING – NYBRO OPEN

Grupp A
Kalmar Södra AIF
Smedby BoIK/Trekantens IF
 Hällaryds IF
Emmaboda IS
 IFK Borgholm

Förhandsfavoriter är givetvis Kalmar Södra men jag tror att Emmaboda IS med nye tränaren Patrik Berg lär flåsa Södra i nacken under hela kvällen. Och möts de inte redan i semifinalen så lär det vara finalspel för de båda. Här tror jag ändå mest på Kalmar Södra. I botten lär det nog bli hårt om vilka som inte skall missa semifinal. Här tror jag dessvärre att Blekingelaget Hällaryd får det svårt och slutar som jumbo.

Tippade gruppvinnare: Kalmar Södra
Tippade jumbo: Hällaryds IF

LÄNSTURNERING – NYBRO OPEN

 Grupp C  Grupp D
 FK Karlshamns United  Lindås/Långasjö IF
Möre BK  Hossmo BK
 Bergkvara AIF  Emmaboda IS
 Johansfors IF Bosnien/Hercegovina

Vilken kväll det är som väntar i Liljas Arena! Bland annat väntas David Elm ta plats i Johansfors IF och det har även tisslats lite om att Kalmar FF:s förre vänsterback Stefan Larsson kan göra debut. Bara det är ju sevärt. Dessutom ska Karlshamns United vara ett väldigt bra inomhuslag.

Grupp C är inte särskilt svårtippad – men med tanke på gårdagens prestation i tippandet så lär ju inget stämma av det jag nu plitar ner. Men jag gör ett försök. Jag tror att Karlshamns United, som varit outstanding i Blekingefotbollen, tar hem förstaplatsen i gruppen. Därefter är det ett getingbo – men respekten för den äldste brodern Elm är nog stor hos motståndarna och han fixar nog så att Johansfors spelar slutspel på söndag. Jumbo? Jag säger Bergkvara.

Tippade gruppvinnare: Karlshamns United
Tippade jumbo: Bergkvara AIF

I grupp D är det två lag som kommer göra upp om det. Lindås/Långasjö är alltid starka inomhus och Nybro Open lär inte vara något undantag. Men Hossmo BK har stått för en imponerande Silly Season och jag tror man kammar hem gruppen med 9 av 9 poäng. Tätt efter hamnar Lindås/Långasjö. Vilka slutar sist då? Ja, det blir nog trots allt Emmaboda IS som får se sig besegrade av ”Lillebror” Bosnien/Hercegovina. Bosnien tar tre poäng – Emmaboda tar inga poäng alls.

Tippade gruppvinnare: Hossmo BK
Tippade jumbo: Emmaboda IS

Skyttekungar och skyttedrottningar på torsdagskvällen? Jag säger Kalmar Södras Julia Ekelin och Emmabodas Sandra Berg. I länsturneringen är det David Elm som sticker ut allra mest. Frågan är om han gör lite mål? Jag tror det.

 

Vänder hem – efter en månad i nya klubben

Niklas Mellborg valde att lämna Mörbylånga GoIF för RM IF i början av november månad. Lite drygt en månad senare vänder försvarsspelaren tillbaka till Skansen, meddelar klubbarna på sina respektive twitterkonton.

I samma veva presenterar Mörbylånga, som startar om i sexan 2018, flera nyförvärv. Björn ”BK” Karlsson gör comeback efter ett års upphåll. Samtidigt plockar man in 30-årige Dick Spetz från Högsrums FF och Anton Nilsson från Färjestadens P01-lag.

Hulterstads AIK fortsätter att vara offensiva under frimånaden. Senast in är Timmy Annerbrink från Färjestadens GoIF, som i sin tur plockar in Wilmer Samuelsson från Kalmar FF:s ungdomssida.

Madesjö med nye spelande tränaren Tommy Petersson fortsätter att värva. Senast in är hemvändaren Christoffer Carlsson som ansluter från Flerohopp och Fredrik Thunell från S:t Sigfrids IF. Dessutom gör Emil Isaksson, 17, comeback.

Vad händer i din förening? Tipsa oss gärna:
073-387 5133, eller mejl; karl-oskar.karlsson@24kalmar.se

Sista dagen på Silly – detta har hänt fram tills nu

Årets frimånad har varit ovanligt lugn. Spelare har suttit stilla och tränarna har vart i fokus. Många har ryktats, få har flyttats. Bonnbollsbloggen har lyckats sammanställa övergångarna som gjorts de senaste veckorna. Har vi missat någon? Maila till oss på Kim.Ahlqvist@24Nybro.se

* * * * *

Pukebergs BK har inför comebacken i division fyra lagt fokus på att förlänga med egna spelare och satsa på sina talanger. Klubben har något väldigt intressant på gång och tränaren Philip Rosqvist har nu breddat truppen med ännu en ung talang. Felix Fransson, 16 år från Madesjö IF.

*****

Örsjö IF har gjort klart med säsongens fjärde nyförvärv. Det är 24-årige Herman Carlsson som ansluter från Madesjö IF.

– Det är alltid speciellt att spela för moderklubben. Örsjö har något på gång med två nya tränare och det känns lovade inför nästa säsong. jag hoppas kunna hjälpa Örsjö att utmana om seriesegern, säger Carlsson till Bonnbollsbloggen.

*****

Nästa spelare att lämnat Madesjö är mittfältaren Ludwig Johansson som har bestämt sig för Tommy Bergs Trekanten. Johansson hade en tidigare sejour i klubben och är nu tillbaka för att slåss om en startplats.

Trekanten har även plockat in hemvändarna Adam Krim, senast Kalmar AIK, Albin Borgeryd och Pontus Håkansson från Ölandsklubben Hulterstad.

*****

En spelare som lämnat Trekanten för spel högre upp är målvakten Alexander Kungsman. Talangen har skrivit under ett-årskontrakt med Nybro IF.

NIF:s sportgrupp har under säsongen scoutat Kungsman väl och ser honom som direkt ersättare till Oliver Bergman. Bergman som har kommit att bli en ryktenas man efter flera lyckade år i Nybro IF. Men kanske blir han kvar i NIF? Kanske inte… Framtiden får utvisa detta.

Division 2-Nykomlingen har även säkrat Madesjö IF:s största utropstecken säsongen 2015, Hoyshar Taha Bash.

– Hans seriösa medvetenhet tillsammans med hans fotbollskunskaper har gjort honom intressant för oss, Skriver Nybro IF på sin hemsida.

*****

Flerohopps GoIF har gjort klart med två spelare, Hoger Dodkanlou senast Örsjö IF, och Marcus Nelimarkka från Alsjöholms IF.

Flerohopp tappar Daniel Holm till Kosta IF samt Niklas Karlsson till Orrefors IF.

*****

Madesjö IF herr och Dam har senaste dagarna gjort klart med varsin spelare. Michaela Sandberg kommer tillbaka från IFK Kalmar. Herrarna har gjort klart med Emil Ekelund från Virserum.

******

Orrefors If har presenterat ledarstaben för säsongen 2016. Tidigare A-lagstränaren Anton Brandstedt tar ett steg ner i rangordningen och lämnar plats för välmeriterade Marcus Nordström. Nordström har tidigare tränat Orrefors och kommer vara en positiv injektion för klubben. Till sin assistans har han Anton Brandstedt och Emil Ejermo.

En förstärkning på spelarsidan blir Niklas Karlsson som ansluter från en skadefylld säsongen i Flerohopps GoIF.

******
Bäckebo dam har gjort klart med två nya spelare. Hanna Johansson Nilsson ansluter från Madesjö IF dam och Beatrice Jogestål från Hossmo BK.

*****

S:t Sigfrid som tidigare värvat äldre rutinerade spelare har nu tagit sig an en yngling från Pukebergs BK. Den 15-årige talangen Chai Simmachan har skrivit på inför säsongen 2016.

******

Alsjöholm IF har gjort klart med hösten sjätte och sjunde spelare. Mittfältaren Hampus Dietrichson, ny från Märserums IF och klubblöse Abulrahman Mofleh, 15 år.

*****

Lindås/Långasjö rustar upp inför första säsongen i division tre. Först in är målvakten Robert Håkansson. Håkansson var given i Madesjö förra året och vill nu ta chansen för spel högre upp efter en handfull säsonger i division 4.

– Robert kommer att bidra med sitt starka luftspel och sin grymma inställning till träning och match, skriver Lindås/Långasjö på sin hemsida.

L/L har också gjort klart med Johan Gunnarsson, Filip Valentinsson och Simon Eriksson, de två sistnämnda kommer från Vissefjärda GOIF.

*****

Emmaboda IS Herr har gjort klart med Gullabo/Gullaboås yttermittfältare Philip Berzelius.

*****

Ängö BK har gjort klart med Jesper Sjögren, senast från Kalmar AIK.

Ängö har även gjort klart med Jakob Thune från Söderåkra, Anton Arvidsson från Lindsdal samt Muharem Vuckic från Nickebo.

* * * * *

Kalmar AIK har förstärkt en hel del de senaste dagarna innan frimånaden nu är slut. Senast in är Deif Sultan som ansluter från Ängö BK. Även Filip Berg från Kalmar Södra är klar för di blåe.

Man har också knutit till sig Elias Håkansson från Smedby.

* * * * *

Nickebo IK ser ut att få ett slagkraftigt lag till säsongen 2016. Klara för spel i division 5-laget är Ali Soukie från Smedby, Saman Eliassi från Nybro IF samt Zana Eliassi från Kalmar AIK.

Enligt Nickebos hemsida kan Zana dock komma att lämna för spel högre upp i seriesystemet. Men tillhör just nu alltså Nickebo.

* * * * *

Vid midnatt stänger fönstret. Maila oss gärna vad som skett i er klubb. Kim.Ahlqvist@24Nybro.se

Text: Ludwig Johansson & Kim Ahlqvist

Tränarkarusellen fortsätter – Flera övergångar

Föreningarna runt om i sydöstra Småland byter tränare på löpande band. Nu har ytterligare några föreningar fått klart med nya tränare.

På söndagskvällen blev 51-årige Anders Jonsson klar som ny tränare i division 5-laget Söderåkra AIK. Jonsson har under sin tränarkarriär coachat lag som Kalmar AIK, Smedby, Orrefors och Madesjö IF:s damer. Som aktiv fotbollsspelare höll han tätt mellan stolparna i bland annat Kalmar FF.

– Vi villar skarpt Anders fotbollstänk och inställning så det ska bli mycket intressant att se hur han kan sätta sin prägel på laget, skriver föreningen på sin hemsida.

Jonsson tillträder den 1 december.

* * * * *

Även Bäckebo GoIF har nu gjort klart med en ny tränare efter att Tony Ziegenfeldt bestämt sig för att istället ta plats i styrelserummet istället för omklädningsrummet. 27-årige Niklas Knutsson tar över division 5-laget.

Knutsson kommer direkt från Kalmar FF:s organisation där han under 2015 varit assisterande tränare i lagets U17-lag. Dessförinnan har han varit huvudtränare i KFF:s P15-lag och har genomgått en gedigen tränarutbildning.

Bäckebo GoIF ser fram emot att få nytta av Niklas gedigna tränarutbildning och fortsätta det fina arbete som Tony Ziegenfeldt gjort tidigare i klubben, skriver klubbens ordförande Rolf Persson i ett pressmeddelande.

* * * * *

Madesjö IF:s damer har nu fått klart med en ny tränare efter att Ola Quist lämnat föreningen till förmån för Pukebergs herrar. Det blir Andreas Molistanou Doulkeroglou som tränar nyblivna division 2-laget. Molistanou Doulkeroglou har tidigare bland annat tränat Kalmar Kurdiska FC i division 6 men även Lindsdals IF:s damer samt varit hjälptränare i Läckeby under 2015.

–Jag är taggad och ser fram emot att träna laget, säger han till 24Nybro. 

Vad tilltalade i Madesjö?
– Laget lyckades ta sig upp i tvåan ganska lätt förra säsongen. Men tvåan är en tuffare serie med många bra lag. Så det är en bra utmaning att bygga ett bra lag. Några spelare är kontaktade och förhoppningsvis på väg in samtidigt som några lyfts upp från U-laget. Det ser jag som viktigt, att ge de yngre spelarna chansen, säger Molistanou till 24Nybro.

* * * * *

Lindsdals IF:s damer gjorde för ett litet tag sedan klart med en ny tränare. Det blir Peo Friman som 2015 var huvudtränare för ”liffens” herrar som coachar laget. Friman lämnar därmed inte föreningen.

* * * * *

Magnus Quist är tillbaka i lokalfotbollen igen. Quist som hade framgångar med Emmaboda IS för några år sedan och som fostrat spelare som Måns Söderqvist (Hammarby IF). Han kommer under 2016 att vara resurs i Emmaboda IS där han kommer stötta tränaren Peter Lagerqvist när Ola Karlsson återgår till att endast spela fotboll kommande säsong.

Emmaboda IS förstärker även med målvakten Jakob Persson som varit klubblös och anfallaren André Nilsson som ansluter från Örsjö IF.

* * * * *

Örsjö IF har gjort klart med sina första nyförvärv. Kim Zakrisson lämnade föreningen för ett antal år sedan men vänder i och med en flytt hem väljer han nu att spela för moderklubben igen. Han tar med sig vännen Gustav Olsson Hallgren som bland annat representerat Östers IF och Lindås/Långasjö.

Även Fredrik Rosén vänder tillbaka till Örsjö efter några år i Madesjö IF.

* * * * *

Nybro IF:s Karzan Eliassi sägs vara mycket nära IFK Berga. Efter att ha suttit ned med Nybro IF i förra veckan ska mittfältaren sedan ha tackat nej till en fortsättning. Nu är det IFK Berga som ligger närmast till hands enligt uppgifter.

* * * * *

Kusinen Razgar Eliassi har ryktats till flera klubbar i Växjö-trakten. Nu ser det dock ut att kunna bli en fortsättning i Nybro IF trots allt.

– Vi ska sätta oss ned med Razgar nu i veckan igen, säger sportchefen Patrik Berg.

* * * * *

S:t Sigfrids IF har gjort klart med sitt sjunde nyförvärv. Teddy Rydberg återvänder till division 6-klubben efter ett år i Pukebergs BK.

* * * * *

Flygsfors/Gadderås har snart förstärkt med en hel startelva. Nyförvärv 7, 8 och 9 blev klara tidigare i veckan.

Antony Castro ansluter till klubben från Kalmar AIK och beskrivs på föreningens hemsida som en hårt jobbade anfallare. Även Quan Tran spelar fotboll på Flöget 2016. Tran ansluter från division 6-klubben Alsjöholms IF.

Sist in, för denna gång, är 38-årige Kadri Azizi som under många år tillhört Madesjö IF. Kadri är en mittfältare med ett gott spelsinne, enligt klubbens hemsida och kommer även bidra med viktig rutin.

* * * * *

Har det hänt något mer i den lokala fotbollen? Maila Silly@24Kalmar.se 

Det rör på sig i den lokala fotbollen

Ljungbyholms GoIF har presenterat sin tränarduo inför kommande säsong. Zlatko Lolic fortsätter som huvudtränare även över nästa säsong. Som assisterande tränare får han Richard Milton som senast tränat föreningens 00/01-lag.

Kontrakten är skrivna på två år med båda tränarna.

* * * * *

Glömminge fortsätter att leta efter en tränare som ska dela uppdraget med Tobias Bengtsson som är klar sedan tidigare. Hetaste namnet just nu ska vara Stefan Regebro som tillsammans med Peter Makin tränade Kalmar AIK säsongen som varit.

Stefan ska enligt uppgifter vara mycket intresserad och allt tyder på att han axlar uppdraget att leda division 3-laget.

* * * * *

Mer Glömminge. Benjamin Knezevic och Filip Quist har tränat med Nybro IF en tid nu och den sistnämnda ska vara väldigt nära att signera papperna. Glömminges stora skyttekung lämnar därmed klubben. Samtidigt har föreningens drömförvärv Andreas ”Snurre” Persson bestämt sig för att vara assisterande tränare i Kalmar AIK kommande säsong. Vem gör målen i Glömminge 2016?

Benjamin Knezevic då, hamnar han i Nybro tro?

* * * * *

Alsjöholms IF fortsätter att rekrytera. Nu har man gjort klart med tre klubblösa spelare från Kalmar.  32-åringarna Attajeb Ahmed Ibrahim och Axel Ludvigsson ansluter till division 6-föreningen tillsammans med 20-årige Abubakar Ali.

* * * * *

Madesjö IF har gjort klart med sitt nästa nyförvärv. Han är förvisso inte presenterad av klubben ännu men Erik Lagerkrantz från Alsterbro IF har bestämt sig för spel i division 4-föreningen. Lagerkrantz var Alsterbros bästa målskytt föregående säsongen med sina 12 mål.

Nu hoppas Madesjö får nytta av den snabbe anfallaren som även kan spela yttermittfältare.

* * * * *

Nybro IF har gjort klart med Pontus Dorch från Kalmar AIK. Dorch som varit en tongivande spelare i division 3 den gångna säsongen tar ett kliv uppåt i seriesystemet.

För er som inte kan Dorchs historik så har han haft en sejour i division 1-laget IFK Luleå och dessförinnan tillhörde han Lindsdals IF där han var en viktig spelare i division 2.

* * * * *

Billy Lansdowne SR ska vara mycket nära en förlängning i Läckeby GoiF.

* * * *

Än är det ändå ganska lugnt i den lokala fotbollen. Ovanligt få övergångar – vilket kanske är positivt. Men frimånaden har inte börjat än. Det smäller nog snart…

* * * * *

GLÖM INTE – TIPSA OSS!

Maila Silly@24Kalmar.se med information om vad som sker hos er. Spelare som tränar? Klara nyförvärv? Någon som lämnar klubben? Tränare IN/UT? Alla tips är givetvis helt anonyma.

Division 3-spelare vänder hem till moderklubben

Igår blev den 28-årige skyttekungen Tobias Karlsson klar som tränare i Tvärskogs IF. Han ansluter från Kalmar Södra. Första nyförvärvet?

Nybro IF:s mittfältare Jesper Ternow-Blomberg har bestämt sig för att vända hem till moderklubben.

– Det blir ”tväret” för mig, säger han.

* * * * *

Hulterstads AIK:s har gjort klart med en ny tränare. Ulf Jonsson har gjort sitt i föreningen och tar plats i Persnäs AIF. Ersätter gör Bo Wallett som varit lagledare i Kalmar AIK den gångna säsongen.

Wallett tillträder den 22 november.

* * * * *

S:t Sigfrid fortsätter att värva. Inför säsongen 2015 anslöt Fredrik Thunell till Flerohopp men det blev aldrig någon speltid i föreningen. Nu är han klar för di gröne och ska spela fotboll på Gårdsryds IP.

Även Madesjö IF:s Daniel Häll, som även han haft lite speltid under 2015, är klar för division 6-klubben som ser ut att få ett slagkraftigt lag kommande säsong.

* * * * *

Oskar Sandin har skrivit på ett nytt kontrakt med Nybro IF. Yttermittfältaren som spelat en del som ytterback under 2015 blir Nybros nionde kontrakterade spelare.

Enligt uppgifter till Bonnbollsbloggen så testar man just nu ett flertal spelare. Bland annat från Kalmar AIK där Pontus Dorsch och Oscar Borgh ska prova på spel i nyblivna division 2-klubben.

* * * * *

Ingen tränare är klar i Glömminge ännu men det kan vara så att man närmar sig en lösning. Tobias Bengtsson sägs vara i det närmaste klar för att dela ansvaret tillsammans med någon annan. Men vem det blir vet ingen.

– Jag är helt klart sugen. Vi har haft kontakt under ett års tid. Men inget är klart än. Det är ett delat ledarskap som vi diskuterat och som jag är intresserad av, säger Bengtsson.

Enligt uppgifter ligger frågan just nu hos förre Nickebo och Kalmar AIK-spelaren Magnus Loman som dock ser ut att vilja fortsätta sin roll i Lindsdal.

– Som det ser ut nu så fortsätter jag vara sportchef i Lindsdals IF -07-lag, säger Loman skämtsamt.

Men Glömminge är aktuellt?
– Inte som det ser ut nu.

Även den förre Tvärskogstränaren Markus Nordström skall vara ett namn för Ölandsklubben.

Glömminge ser också ut att tappa sin stora skyttekung Filip Quist. Quist sägs vara väldigt nära att skriva på kontraktet som gör honom till Nybro IF-spelare.

* * * * *

SSG IF sägs vilja sätta klorna i ”Innebandy-Jimmie Nilsson” som tränare till nästa säsong. Nilsson har själv spelat i Färjestadens GoIF och var bland annat assisterande tränare till Jonas Klippvik förr om åren.

Nu kan det alltså bli aktuellt med en comeback som tränare, om Jimmie själv vill.

* * * * *

17-årige mittfältaren Hobbe Regebro och 18-årige försvararen Jesper Sjögren kan komma att lämna Kalmar AIK. Duon ska nämligen provträna med division 1-laget Oskarshamns AIK.

– Att vara aktuellt är självklart roligt. Dock har jag inte tränat med dom än utan det kommer ske lite längre fram, säger Regebro.

Klart: Skyttekungen ny tränare i Tvärskog

Tobias Karlsson, hyllad skyttekung de senaste åren i Åryds IK men som den gångna säsongen har öst in mål för Kalmar Södra blir nu tränare. Under onsdagen blev han klar för Tvärskogs IF.

– Jag ville ta chansen och hoppa på det här. När Tvärskog ringde och berättade om upplägget kändes det jäkligt spännande, säger Tobias Karlsson.

Festim Pasho (Nybro IF), Agim Hasani (Flygsfors) och Tommy Berg (Trekanten) är några av alla de unga tränare som redan finns i den lokala fotbollen. Nu väljer alltså Tvärskog att följa trenden när man gjort klart med 28-åringen.

– Det var inget jag hade tänkt på innan. Men när de ringt började jag tänka och det känns som det är den banan man vill satsa på i framtiden.

Tobias Karlsson blir i Tvärskogs IF spelande tränare och kommer ha Jim Andersson bredvid sig som assisterande tränare. Han ser sitt lag sluta i toppen nästa säsong om allt faller på plats.

– Det lilla jag vet om truppen är att det är en trupp som ska vara med i toppen, absolut. Sen måste laget sätta sin gemensamma målsättning men där bör vi vara, säger Karlsson.

Parterna har skrivit på ett 1+1-kontrakt och Tobias Karlsson tar över laget den 1 december.

* * * * *

Marcus Kraaijenbrink har sagt tack men nej tack till en fortsättning i Runsten/Möckleby. Det lät han meddela under tisdagskvällen.

Vart han hamnar istället vet ingen utan det får framtiden utvisa.

Frimånaden närmar sig – tidernas sillyinlägg är här!

Madesjö IF förstärker sin trupp med två nya spelare. Martin Östensson vänder hem till Madesjö från IFK Påryd samtidigt som Alexander Danielsson ansluter från Orrefors.

Enligt uppgifter till Bonnbollsbloggen vill Östensson satsa på cyklingen varför det är lite oklart hur pass mycket fotboll det bli. Men det de blir, det blir det i Madesjö.

Andra uppgifter säger att Albin Johansson Wigstedt är nära Madesjö. Albin spelade den gångna säsongen i IFK Påryd.

* * * * *

Flygsfors/Gadderås IF fortsätter att förstärka. Målvakten Martin Andersson ansluter från Värmländska Östra Deje IK. Andersson som är Nybrograbb har valt att vända hem till stan men fotboll, det spelar han alltså i Flygsfors 2016. Men han är inte ensam.

21-årige Jonathan Palmqvist lämnar Madesjö IF för spel i Flöget även han och beskrivs på föreningens hemsida som en snabb defensiv kantspelare.

* * * * *

S:t Sigfrids IF har hunnit göra klart med både ny tränare och spelare. Marcus Augustsson kommer att träna herrlaget kommande säsong och han ansluter från Nybro IF:s organisation.

Första nyförvärvet är på plats. Benny ”Guldfot” Johansson har bestämt sig för att lämna Alsjöholm för di gröne på Gårdsryds IP.

Sent på måndagskvällen presenterades även målvakten Joakim Persson, ansluter från Flygsfors, och Christoffer ”Nisse” Nilsson, som ansluter från Madesjö.

Nu ska man enligt uppgifter ha siktet inställt på Madesjö IF:s Daniel Häll som näste man som ska in i truppen. Lyckas man?

* * * * *

Örsjö IF har alltså gjort klart med nya tränare. Göran Gunnarsson som lämnar Örsjö för Lindås/Långasjö ersätts med Anders ”Skubbe” Sjöberg som får Johan Palmqvist som sin assisterande.

Föreningen har ännu inte presenterat några nya spelare men ryktet säger att man hoppas värva hem spelare till föreningen som nu tillhör andra klubbar i kommunen. Men det ryktet har gått förr…

* * * * *

Alsterbro IF har tappat Rasmus Gustavsson till Flerohopp. 24Nybro skrev om att Henrik Lagerkrantz lägger av och han berättade i intervjun att föreningen endast har tre klara spelare till nästa år.

Nedläggningen ska vara nära men Björn Nyberg och Conny Alfsson gör sitt yttersta för att hålla föreningen vid liv. Vi får hoppas de lyckas.

* * * * *

Bäckebo GoIF har ännu inte gjort klart med någon tränare efter att Tony Ziegenfeldt bestämt sig för att inte fortsätta i klubben. Inga In/Ut har heller rapporterats från klubben. Uppgifter gör dock gällande att man börjar närma sig en lösning. Presenteras ny tränare denna vecka tro?

* * * * *

Mats-Peter Rubin fortsätter som huvudtränare i Lindås/Långasjö. Vid sin sida får han Örsjö IF:s förre tränare Göran Gunnarsson. Även Zoran Cipra och Victor Carlsson ansluter till organisationen där Zoran kommer fungera som en tränarassistent och Victor ansvara för den fysiska delen.

* * * * *

Alsjöholms IF tappar som ovan nämnt Benny Johansson till S:t Sigfrid. In får man den tidigare lagkaptenen Mattias Nilsson som efter två år i Emmaboda IS nu vänder hem till moderklubben. Sedan tidigare har Ahmed Jabar anslutit från Flygsfors/Gadderås.

* * * * *

Flerohopps GoiF har knutit till sig målvakten Tommy Gustavsson från Madesjö IF och ytterbacken Rasmus Gustavsson från Alsterbro. I förra veckan gjorde man även klart med ny tränare.

Peter Makin som tränade Kalmar AIK den gångna säsongen tar över division 5-klubben.

* * * * *

Vill man läsa om Nybro IF gör man det här! En längre text om läget i klubben. 

* * * * *

Vart Marcus Kraaijenbrink är tränare säsongen 2016 är oklart just nu. Enligt han själv har han några erbjudande att ta ställning till och han har ännu inte uteslutit R/M.

Rykten gör dock gällande att SSG IF ställt frågan till Marcus. Hoppar han på det uppdraget tro?

* * * * *

IFK Borgholm har fått ny tränare efter att Andreas Prins tackat för sig. Den assisterande tränaren Edin Dzananovic tar över rodret i klubben och får Magnus Pettersson och Urban Pohjonen som sina assisterande.

* * * * *

För några veckor sedan skrev vi om att Norra Tångs BK:s damer har spelat sin sista match. Nu gör dock uppgifter gällande om en kampanj som ska rädda kvar damlaget i föreningen.

Mattis Andersson tränade damlaget den gångna säsongen.

– Styrelsen kommer att ha ett möte tillsammans med truppen. Det finns en liten skara med riktigt bra spelare som vill fortsätta och förhoppningsvis kan det räcka. Jag kommer sannolikt inte vara kvar som tränare nästa år dock, säger Andersson.

* * * * *

I Torsås kommun står Norra Tångs BK och Söderåkra AIK utan tränare. Mats Martinsson har tackat för sig i SAIK och Thomas ”Tummen” Johnsson blir inte kvar i Norra Tång.

Återstår att se vilka som tar över dessa föreningar.

* * * * *

Pukebergs BK har gjort klart med en assisterande tränare till Philip Rosqvist. Ola Quist kommer stå vid sidlinjen på Pukevallen under säsongen 2016. Quist lämnar därmed Madesjö IF:s damlag som han tränat under 2015.

* * * * *

Hossmo BK har gjort klart med sin organisation inför 2016 som de kommer spela i elitfyran.

Kjell Carlsson fortsätter som huvudtränare och David Lidheim-Åsenius blir ny assisterande tränare. Karl-Fredrik Karlsson som också var nämnd som potentiell tränare i klubben slutar helt.

David kommer även att agera sportchef i föreningen.

* * * * *

Vissefjärda GIF har förlängt med sin tränare Thomas Svensson över ytterligare ett år.

– Det är oerhört positivt och vi ser fram emot nästa säsong, skriver man på sin hemsida.

Vissefjärda höll den 24 oktober en testmatch där tio inbjudna spelare deltog. Någon spelare har dock inte presenterats sedan dess.
* * * * *
Nu är det helt klart. Som Bonnbollsbloggen var inne på för ett par veckor sedan så lämnar Jimmy Svensson Tvärskogs IF. Beskedet kom under tisdagen.
Ny tränare ska dock presenteras av föreningen inom kort.
* * * * *
När blir Pontus Skruvik Nilsson klar som tränare för en lokal klubb?
* * * * *
Ovanligt tyst i Läckeby GoIF. Det brukar vara fullt flöde från serieavslut till seriestart. Den stora frågan som bör ställas är väl: Lyckas man jobba in Billy Lansdowne som tränare ännu en säsong?* * * * *

Maila Silly@24Kalmar.se med information om vad som sker hos er. Spelare som tränar? Klara nyförvärv? Någon som lämnar klubben? Tränare IN/UT? Alla tips är givetvis helt anonyma.

Mörbylånga förstärker med ”Sopis”?

 

Aldrig tidigare har det varit så stor tränarkarusell som den här säsongen på Öland. Flera lag har redan nu fått in nya röster i sin ledarstab medans ett antal fortfarande är utan tränare. Om drygt två veckor börjar den hektiska ”frimånaden”. Då vill med all säkerhet samtliga klubbar ha klart med sin organisation. Klubbar som bland annat Glömminge IF herr och damSSG IF, Hulterstads AIK och R/M IF`s dam och herrlag har fortfarande inte presenterat någon tränarlösning.

*****

Mörbylånga Goif tog steget upp i division 4. Det gör man utan lagkaptenen Marcus Erlandsson som efter sista kvalmatchen meddelade att han lägger skorna på hyllan. På pluskontot hoppas man som vanligt på några hemvändare. Där hittar vi Ängö-mittfältaren Nicklas ”Sopis” Johansson som ska vara intresserad av att vända hem. En annan kan vara mittbacken John ”JG” Gustafsson som lämnade för elitfyralaget R/M IF där han gjorde en utmärkt säsong och var en av lagets absolut bästa spelare. Dessvärre åkte laget ur och man kommer nu att spela i samma serie som Mörbylånga. Det gör nog att ”JG” har lite att fundera på innan ett beslut tas.

*****

Johnny Håkansson. För den långa mittbacken ser det ut att bara bli en säsong i Färjestadens Goif. Han är nu på väg tillbaka till Glömminge IF som han anslöt ifrån förra året. Han har tidigare även representerat IFK Berga.

*****

Glömminges herrlag hade en tränarlösning som man jobbade hårt med. Det handlade om ett ”delat” ledarskap. En av dessa var Kristian Claesson som i veckan presenterades som ny sportchef i Kalmar AIK. Dessvärre fick man ett nej och man är nu tillbaka på ruta ett igen. Man har dock en förhoppning om att snart kunna presentera sin ledarstab. I veckan var IFK Berga anfallaren Marcus Rydasp med och tränade med laget. För honom väntar ett äventyr utomlands i början på året vilket innebär att det förmodligen inte blir något spel i Berga kommande säsong. När han återvänder så kan i stället Glömminge vara ett alternativ även om Smedby BOIK känns som det mest troliga valet.

*****

Färjestadens damer har presenterat sitt första nyförvärv inför säsongen i division 1. Det rör sig om den 19-årige backen Antonia Estunger som ansluter från Ormaryds IF. Ormaryd var nykomling i årets division 1 men efter bara 5 inspelade poäng så blev sejouren kortvarig.

Angående spelarförluster så hittar vi Sara Erlandsson som lämnar för nystartade Mörbylånga Goif. I mitten av november så kommer Fgoif att hålla i en testmatch. Där kommer vi med all säkerhet att få se lite nya namn.

*****

Andreas Prins lämnade hastigt SSG IF förra veckan efter bara några veckor i klubben. Och som vi i bloggen var inne på så blev IFK Borgholms damer det lag som fick hans underskrift för kommande säsong.

Edin Dzananovic blir ny tränare för IFK Borgholms herrar. Edin var förra säsongen assisterande till Prins. I år tar han alltså klivet upp och tar över huvudansvaret.

*****

Nicklas Broman fortsätter tillsammans med assisterande Nicklas ”Bolle” Holmgren att träna R/M`s damer i jakten på ny tränare. Henrik Slunge har varit på tapeten men där fick klubben ett ”nej” på grund av tidsbrist. Dock kommer han med all säkerhet att ha ett finger med i den fysiska delen av träningen.

*****

Maila Silly@24Kalmar.se med information om vad som sker hos er. Spelare som tränar? Klara nyförvärv? Någon som lämnar klubben? Tränare IN/UT? Alla tips är givetvis helt anonyma.